bezedakos

bezedakos

4 Ιουνίου 2014

4/6/14 ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ




* Ανασχηματισμό θα κάνει ο Σαμαράς.
Ρίγη συγκίνησης  σε όλη τη Χώρα. Τώρα θα αρχίσουν οι πραγματικές ελπίδες για καλύτερες μέρες. Όλοι αυτόν περιμέναμε.
 Όταν το φίδι αλλάξει πουκάμισο μετατρέπεται σε χελιδόνι;

* Στο Σκορπιό θα μαζευτούν  σήμερα διάφοροι ιδιώτες (ηλίθιοι) για να γλεντήσουν την ανία τους.
Επίδειξη χλίδας  όταν οι λαοί  βρίσκονται σε εξαθλίωση. Προκλητικά καθικοειδή. Περιχαρής ο πανηλίθιος δημοσιογράφος μας πληροφορεί ότι στο Σκορπιό «θα συγκεντρωθεί ο καλός κόσμος…»
Έχουν αντιστρέψει τα πάντα. Οι δισεκατομμυριούχοι εγκληματίες είναι ο καλός ο κόσμος και οι πεινασμένοι είναι οι κακοί. Βρε! Τι τεράστια δουλειά θα τίναξαν οι φουκαράδες οι Ρώσοι οικονομικοί ολιγάρχες – μεγιστάνες ώστε μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια να γίνουν  πάμπλουτοι;  Με τον ιδρώτα του προσώπου τους βρε ζηλιάρηδες.
Και η ολιγαρχική ελληνική κυβέρνηση θα τους παράσχει μέτρα ασφάλειας υψηλού επιπέδου για να το γλεντήσουν καλά.

Πότε όμως θα τους πάρει,  θα τους σηκώσει και θα τους κονιορτοποιήσει;

* Κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ
δηλώνουν τώρα στελέχη του Συριζα.  Πω! Πω! Πέφτουμε από τα σύννεφα!  Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτή την κατρακύλα! Καλά,  το να τα βρει ο ιππέας του καλάμου με τον Σουλτς το δυνάστη,  κάποιοι το περίμεναν. Αλλά και με το ΠΑΣΟΚ;  Επουδενί.  Άντε και σανώτερα. Και με τη ΝΔ  μπρέ η οποία βρίσκεται στο συνταγματικό τόξο (της ολιγαρχίας). Άντε και μετά και με κάποια «μετριοπαθή» στελέχη της ΧΑ. Απίστευτο;

* Στις αρχές του 2000 είχαμε δει κάτι συνθήματα σε ένα τοίχο.
1. ΠΑΣΟΚ =ΝΔ
2.ΕΡΧΕΤΑΙ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ
« Τι γράφουν οι ηλίθιοι;». «Αν είναι δυνατόν». «Αυτό αποκλείεται». «Αν πάει να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο τότε θα γίνει επανάσταση». «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»  είπε ο οδηγός του αυτοκινήτου και συμφώνησαν οι περισσότεροι.

* Τι δεν ήξερε και του ήταν απίστευτο;
Δεν ήξερε ότι οι ολιγαρχικοί  έχουν ΜΟΝΟ μια αρχή. «Κάνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ  για την ηδονή της εξουσίας που θα μου απαλύνει την ψυχική μου διαταραχή-διαστροφή».

* Παραιτήθηκε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ποταμιού,  κατηγορώντας  την ηγεσία του «για απρεπείς συμπεριφορές». Μα πότε πρόφτασαν οι άνθρωποι να γίνουν απρεπείς; Δεν πέρασαν ούτε καν  69  μέρες από τις ολιγαρχικές εκλογές.

* Παραιτήθηκε και μια βουλευτίνα των ΑΝΕΛ. Παραιτήθηκε επειδή τελικά δεν έγινε Ζιζέλ ή επειδή δεν βλέπει πια προσωπικό εξουσιαστικό μέλλον σε αυτό το ολιγαρχικό κόμμα;

* Μερικοί τρέχουν για να φτιάξουν την κεντροδεξιά και μερικοί για να φτιάξουν την κεντροαριστερά. Τι είναι όμως η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά; Ποιες είναι οι διαφορές τους; Μη ρωτάτε απλούς ανθρώπους. Κανείς δεν βρίσκει καμιά διαφορά. Ρωτήστε όμως τους ίδιους τους πολιτικούς. Και αν σας απαντήσουν χωρίς να λένε βλακώδεις αερολογίες –  μαλακίες τότε να μου τρυπήσετε τη ρίνα.
Γιατί όμως ονοματίζουν καταστάσεις χωρίς αυτές οι καταστάσεις να έχουν σαφές υλικό περιεχόμενο;
Απλά πάνε να φτιάξουν ανακαινισμένα ολιγαρχικά μαγαζιά για να πουλήσουν νέες ανύπαρκτες ελπίδες στο λαό και έτσι να κερδίσει χρόνο ζωής η ολιγαρχική τους εξουσία.

Ο ολιγαρχισμός είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Της κόβουν οι λαοί ένα κεφάλι αλλά αμέσως φυτρώνουν πολλά.
Ο λαϊκός δαυλός όμως που θα την εξοντώσει είναι ΜΟΝΟ  ένας.
Είναι η προώθηση και η υλοποίηση  του «ΟΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ, Η  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ».










2/6/14 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ  ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.

* Τεράστια η κρίση του ολιγαρχισμού, τεράστια η κρίση του κυνοβουλευτικού ολιγαρχισμού.
Εκτός του ότι με την αποχή του λαού από τις εκλογές τους έχουν χάσει εκατομμύρια υποστηρικτές, τα διάφορα νέα κόμματα, τα νέα ολιγαρχικά μαγαζιά, αναβοσβήνουν σα διάττοντες αστέρες.  Τα παλιά αυτά κόμματα από το 44% πάνε είτε στο 8% είτε στο 23%. Από τα νέα  οι ΑΝΕΛ από το 10% πάνε στο 3,5% και η ΔΗΜΑΡ από το 6% στο 1%.
Ψάχνουν αγωνιωδώς για νέες παγίδες στο λαό.

* Και στην ήττα είναι απαράλλαχτοι.
Ενώ χάνουν, οι ηγεσίες των κομμάτων δηλώνουν είτε νικητές είτε ευχαριστημένοι. Αποφεύγουν σχεδόν ΟΛΟΙ τους να συγκρίνουν τα τωρινά αποτελέσματα με το μεγαλύτερο ποσοστό που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια σαν κόμματα και κυρίως αποφεύγουν να συγκρίνουν τις τωρινές ψήφους με τον αριθμό των ψήφων που είχαν πάρει παλαιότερα.

* Τι κάνουν λοιπόν οι αδίστακτοι. Προκειμένου να μην αμφισβητηθεί από μέλη και τους οπαδούς η ορθότητα της πολιτικής τους και επομένως η αξία των ιδίων ως αρχηγοί, καταφεύγουν στην «δημιουργική» αριθμητική.
Βασικά παίρνουν το χειρότερο ποσοστό που είχαν πάρει ποτέ και το συγκρίνουν  με το κάπως καλύτερο τωρινό.
Αυτό έκανε το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποια μικρότερα κόμματα.  Έτσι όμως δεν μπορούν να αιτιολογήσουν την απώλεια τόσων ψήφων.
Εκείνοι δε που δεν είχαν να επιδείξουν κάτι χειρότερο, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταφεύγουν στο να συγκρίνουν τα σημερινά αποτελέσματα με κάπια υποθετικά πιθανά χειρότερα σενάρια. Πχ το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ευχαριστημένο (παρότι έπεσε από το 44% στο 12% και τώρα στο 8% γιατί λεει οι δημοσκοπήσεις το έδειχναν στο  6 και το 7%!!!
Το δε ποτάμι κάνει άλλο ένα ακροβατικό. Ενώ περίμενε διψήφιο αριθμό ψήφων (και ο ανεκδιήγητος αρχηγός του δήλωνε ότι θα τα παρατήσει αν πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 5%, τώρα κάνει κωλοτούμπα.  Παρουσιάζει σαν άθλο αυτό το ποσοστό του 6% που πήρε. Σύμφωνα με τις δυσκολίες που συνάντησε πχ έλλειψη χορηγών (που μόνο βλάκες το πιστεύουν) και οι 88 μέρες από την ίδρυσή του, τότε το 6% μόνο με άθλο μπορεί να συγκριθεί!!! Βρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται!!

* Ο Σόϊμπλε είπε ότι του χρόνου θα χρειαστεί καινούργιο πακέτο και καινούργια φυσικά μέτρα.
Άδειασε έτσι, κατόπιν εορτής, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, που προεκλογικά μας έλεγαν ότι ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
Καλά υπάρχει κάποιος ακόμα που να πιστεύει ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ;