bezedakos

bezedakos

13 Μαΐου 2014

13/5/14




* Ειδικό πρόγραμμα τροφίμων  για τους πεινασμένους εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Ειδικό πρόγραμμα τροφίμων για τους εξαθλιωμένους  θα φτιάξει η η ολιγαρχική τρομοκρατική κυβέρνηση για την περίοδο 2014 – 2020. Τι άγιοι άνθρωποι!!! Πρώτα σε καίνε και μετά έρχονται και σου βάζουν λάδι στις πληγές για να σου το παίξουν άνθρωποι. Αφού κατέκλεψαν  όλα τα καρβέλια του λαού, του παρέχουν μετά κάποια ψίχουλα ή αντίδωρα και ταυτόχρονα βάζουν στα πρωινά τους αυτιάδες για να τους επαινούν από τη μια μεριά και από την άλλη να τους  ζητούν κατά τρόπο «αγωνιστικό – φιλολαϊκό» πιο δίκαιη διανομή των ψίχουλων.
(Για να φτιάχνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα για το 14 – 20 σημαίνει ότι είναι βέβαιοι ότι η πείνα θα συνεχίζεται προς το άπειρο)

*Ολιγαρχικές κυνοβουλευτικές εκλογές ενόψει
.
«Εσείς αποφασίζεται» λέει το σλόγκαν ενός ολιγαρχικού κόμματος. Μάλλον λόγω λιτότητας το σλόγκαν είναι κομμένο. Το πλήρες και πραγματικό σλόγκαν είναι «εσείς αποφασίζεται και επιλέγεται ποιος θα κάνει πλήρες κουμάντο στη ζωή σας»

* 43 ολιγαρχικά κόμματα συμμετέχουν στην απάτη των ολιγαρχικών εκλογών
.
43 ηγεσίες ματαιόδοξων. Βασικός σκοπός τους  είναι η καταγραφή της «δύναμής τους». Καταγραφή μεγαλύτερης δύναμης θα σημαίνει είτε προβάδισμα για άνοδο σε ανώτερα ολιγαρχικά αξιώματα είτε για καταξίωση των ηγεσιών των μικρότερων κομμάτων στα μάτια των οπαδών τους με άνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή..

* Πόσοι να είναι οι υποψήφιοι για όλες τις εκλογές (δημοτικές, περιφερειακές, ΕΕ-Ο);

Να είναι περίπου 50.000; Δεν έχω ακριβή νούμερα για να δούμε πόσα είναι τα νούμερα μέσα στην κοινωνία μας. Αν εξαιρέσουμε έναν αριθμό καλοπροαίρετων υποψηφίων που κατεβαίνουν στις εκλογές από άγνοια της πραγματικότητας (ιδίως σε τοπικό επίπεδο), οι υπόλοιποι  έχουν τη διαταραχή της κοινωνικής προβολής και της μεγαλοεξουσιομανίας . Αλλά τα νούμερα πάλι δεν βγαίνουν. Αυτοί δεν είναι ούτε το 1%. Όμως η στατιστική της ψυχιατρικής μας λέει ότι οι ψυχικά διαταραγμένοι σε μια κοινωνία είναι περίπου 7-10%. Μήπως σε αυτό το 1% θα  πρέπει να προστεθούν και το ενιαίο μπλόκ που αποτελείται από ανθρώπους του υποκόσμου μαζί  με τους  εθνικιστικοφασίστες της κοινωνίας; Ε! Σίγουρα. Το λέει άλλωστε και το ρητό «του φασίστα το μυαλό, κολοκύθα με νερό».
Στη ζωή μου, έχω ρωτήσει δεκάδες από αυτούς τους κρανιόκενους πατριδοκάπηλους  (εθνικιστικοφασίστες και κυνοβουλευτικούς) να μου ορίσουν ή να μου πουν τη σημασία της λέξης πατρίδα. Κανείς μα κανείς δεν μπόρεσε να την ορίσει ή τουλάχιστον να πει τα βασικά στοιχεία του περιεχόμενού της. Αποδεικνύεται και έτσι ότι αυτοί αποτελούν τα κατώτατα νοητικά στρώματα της κοινωνίας και επομένως διαθέτουν τα πιο βάρβαρα ένστικτα. Δεν αγαπούν την ουσία - περιεχόμενο της πατρίδας αλλά τη λέξη - ήχο πατρίδα. Τρέλα. Φετιχιστές. Τόση η ανοησία τους.
Ρε!! Δεν υπάρχει κανένας ολιγαρχικός που να μπορεί να ορίσει την έννοια της πατρίδας για να μπορέσει μετά να ορίσει τη σχετιζόμενη με αυτή έννοια του πατριωτισμού και να μην την μπερδεύει με την πατριδοκαπηλεία η οποία είναι λαοπροδοσία; Είναι δυνατόν να υπάρχει ολιγαρχικός που να είναι πατριώτης;  Μήπως ο ολιγαρχισμός είναι το αντίθετο του πατριώτισμού (με τη σημασία  που οι ίδιοι δίνουν στην έννοια); Είναι.

* Πολεμικό λεκτικό κλίμα για τον προσανατολισμό της κοινωνικής συνείδησης
.
«Στη μάχη των εκλογών ρίχνουν όλες τις δυνάμεις τους τα κομματικά επιτελεία..»
«Στα χαρακώματα οι κομματικοί μηχανισμοί..»
«Πυρά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός αντιπρόσωπος..»
«Σφοδρή επίθεση από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης..»
«όλα τα όπλα τους ρίχνουν οι υποψήφιοι..»
«Τα μαχαίρια έβγαλαν σε πρωινή εκπομπή οι εκπρόσωποι των κομμάτων..»
Γιατί άραγε η καλλιέργεια πολεμικού κλίματος από τα πολυφονικά ΜΜΕ; Τυχαία; Δεν νομίζω.
 Τι συμβαίνει σε έναν πόλεμο; Ποιο είναι ο μεγαλύτερο συναίσθημα που ζει ο άνθρωπος; Ο Φόβος, ο κίνδυνος για την αξία της ζωής που είναι η μέγιστη αξία.
Την ανάδυση, όσο μπορούν, αυτού του δυνατού συναισθήματος θέλουν να κάνουν στην κοινωνία. Θέλουν  να  κάνουν να νιώσει ο καθένας μας μεγάλο κίνδυνο για την ύπαρξή του και έτσι να μας σπρώξουν στην κάλπικη κάλπη του ολιγαρχικού συστήματος για να προφυλαχτούμε. Χρησιμοποιούν σε αυτόν τον πόλεμο όλα τα άτιμα μέσα.

* Απολογία τέως ολιγαρχικού Δημάρχου.
Στα κανάλια πήγε να δικαιολογήσει την απόφασή του για το κόψιμο των δένδρων  άλσους που έκανε για να φτιάξει πάρκιγκ.
Γιατί να αποφασίζει το κάθε «πουστρόνι» και όχι οι δημότες; Την κάθε καθοριστική (και όχι εκτελεστική) απόφαση, θα μπορούσε κάλλιστα την παίρνει ξεχωριστό κληρωτό σώμα 500 δημοτών. Θα μπορούσε για το κάθε πρόβλημα να βγαίνει με κλήρωση, (επιστημονικών  δημοσκοπικών προδιαγραφών) ένας αριθμός 400-500 δημοτών, να παίρνει τις διαφορετικές προτάσεις (παρατάξεων ή και δημοτών) και αυτό το σώμα να αποφασίζει. Ό,τι απόφαση πάρει αυτό το δείγμα δημοτών θα είναι ίδια απόφαση με την απόφαση που θα έπαιρναν όλοι οι δημότες αν την ίδια χρονική στιγμή γινόταν δημοψήφισμα και όλοι οι δημότες είχαν την ίδια ενημέρωση με αυτή που θα είχαν οι 400-500. Έτσι, σε κάθε θέμα,  θα εφαρμοζόταν η θέληση της πλειοψηφίας των δημοτών και όχι των ελάχιστων ολιγαρχικών καθικιών -συμβούλων (τα οποία μπορούν και να λαδωθούν από εταιρείες πάρκιγκ..
κλπ). Όμως δεν θέλουν ο λαός να αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή του. Δεν πρέπει να καλομάθει από τους Δήμους και μετά ζητάει περισσότερα....Έτσι και οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν ολιγαρχική ουσία.

* Τα διλήμματα – απειλές - εκφοβισμοί
.
Τουλάχιστον 43 διλήμματα – απειλές θα πέσουν στα κεφάλια του λαού αυτές τις μέρες. Παγίδες για το λαό. Ο καθένας ολιγαρχικός  μας λέει τι διακυβεύεται. Και αν δεν τον ψηφίσεις για να αποφασίζει αυτός για τη ζωή σου τότε σε περιμένει μαυρίλα.
Φυσικά κανένα   από αυτά τα διλήμματα δεν έχει να κάνει με την ουσία της αρνητικής και της θετικής πραγματικότητας. Το διαχρονικό ουσιαστικό δίλημμα είναι: « ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ  Ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»; Ή διαφορετικά « Οι λίγοι θα συνεχίσουν να κατέχουν την εκτελεστική και τη  νομοθετική εξουσία ή ο λαός;» ή «Οι λίγοι θα αποφασίζουν και θα διατάζουν το λαό ή ο λαός θα αποφασίζει  και θα δίνει εντολές στους εκλεγμένους του»;
Και όμως το να αποφασίζει ο λαός για κάθε νόμο (με Κληρωτά Νομοθετικά Σώματα) είναι πρακτικά πανεύκολο όπως εύκολο είναι το να περάσει και όλη η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στο λαό αν προηγουμένως γίνει επανάσταση και συντριβεί ο ολιγαρχισμός. Πράγμα που θέλει πολύ κόπο και θυσίες.
(
Αντίστοιχα κείμενα
«ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ», «ΠΡΑΚΤΙΚΑ Η ΕΝΟΠΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟ»  ΚΑΙ «Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ»

*Τι θα γίνεται μετά τις εκλογές
. Όταν περάσουν οι εκλογές έρχεται ο λογαριασμός με τον κατάλογο.
 Βλέπει, ξέρει και κρίνει το σύστημα. Θα δει τι ψαριά θα έχει πιάσει,  ποια θα του ξεφύγει με αποχή, άκυρο ή λευκό και πως θα μπαίνουν τα αιτήματα των διεκδικήσεων. Κρίνει κάθε στιγμή σε τι βαθμό αμφισβητείται ο ολιγαρχισμός σε οποιαδήποτε μορφή του (Φασισμός, κυνοβουλευτισμός και των αντικοινοτιστικών  εργατικών συμβουλίων). Έτσι φτιάχνει τον κατάλογο με τα ποινολόγια και τα αντίστοιχα πεινολόγια για το λαό. Αυτά θα είναι αντιστρόφως ανάλογα του μεγέθους της αμφισβήτησης του ολιγαρχισμού.
Ο αγώνας όμως θα συνεχίζεται. Είναι μεν σκληρός αλλά θα είναι νικηφόρος. Οι λαοί θα κατακτήσουν τελικά όλη την εξουσία. Θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι τον κάθε νόμο και θα μπορούν να επιβάλουν την εφαρμογή του δια της ένοπλης εκτελεστικής που θα έχουν στα χέρια τους.
 Όμως για να αναποδογυριστεί η κατάσταση θέλει δουλειά πολύ. Kαι έτσι θα γίνει.


ΡΔ