bezedakos

bezedakos

10 Μαΐου 2014

10/5/14


* Το παγκόσμιο ολιγαρχικό κεφαλαιοκρατικό σύστημα σε πολύ μεγάλη κρίση.
Διεξάγεται μεγάλος παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ οικονομικοπολιτιής ολιγαρχίας  και των εργαζομένων όλου του κόσμου.  Για να ανέβει το ποσοστό κερδοφορίας των ιδιωτών θα πρέπει να κατακλέψουν ακόμα περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων.
 Όμως και μεταξύ των ολιγαρχών γίνεται υπόγειος πόλεμος για το μοίρασμα της όλο και μικρότερης παγκόσμιας πίτας. Σχεδόν σίγουρα στο μέλλον θα γίνει και πόλεμος ανοιχτός μεταξύ των διάφορων ολιγαρχικών κέντρων και θα την πληρώσουν δυστυχώς πανάκριβα οι λαοί.
 Εκτός και αν οι λαοί προφθάσουν και επιβάλουν τη θέλησή τους.

* Ο ιππέας του καλάμου (Τσίπρας) είπε χθες σε ομιλία του στον Πειραιά
.
«ΕΓΩ έχω απέναντί μου τον Σούλτς»
«ΕΓΩ έχω απέναντί μου τη Μέρκελ….. ΕΓΩ  …. ΕΓΩ..»
Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ μιλάει σε πρώτο πρόσωπο. Έχει λαλήσει ο άνθρωπος από την ηδονή που του προκαλεί  η πιθανή προοπτική εγωιστικής – προσωπικής εξουσίας. Και που να σφίξουν και οι ζέστες. Ο άνθρωπος το λέει καθαρά όμως. Αποκαλεί τον κοινοβουλευτισμό εξουσία του λαού (δημοκρατία)!!! και επιθυμεί και αυτός να βγάλει για βολευτές πάνω από 151 άτομα και μετά όλοι αυτοί (οι 151) να αποφασίζουν και να καθορίζουν όπως γουστάρουν τη ζωή 11.000.000 υπηκόων. Αν τον κοιτάξεις καλά θα δεις ότι το μάτι του έχει παρά γυαλίσει για ολιγαρχική εξουσία. Είναι πια βέβαιο ότι την έχει δει Ναπολέων. Αν δεν του κάτσει να γίνει πρωθυπουργός τον βλέπω με τη στολή του Ναπολέωντα να κόβει βόλτες στο Δαφνί.
Ναι, όμως θα πει κάποιος ότι ο ιππέας θα κάνει «αριστερό» κουμάντο στη ζωή των ανθρώπων.
*Δεξιά, κέντρο, αριστερά.
Τι να σημαίνουν άραγε αυτές οι λέξεις στον 21ο  αιώνα; Τι νόημα έχουν;  Έχουν και παρά έχουν νόημα. Γιατί οι φωτογραφίες δεν έχουν νόημα; Αν δεν είχαν τότε ο άνθρωπος δεν θα ανακάλυπτε τη φωτογραφική μηχανή.
Έτσι και εδώ είναι θέμα εικόνας, είναι θέμα φωτογραφίας. Μαζεύονται κάθε τόσο ΟΛΟΙ οι ολιγαρχικοί (είτε στο κυνοβούλιο είτε κάπου αλλού) και βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες για να μπουν στο άλμπουμ της ολιγαρχικής εξουσίας. Κάποιοι δηλώνουν ότι θέλουν (για λόγους στάιλ) να κάθονται στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας, μερικοί άλλοι προτιμούν θέση στο κέντρο και κάποιοι άλλοι στα αριστερά. Όμως ποιος είναι ο δεξιός και ποιός ο αριστερός; Αυτός που αποτυπώνεται στα δεξιά ή τα αριστερά της φωτογραφίας ή αυτός που βρίσκεται στα δεξιά ή τα αριστερά του φωτογράφου; Τεράστιο μπέρδεμα.
Από τότε που ολιγαρχικοποιήθηκε η αριστερά (εδώ και ένα αιώνα περίπου) οι λαοί όχι μόνο έχουν χάσει τη μπάλα  αλλά έχουν χάσει και τα ωά της τρίλειρης κότας.
Κάποιοι «αριστεροί («σοσιαδημοκράτες») αποδέχτηκαν πλήρως τον ολιγαρχικό κυνοβουλευτισμό. Άλλοι απέρριψαν  το Μαρξικό πρόταγμα  (του «αμεσο» δημοκράτη Μαρξ)  και υιοθέτησαν το ολιγαρχικό πρόταγμα του Λένιν.  (εργατικά συμβούλια όπου το ανώτατο συμβούλιο θα έχει πλήρεις νομοθετικές και εκτελεστικές εξουσίες και όχι ο λαός . Όπως δηλαδή στα αντικοινοτιστικά καθεστώτα της ανατολής στον 20ο αιώνα και όπως είναι στα κείμενα του συνεδρίου του ΚΚΕ και της Λενινιστικής εξωκυνοβουλευτικής αριστεράς).
Όμως στην ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών δεν υπάρχει κενό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο βασικός ιδεολογικός διαχωρισμός της κοινωνίας δεν ήταν ποτέ και ούτε είναι μεταξύ δεξιάς και αριστεράς.
Ο βασικός ιδεολογικός διαχωρισμός είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟΣ
  -  ΑΝΤΙΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟΣ (πραγματική εξουσία του λαού, δημοκρατία).
Όλα τα άλλα τα διλήμματα που πάνε να βάλουν οι ολιογαχικοί  είτε προ των εκλογών είτε μετά είναι απλά παγίδες στη νοημοσύνη των υπηκόων.


Υπάρχουν όμως στη σημερινή «αριστερά» και πάρα πολλά καλοπροαίρετα άτομα. Αυτοί και με όλους τους αγωνιστές για την εξουσία του λαού (Όλη η εκτελεστική και η νομοθετική στο λαό) αργά ή γρήγορα θα σμίξουν για να βαδίσουν μαζί προς αυτή την πανανθρώπινη προοπτική.