bezedakos

bezedakos

26 Μαΐου 2014

27/5/14 ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ



* Αύξηση της αποχής αλλά μικρή. Μια νικηφόρα μάχη του λαού.
Η αποχή και το άκυρο με το λευκό κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της πρώτης Κυριακής. Ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας(περίπου το 45%) αρνήθηκε τα κελεύσματα του ολιγαρχικού συστήματος. Αρνήθηκε να επιλέξει κάποιο από τα 40 ολιγαρχικά κόμματα. Αρνήθηκε να επιλέξει κάποιους που θα αποφασίζουν και θα τον διατάζουν. Όμως αυτό δεν φτάνει. Από μόνη της η άρνηση δεν είναι αρκετή. Πρέπει, αφενός μεν να αυξηθεί η αποχή, το άκυρο και το λευκό και αφετέρου να μπολιαστεί αυτή η άρνηση με το πρόταγμα του «ΟΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟ».

* Έδειξαν τι τους πονάει πιο πολύ. Λύσσα από το πρωί της Κυριακής είχε πιάσει όλους τους πολιτικούς και τα τσιράκια τους  δημοσιογράφους.

Καλούσαν και εκλιπαρούσαν το λαό να πάει να ψηφίσει κάποιο ολιγαρχικό κόμμα. Με διαρκές συνδέσεις με εκλογικά κέντρα ρωτούσαν αγωνιωδώς πως πάει η συμμετοχή. Έλεγαν «Τόσα κόμματα είναι, δεν γίνεται κάποιο θα σας κάνει».
Άλλος μαλάκας έλεγε ότι θα πρέπει  να ποινικοποιηθεί η αποχή. Άλλο όργιο έλεγε ότι είναι μια γιορτή και ότι ο λαός θα πρέπει να βάλει τα καλά του και να πάει να ψηφίσει…κοκ

* Κρίμα το μπόι του.
Και ο Αρβανίτης που τόσα χρόνια δούλευε για την κρατική τηλεόραση και τώρα είναι διευθυντής σε ΡΣ του σύριζα είπε το εξής: «Μερικοί λένε ότι αν με τις εκλογές μπορούσες να αλλάξεις τον κόσμο τότε το σύστημα θα τις έβγαζε παράνομες. Και κάποιος άλλος τους απαντά. Και αν με την αποχή μπορούσες να άλλαζες το σύστημα τότε θα την έβγαζε και αυτή παράνομη». Τι ολιγαρχική ανοησία; Το ξέρουμε και για αυτό αφενός μεν καλούμε το λαό και στο άκυρο και το λευκό και αφετέρου λέμε ότι η αποχή είναι μόνο ένα βήμα. Λέμε ότι για να πέσει το δηλητηριώδες δένδρο της ολιγαρχίας χρειάζεται πολλές τσεκουριές. Η αποχή είναι μόνο μία από αυτές.

*Η ξεφτίλα και ο καημός των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης.
Απόγευμα της Κυριακής. Με τεράστια χαμόγελα άρχισαν την εκπομπή τους στις 5μμ. Πρώτες τους κουβέντες. «Οι πληροφορίες μας λένε ότι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές της εκλογές θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη των δημοτικών. Έστω και μια μονάδα πιο πάνω θα είναι νίκη της "δημοκρατίας". Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα των εκλογών..». Μετά ρωτούσαν δημοσιογράφους για το πως πάει η συμμετοχή και όταν οι ρεπόρτερς τους έλεγαν ότι είναι αυξημένη, δώστου τα χαμόγελα και τα πανηγύρια. Μόνο στο τσάμικο δεν το γύρισαν. Μετά όμως, όταν έβγαιναν  τα αποτελέσματα και έβλεπαν ότι υπήρχε αύξηση της αποχής και όχι της συμμετοχής –ΑΧΝΑ-. Κατσούλωσαν τα αυτιά και πέταγαν τη μπάλα στην εξέδρα.

* Τα κόμματα της ολιγαρχίας που ξεκίνησαν την διακυβέρνηση (ΝΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) έχασαν πάνω από το 1/3 της δύναμής τους σε ψήφους.
Όμως μερικοί από αυτούς πανηγύριζαν νίκη. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Μειωμένοι ήταν και οι ψήφοι του συριζα.
* Ο τρίμορφος, τρίπτυχος ολιγαρχισμός σε τεράστια κρίση.
Οι ολιγαρχικές μορφές (φασισμός, κυνοβουλευτισμός, εργατοσυμβουλιασμός) βρίσκονται σε μεγάλη κρίση.

* Τι μας λες;  Θα πει κάποιος. Οι φασίστες ενδυναμώνουν παντού.
Οι ολιγαρχικοί φασίστες και οι ολιγαρχικοί δεξιοί κυνοβουλευτικοί είναι αδέλφια και συγκοινωνούντα δοχεία. Αδειάζει το ένα, γεμίζει το άλλο. Είναι παιδιά των κεφαλαιοκρατών. Ανάλογα με τα συμφέροντά τους πρώτα θα προωθήσουν το ένα κόμμα και πότε το άλλο (δες Μπαλτάκο, Οτκρανία κλπ). Λοιπόν αυτά τα συγκοινωνούντα δοχεία έχουν αυξήσει τη δύναμή τους στο λαό ή την έχουν μειώσει;

* ΟΙ ΑΠΩΤΕΩΝΕΣ ολιγαρχικοί αναλυτές ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΙΔΑΣ-ΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ.
Ποια είναι η πραγματική δύναμη ενός κόμματος; Τα ποσοστά που παίρνει ή τις ψήφους που παίρνει; Αν πχ οι εγγεγραμμένοι είναι 100 και πάνε να ψηφίσουν μόνο 10 και από αυτούς ένα κόμμα πάρει τους 5 δηλαδή θα πάρει το 50% επί των ψηφισάντων όμως σε σχέση με το σύνολο των εγγεγραμμένων παίρνει μόνο το 5%, ποια είναι η πραγματική δύναμή τους; Το 50% επί των ψηφισάντων ή το 5% επί του συνόλου των ανθρώπων; Το ακολουθεί μόνο το 5% και αυτή είναι η πραγματική του δύναμη.

*Ποια ήταν η δύναμη των δεξιών ολιγαρχικών δοχείων στη Χώρα μας και ποια είναι τώρα;
Πχ το 2007 η ΝΔ είχε πάρει 2.994.000 ψήφους και το ΛΑΟΣ είχε πάρει 271.000. Σύνολο 3. 265. 000.

Σήμερα όμως αν αθροίσουμε τις ΨΗΦΟΥΣ της ΝΔ, ΧΑ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ και κάποιων μικρών, θα δούμε ότι αυτές φθάνουν περίπου τις 2.200. 000 .
ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΨΗΦΟΥΣ!!!!!!!!!!
Διαφορετικά όμως μας  παρουσιάζουν και τα εδώ και τα του εξωτερικού.
Το σύστημα είναι πάρα πολύ αποδυναμωμένο από λαϊκή στήριξη και σε αυτό έχει συμβάλει η αποχή, το άκυρο και το λευκό.

Έχει φάει μια πολύ ισχυρή τσεκουριά.

* Μας παρουσιάζουν την άνοδο του ενός δοχείου σαν τεράστια άνοδο.
Προτιμούν και προωθούν τη μεταφορά ψήφων από το ένα δοχείο στο άλλο.
Πχ για τη Γαλλία
. Μας Βομβαρδίζουν με τους τίτλους: « Σάρωσε στη Γαλλία η ακροδεξιά με 25%». Κρύβουν όμως το πραγματικό ποσοστό της που είναι περίπου 12% αφού υπήρξε 56% αποχή. Μας κρύβουν ότι όλα τα συστημικά κόμματα είναι αποδυναμωμένα σε λαϊκη στήριξη (ψήφους).

* Και οι αντικοινοτιστικές ολιγαρχικοποιμένες Λενινιστικές ηγεσίες της αριστεράς σε τεράστια κρίση.
Παρά την τεράστια κρίση του ιδιωτικού καπιταλισμού μειώνεται η πραγματική δύναμή τους (σε ψήφους) παντού. Συμπιέζονται όλο και περισσότερο στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. Και αυτές οι ηγεσίες γεμίζουν δικαιολογίες και κουράγιο μέλη και οπαδούς. Δεν θέλουν να δουν ότι κρίση περνάει όλος ο ολιγαρχικός οργανισμός και ότι αυτοί με το ολιγαρχικό αντικομμουνιστικό πρόταγμα των Λενινικών εργατικών συμβουλίων, το πρόταγμα του κρατικού, κομματικού, μονοπωλιακού καπιταλισμού,  έχουν γίνει προ πολλού μέρος των (ντε φάκτο) αντικοινωνικών δυνάμεων.
Οι κοινωνίες «τους φτύνουν» και αυτοί κάνουν αναλύσεις στους οπαδούς τους λέγοντάς τους ότι είναι οι δυσκολίες της βροχής.

* Οι λαοί θα βρουν τον βηματισμό τους και θα ανατρέψουν κάθε μορφή ολιγαρχισμού.
Οι επαναστάτες θα μπολιάσουν την άρνηση των λαών με το απελευθερωτικό πρόταγμα της εξουσίας του λαού «ΟΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ» και ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

ΡΔ