bezedakos

bezedakos

8 Μαΐου 2014

8/5/14



* Ο Άδωνης  ο  τσι-ρήχτης.
Να μου το θυμηθείτε. Αυτός ο άνθρωπος θα καταστρέψει εντελώς όλο το κατεστραμμένο ανύπαρκτο σύστημα υγείας. Πως; Σε λίγο καιρό θα μπουκάρουν στα νοσοκομεία εκατοντάδες χιλιάδες υπήκοοι της ολιγαρχίας με πρόβλημα στα τύμπανα , συνοδευόμενο από  ωτόρροια και διαταραχές ύπνου προκληθέντα και ποιηθέντα  από τη συμμετοχή του Άδωνη σε μονολόγιες συζητήσεις στα κανάλια των ηλιθίων (ιδιωτών).
 Και άντε μετά οι γιατροί να προφτάσουν να περιθάλψουν τόσο κόσμο!
Κάνει λοιπόν μια ερώτηση σε κάποιον που κάθεται δίπλα του και πριν ο άλλος προφτάσει να πει έστω και ένα ολιγαρχικά εκφερόμενο σύμφωνο,  αρχίζει και φωνάζει τσιριχτά για να μην ακούσει κανείς την απάντηση. Σιχαίνεται να μιλούν οι άλλοι,  ακόμα και αν  αυτοί οι άλλοι  είναι ομογάλακτοι ολιγαρχικοί ψυχικά συμπάσχοντές του. Μιλάει «δημοκρατικά» πάνω τους,  κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση για να μην ακουστούν τα επιχειρήματα των άλλων. Καθοριστικό ετούτο το σύμπτωμα για ακριβή διάγνωση σοβαρής ψυχικής διαταραχής.
Τι του φταίει του ανθρώπου και συμπεριφέρεται διαρκώς έτσι; Γιατί τσιρίζει για σημαντικά και ασήμαντα πράγματα; Γιατί ταπώνει το λόγο των άλλων;
Η γιαγιά μου είχε μια αδελφή. Θεός  σχωρέστες  και τις δύο. Η αδελφή της λοιπόν όταν κάποιος χωριανός τρωγόταν με τα ρούχα του, έδινε την εξής εξήγηση λέγοντας: «Της μικρής ψωλής και οι τρίχες της φταίνε». (Για τη μικρή διείσδυση, θα συμπλήρωνε πιθανόν κάποιος) . Προφανώς  θα εννοούσε το «ποιος ξέρει τι συμπλέγματα κατωτερότητας του έχουν παγιωθεί από την παιδική ηλικία και τώρα προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δώσει εξετάσεις σε άλλους και στον εαυτό του για να αποδείξει ότι δεν είναι το μηδενικό που είναι;  Ή εκτός  και  να είχε ακούσει κάτι και ακριβολογούσε».
* Ο Πέπε Γκρίλο  αλυσοδεμένος μέσα στο Ιταλικό κυνοβούλιο μαζί με τους βολευτές του,  φώναζε  «σήμερα πεθαίνει η δημοκρατία». Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν. Μεταφρασμένο στα ιταλικά (το τρείς λαλούν) αν δεν κάνω λάθος θα είναι «tre cantano e due ballano “.  Πώς να εξηγήσουμε λογικά το σύνθημά του; Πολύ δύσκολο. Αυτός ο νέος ολιγαρχικός λαοσωτήρας ή τρελλός είναι ή είναι μαθουσάλας με ηλικία πάνω από 2336 χρόνια στην πλάτη του ή  είναι μετενσαρκωμένος  αλλά σε σύγχυση. Πάντως θα ζούσε με σώας τας φρένας γύρω στο 322 πχ.
Για να πεθάνει κάτι, θα πρέπει να υπάρχει …ή κάτι που δεν υπάρχει δεν πεθαίνει. Εκτός και αν το έκανε για πλάκα. Κωμικός είναι ό,τι θέλει κάνει. Αν όμως το πίστευε τότε είναι της πλάκας ο μάστορας. Αν πιστεύει ότι ο ολιγαρχικός ολοκληρωτικός κυνοβουλευτισμός είναι δημοκρατία τότε εντός του κρανίου του είναι το καταλληλότερο μέρος για να κάνουν εκπαίδευση οι αστροναύτες. Στο απόλυτο κενό.
* Προεκλογικά σποτ 1.
Έκδηλος ο φόβος τους για τη μεγάλη αποχή για αμφισβήτηση του ολιγαρχισμού.
Προσπαθούν να μας πείσουν να πάμε στην κάλπη και ας ψηφίσουμε οποιοδήποτε κόμμα θέλουμε.
Αρκεί να ψηφίσουμε κάποιους στις ολιγαρχικού τύπου εκλογές τους. Το «καλό» μας για τους ολιγάρχες είναι να ψηφίσουμε ένα οποιοδήποτε κόμμα. Το «κακό»  μας είναι να μην πάμε να ψηφίσουμε.
Πάνε να κάνουν «ποίηση» πανάθεμά τους. Δράσε –αντέδρασε, αγάπα-μίσησε, πήγαινε μπροστά  όχι πήγαινε πίσω, κατούρα-χέσε.
Ξέχασαν οι κρανιόκενοι να βάλουν αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα. Ότι δηλαδή η  ΕΕΟ (ένωση ευρωπαίων ολιγαρχών)  έχει τους   λαούς σήκω πάνω -κάτσε κάτω με το πιστόλι στον κρόταφο. Μερικές δεκάδες καθίκια αποφασίζουν πχ  για την καλλιέργεια και εμπορία μεταλλαγμένων, για την απαγόρευση των παραδοσιακών σπόρων, για τις οικονομικές πολιτικές διάσωσης των τραπεζιτών, για τις εξαθλιωτικές λιτότητες κλπ. Μερικές δεκάδες καθίκια έχουν την εξουσία να αποφασίζουν ότι γουστάρουν και να καθορίζουν τη ζωή 500.000.000 ανθρώπων. Φτού.
Και κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα, σου λέει το σποτάκι, ότι υπάρχουν κάποιοι (άγιοι) που σε ακούνε. Ε! εγκληματίες. Φτάνει πια! Οι λαοί δεν θέλουν πια να εκλέγουν κάποιους ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ αλλά να εκλέγουν  κάποιους ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΝΕ.
* Προεκλογικά σπότ 2.
Σε ένα άλλο σποτ πάνε να χτυπήσουν την πολλή σωστή διαπίστωση των λαών που λέει ότι όλοι οι πολιτικοί - όλοι οι ολιγαρχικοί  -_είναι ίδιοι. (Τον ορισμό του πολιτικού τον γράψαμε χθες.) Φυσικά τα γουρούνια μεταξύ τους έχουν πολλές διαφορές. Διαφέρουν σε χρώμα, ράτσα, ύψος, βάρος, ηλικία κλπ. Όμως επί της ουσίας ΟΛΑ είναι γουρούνια. Έτσι και οι πολιτικοί ή τα ολιγαρχικά κόμματα. Έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Όλοι τους όμως σκοπεύουν στο να αφαιρέσουν την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική από το λαό για να τον καθιστούν δούλο τους, υπήκοό τους. Να τις χέσουμε τις διαφορές τους. Η ουσία μετράει.
* Προεκλογικά σπότ 3.
Σε ένα άλλο σποτάκι σου λένε να πας να ψηφίσεις και «διάλεξε ποιος θα κάνει κουμάντο».   Με αυτή την «πούστικη» φράση θέλουν να περάσουν στο υποσυνείδητο ή και στο ασυνείδητο των ανθρώπων, σαν δεδομένο,  ότι οι υπήκοοι έχουν  την εξουσία να κάνουν ότι θέλουν.
Αφαιρώντας μια ή δύο λέξεις από τη φράση σου αλλάζουν την πραγματικότητα που δεν τους συμφέρει. Η σωστή φράση,   που θα ήθελαν να μας πουν οι ολιγαρχικοί αλλά φοβούνται,  είναι «διάλεξε ποιος θα ΣΟΥ κάνει κουμάντο» ή  «διάλεξε ποιος θα  κάνει κουμάντο στη ζωή σου κορόϊδο».
Προεκλογικό σπότ 4
.
Το καθημερινό σπότ των υπηκόων θα πρέπει να είναι. « Μη τους ακούς. Αμφισβήτησέ τους. Μίσησέ τους. Επαναστάτησε και πήδηξέ τους. Κατάκτησε την εξουσία σου (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) και ξέσκισέ τους. Παύεις να είσαι υπήκοος και γίνεσαι πολίτης.
Φοβούνται την αποχή, φοβούνται το βήμα της αμφισβήτησης του ολιγαρχισμού γιατί το πρώτο αυτό βήμα μπορεί να φέρει το επόμενο που είναι η επαναστατική δράση για την κατάκτηση της ένοπλης εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας από τους λαούς. Το επαναστατικό υποκείμενο θα φτιαχτεί.

Κείμενο για τις εκλογές στο μπλόγκ     «ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»
ΡΔ