bezedakos

bezedakos

19 Ιουνίου 2014

19/6/15 ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ




* Αν θυμάμαι καλά ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 80. Ήμουν σχετικά μικρός και με είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι αριστεροί, θύματα της ολιγαρχικής στρατιωτικής δικτατορίας της επταετίας, ζητούσαν να αποφυλακιστούν όλοι εκείνοι οι χουντικοί που είχαν σημαντικό πρόβλημα υγείας!!! (Μαζί με τους αιτούντες ήταν και συγγενικό μου πρόσωπο που είχε υποφέρει πολύ από τους φασίστες)

* Με είχε εντυπωσιάσει τόσο, που είχα αναφωνήσει «τι μεγαλείο ψυχής!!!». Εδώ, αυτοί οι άνθρωποι είχαν υποφέρει τα πάνδεινα. Είχαν βασανιστεί  ΦΡΙΚΤΑ (φάλαγγες, ηλεκτροσόκ, ατέλειωτους ξυλοδαρμούς, κάψιμο βελόνας μέσα στην ουρήθρα κλπ), είχαν φυλακιστεί  για πολλά χρόνια, κάποιοι είχαν μείνει ανάπηροι κοκ.
Και όμως!!! Για ανθρωπιστικούς λόγους ζητούσαν την αποφυλάκιση των ανθρωπόμορφων τεράτων θυτών τους!!!!
Δύο διαφορετικοί κόσμοι.

* Η έννοια όμως του ανθρωπισμού έχει διαγραφεί πλήρως από τη συνείδηση των ολιγαρχικών της κυνοβουλευτικής δικτατορίας.
Έχει διαγραφεί πλήρως, (από τους ίδιους) από τη στιγμή που αποφάσιζαν να κατακτήσουν εκείνη την ατομική εξουσία ώστε να καθορίζουν όπως γουστάρουν τη ζωή των συνανθρώπων τους. Η έννοια του ανθρωπισμού όχι μόνο θα τους ήταν άχρηστη αλλά θα ήταν και ανυπέρβλητο εμπόδιο για τα απάνθρωπα σχέδιά τους. Έτσι στη θέση της έννοιας του ανθρωπισμού έχει μπει μόνο η έννοια της απανθρωπιάς.
Στην προκειμένη περίπτωση, κρατούν στη φυλακή έναν άνθρωπο με αναπηρία 93%!!!!! Και όταν οι όροι διαβίωσης μέσα στη φυλακή επιδεινώνουν διαρκώς  την υγεία του. Αυτό φυσικά δεν είναι σωφρονισμός αλλά σαδιστικός βασανισμός που μόνο τα ολιγαρχικά τέρατα μπορούν να διαπράττουν.  Κρατούν στα χέρια τους τη ζωή ενός ανθρώπου.  Εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς η ζωή του και γουστάρουν να την τελειώνουν αργά, βασανιστικά.

* Μην περιμένει κανείς κάποιο ίχνος μεταμέλειας από τους ολιγαρχικούς, μην περιμένει κανείς ποτέ κάποια συγνώμη για τις χιλιάδες δολοφονίες που έχουν διαπράξει οι αρχιτρομοκράτες της κυνοβουλευτικής ολιγαρχικής δικτατορίας. Πόσους φόνους έχουν διαπράξει, ας πούμε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Οκτώ, δέκα, δεκαπέντε χιλιάδες; Ποιος να ξέρει ακριβώς; Πόσους έχουν σπρώξει στην αυτοκτονία; Πόσους οδήγησαν στο θάνατο επειδή δεν είχαν χρήματα είτε για να κάνουν προληπτικές εξετάσεις είτε  θεραπείες για σοβαρές ασθένειες;
Χιλιάδες λοιπόν οι φόνοι τους και αντί να δείξουν κάποια μεταμέλεια και να ζητήσουν συγνώμη από τα θύματα της τρομοκρατίας τους, μας δουλεύουν από πάνω λέγοντάς μας ότι όλα αυτά είναι οι θυσίες του ηρωικού λαού. Πόσες χιλιάδες φόνους κάνει καθημερινά η παγκόσμια ολιγαρχία της οποίας είναι κομμάτι τους;
Πόσοι κλείνουν καθημερινά τις τηλεοράσεις όταν αρχίζουν οι ειδήσεις τρομοκρατημένοι από την προοπτική του να ακούσουν νέα δυσβάστακτα μέτρα; Πόσοι υποφέρουν από την τρομοκρατία τους;
Τόσες χιλιάδες φόνους και βασανισμούς έχουν διαπράξει και θα τους πειράξει ακόμα ένας;

(
Και όταν κάποιοι άλλοι, εκτός από αυτούς, αφαιρούν ανθρώπινες ζωές χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Δείχνουν λυπημένοι (ενώ απλά είναι εκνευρισμένοι) όχι για την απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά επειδή θέλουν να έχουν το αποκλειστικό προνόμια - μονοπώλιο στη βία και στην αφαίρεση της ζωής των άλλων. Δεν λυπούνται ποτέ για καμιά ζωή γιατί είναι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένες και οι λάμιες. )

* Οι σατανιστές έχουν για θεό τους το σατανά
. Οι σατανικοί ολιγαρχικοί δεν έχουν το θεό τους. Έχουν όμως τη θεά τους. Την ολιγαρχική εξουσία.
Οι σατανιστές δολοφονούν για να δείξουν την αφοσίωσή τους στον υποτιθέμενο σατανά. Οι ολιγαρχικοί κυνοβουλευτικοί πολιτικοί δολοφονούν για να δείξουν την αφοσίωση στους οικονομικούς ολιγάρχες.

*Τώρα τι θέλουν να μας δείξουν και δεν αποφυλακίζουν έναν άνθρωπο πάρα πολύ σοβαρά ασθενή;
Τι φοβούνται από έναν άνθρωπο με αναπηρία 93%; Τι κακό μπορεί να τους κάνει ένας άνθρωπος που έχει μείνει σχεδόν «ένα κούτσουρο»;
Απλά θέλουν να δείξουν στην αστική τάξη, στους πέραν του ατλαντικού ολιγαρχικούς  και στους ευρωπαίους ολιγαρχικούς συμμορίτες,  πόσο πιστά σκυλιά τους είναι. Θέλουν να τους δείξουν την απάνθρωπη ποιότητα της συνείδησής τους που είναι απαραίτητη για να είναι κανείς υπηρέτης τους.
Θέλουν επίσης να στείλουν μήνυμα και να δείξουν στον λαό, ποιος έχει την ισχύ να κάνει ό,τι κουμάντο γουστάρει, όσο απάνθρωπο και αν είναι. Να δείξουν ποιος έχει το μαχαίρι και το καρπούζι και ότι δεν υπάρχει κανένας ανθρωπισμός  μπροστά στην αίσθηση της δικής τους ασφάλειας. Θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να βασανίζουν όποιον θέλουν και όσο θέλουν. Να δείξουν ότι είναι ισάξιοι  με εκείνους που φτιάχνουν τα Γκουαντάναμο.
Ουσιαστικά όμως μας δείχνουν τις φοβίες τους και τους εφιάλτες τους.

* Δεν τίθεται ΤΩΡΑ το θέμα για συζήτηση αν οι πράξεις του Σάββα Ξηρού ήταν πράξεις βίας ή αντιβίας. Δεν τίθεται θέμα για το πόσο διαφωνεί ή το πόσο συμφωνεί κανείς με αυτές. Δεν τίθεται θέμα σε έναν κινηματικό χώρο αν ωφέλησαν ή έβλαψαν το κίνημα κλπ.
Όχι σε αυτή την παγίδα που πάνε να ρίξουν τώρα τη συζήτηση.

Ετούτο  που κρίνεται αυτή τη στιγμή είναι ο ανθρωπισμός του καθένα μας, μπροστά σε έναν πολύ βαριά ασθενή, μπροστά σε μια ανήμπορη ζωή.
Με ό,τι μέσο διαθέτει κανείς θα πρέπει να απαιτήσει την άμεση αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

ΥΓ Πριν μερικά χρόνια η ολιγαρχική «δικαιοσύνη» είχε αποφυλακίσει τον Ψωμιάδη (τον πρόεδρο της ΑΕΚ) με το αιτιολογικό ότι είχε πρόβλημα στην καρδιά του (πολλοί φυσικά δεν πίστεψαν την αιτιολογία). Μας είχαν πει τότε ότι για «ανθρωπιστικούς» λόγους, για λόγους υγείας ότι τον αποφυλακίζουν……
 Έτσι ή θα ισχύει το « όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα» ή ο ανθρωπισμός τους φαίνεται  να υπάρχει μέχρι το 50%  αναπηρίας ενώ αν η αναπηρία φτάσει στο 93% τότε ο ανθρωπισμός τους εξαφανίζεται

ΡΔ
bezedakos. Blogspot.gr