bezedakos

bezedakos

17 Μαΐου 2014

17/5/14 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



* Το όφελος και η ζημία από τη συμμετοχή του λαού στο πανηγύρι των ολιγαρχικών εκλογών.
Ερώτηση:  «Αν πας να ψηφίσεις,  πιστεύεις ότι θα προκύψει κάποιο όφελος, κάποια βελτίωση για την κοινωνία ή και για σένα προσωπικά;» .
Απάντηση:  Όχι.
Αυτή την ερώτηση κάνω τον τελευταίο μήνα στους γνωστούς μου και αυτή την απάντηση παίρνω σχεδόν καθολικά και πολύ καλά κάνει. (Αυτό είναι ένα ποιοτικό στοιχείο. Είναι το πιο θετικό γεγονός που υπάρχει μέσα στη σημερινή μαυρίλα.)
Συμπέρασμα. Το ολιγαρχικό σύστημα του κυνοβουλευτισμού περνάει τεράστια κρίση. Η πλειοψηφία της κοινωνικής συνείδησης όχι μόνο δεν βλέπει κάποιο όφελος από αυτό αλλά βλέπει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.
 Γι αυτό ο Σαμαράς προσπαθεί να κάνει με το ζόρι ενέσεις αισιοδοξίας πλασέμπο.

* Και η κουτσή αγελάδα υποψήφια για τις τοπικές.
Αν εξαιρέσουμε ελάχιστους καλοπροαίρετους υποψήφιους στα τοπικά, οι υπόλοιποι που βάζουν υποψηφιότητα είναι εκείνα τα άτομα που  προσβλέπουν σε προσωπικό κέρδος (είτε επαγγελματικό είτε χρηματικό είτε ψυχολογικό – ματαιοδοξία, κοινωνική προβολή κλπ-).
Στους μεσαίους και τους μικρούς Δήμους, οι ολιγαρχικές παρατάξεις δεν έχουν αφήσει σόι από το οποίο να μην έχουν αντλήσει τουλάχιστον έναν υποψήφιο. Έτσι οι περισσότεροι συγγενείς του υποψηφίου θα πάνε να  ψηφίσουν το συγγενή τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών σε αυτούς του Δήμους, δεν πιστεύει στα προγράμματα των ολιγαρχικών παρατάξεων. Οι περισσότεροι θα πάνε να ψηφίσουν  ΜΟΝΟ από κάποια υποχρέωση προς τον συγγενή ή τον φίλο.
Αν δεν υπήρχε και αυτό το κίνητρο τότε η αποχή θα έφτανε σε μεγάλα ύψη. Και αν δεν υπήρχε και ο δεύτερος γύρος των τοπικών να συμπίπτει με τις ευρωεκλογές τότε η πρώτη δύναμη θα ήταν η αποχή – άκυρο – λευκό. Και η αποχή εκφράζει αμφισβήτηση για το σύστημα.
Σε τεράστια κρίση το σύστημα. Ο λαός το αμφισβητεί  μαζικά. Όταν όμως θα περάσει η αμφισβήτηση αυτή στην ολιγαρχική ουσία του συστήματος και ταυτόχρονα συνοδευτεί με το εφικτό σχέδιο για το σκοπό του «ΟΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ» τότε θα αρχίσει το «φωνή λαού, οργή θεού».
Πρέπει να εμβαθύνουμε και αυτή τη μορφή αμφισβήτησης και να προχωράμε στο μπόλιασμά της με τον αντιολιγαρχισμό και το πρόταγμα για την εξουσία του λαού.
Οι λαοί στο τέλος θα βγουν νικητές.
Τώρα, «ΑΠΟΧΗ – ΑΚΥΡΟ – ΛΕΥΚΟ  για την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ  και τη  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ».

* Από τα τεράστια εγκλήματα της παγκόσμιας οικονομικοπολιτικής ολιγαρχίας.
1. Πριν λίγο καιρό στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας ναυάγησε πλοίο που μετέφερε απελπισμένους αφρικανούς συνανθρώπους μας οι οποίοι αναζητούσαν μια τόσο δα ανάσα ζωής στη Ευρώπη. Έχασαν τη ζωή τους πάνω από 300 άτομα.
Χθες οι δύτες ανέσυραν από το κουφάρι του πλοίου ένα νεαρό ζευγάρι αγκαλιασμένο.  Είχαν αγκαλιαστεί για να πεθάνουν μαζί.
2. Τι πόνος!!! Τι θρήνος!!! Τι κόλαση!!!
Εκατοντάδες οι νεκροί συνάνθρωποί μας Τούρκοι στο ανθρακωρυχείο. Αιτία το κέρδος των κεφαλαιοκρατών που το υπηρετούν οι ολιγαρχικοί πολιτικοί. Κυνοβουλευτική ολιγαρχία είναι το πολιτικό σύστημα της γειτονικής  Χώρας. Ο Ερντογάν αναδείχθηκε από ολιγαρχικού τύπου εκλογές. Επομένως αυτός μπορεί να διατάζει το λαό και όχι ο λαός αυτόν. Ο λαός του ζητούσε να παρθούν μέτρα ασφάλειας. Οι οικονομικοί ολιγάρχες του ζητούσαν να μην πάρουν μέτρα ασφάλειας γιατί θα αυξανόταν το κόστος και θα έπεφτε το κέρδος τους. Ο Ερντογάν  αναδείχθηκε με ολιγαρχικού τύπου εκλογές. Από τη στιγμή που εκλέχτηκε έχει όλη την εξουσία να αποφασίζει και διατάζει το λαό ό,τι γουστάρει, ό,τι τον συμφέρει. 
Ο λαός δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του γιατί δεν έχει όλη την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία στα χέρια του.  Έτσι επέβαλαν τη θέλησή τους εκείνοι που έχουν αυτή την εξουσία. Οι ολιγαρχικοί. Οι εγκληματίες.
 Ως πότε θα μας εξουσιάζουν οι άρρωστοι ολιγαρχικοί;