bezedakos

bezedakos

2 Ιουνίου 2014

2/6/14 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.




* Τεράστια η κρίση του ολιγαρχισμού, τεράστια η κρίση του κυνοβουλευτικού ολιγαρχισμού, τεράστια η κρίση του καπιταλισμού.
Εκτός του ότι με την αποχή του λαού από τις εκλογές τους έχουν χάσει εκατομμύρια υποστηρικτές, τα διάφορα νέα κόμματα, τα νέα ολιγαρχικά μαγαζιά, αναβοσβήνουν σα διάττοντες αστέρες όπως και τα παλιά.  Τα παλιά αυτά κόμματα από το 44% πάνε είτε στο 8% είτε στο 23%. Από τα νέα  οι ΑΝΕΛ από το 10% πάει στο 3,5% και η ΔΗΜΑΡ από το 6% στο 1%.
Ψάχνουν αγωνιωδώς για νέες παγίδες στο λαό.....

* Και στην ήττα είναι απαράλλαχτοι.
Ενώ χάνουν "κατά κράτος", οι ηγεσίες των κομμάτων δηλώνουν είτε νικητές είτε ευχαριστημένοι. Αποφεύγουν σχεδόν ΟΛΟΙ τους να συγκρίνουν τα τωρινά αποτελέσματα με το μεγαλύτερο ποσοστό που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια σαν κόμματα και κυρίως αποφεύγουν να συγκρίνουν τις τωρινές ψήφους με τον αριθμό των ψήφων που είχαν πάρει παλαιότερα.

* Τι κάνουν λοιπόν οι αδίστακτοι. Προκειμένου να μην αμφισβητηθεί από μέλη και τους οπαδούς τους η ορθότητα της πολιτικής τους και επομένως η αξία των ιδίων ως αρχηγοί, καταφεύγουν στην «δημιουργική» αριθμητική.
Βασικά παίρνουν το χειρότερο ποσοστό που είχαν πάρει ποτέ και το συγκρίνουν  με το κάπως καλύτερο τωρινό.
Αυτό έκανε το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποια μικρότερα κόμματα.  Έτσι όμως δεν μπορούν να αιτιολογήσουν την απώλεια τόσων ψήφων.
Εκείνοι δε που δεν είχαν να επιδείξουν κάτι χειρότερο, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταφεύγουν στο να συγκρίνουν τα σημερινά αποτελέσματα με κάπια υποθετικά πιθανά χειρότερα σενάρια. Πχ το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ευχαριστημένο (παρότι έπεσε από το 44% στο 12% και τώρα στο 8% γιατί λεει οι δημοσκοπήσεις το έδειχναν στο  6 και το 7%!!! Και η ΝΔ χαίρεται γιατί τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο χάλια ώστε να πέσει!
Το δε ποτάμι κάνει άλλο ένα ακροβατικό. Ενώ περίμενε διψήφιο αριθμό ψήφων (και ο ανεκδιήγητος αρχηγός του δήλωνε ότι θα τα παρατήσει αν πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 5%,) τώρα κάνει κωλοτούμπα.  Παρουσιάζει σαν άθλο αυτό το ποσοστό του 6% που πήρε. Σύμφωνα με τις δυσκολίες που συνάντησε πχ έλλειψη χορηγών (που μόνο βλάκες το πιστεύουν) και οι 88 μέρες από την ίδρυσή του, τότε το 6% μόνο με άθλο μπορεί να συγκριθεί!!! Βρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται!!

* Ο Σόϊμπλε είπε ότι του χρόνου θα χρειαστεί καινούργιο πακέτο και καινούργια φυσικά μέτρα.
Άδειασε έτσι, κατόπιν εορτής, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, που προεκλογικά μας έλεγαν ότι ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
Καλά υπάρχει κάποιος ακόμα που να πιστεύει ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ;