bezedakos

bezedakos

19 Μαΐου 2014

19/5/14 ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ


* Οι ολιγαρχικές τοπικές εκλογές, το πανηγύρι της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας (και όχι της δημοκρατίας) έχει μετατραπεί σε μεγάλη ανησυχία για τους νταβατζήδες του λαού

* Ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα για το κάθε ολιγαρχικό κόμμα;

Στα πολυφονικά μέσα μας έδειχναν ότι ένα κόμμα έπαιρνε πχ σε μια περιφέρεια  το 20% των ψήφων.  Όμως στην πραγματικότητα πήρε το 20%,   όχι όλων των εκλογέων αλλά το 20% εκείνων που ψήφισαν έγκυρο ψηφοδέλτιο. Αλλά όταν η ΑΠΟΧΗ – ΤΟ ΑΚΥΡΟ και το ΛΕΥΚΟ αγγίζει  ή και ξεπερνά το 45% τότε για να βρεθεί το πραγματικό ποσοστό του,  θα πρέπει το 20% να διαιρεθεί περίπου δια δύο. Ήτοι για να ξέρουμε το πραγματικό ποσοστό του κάθε ολιγαρχικού κόμματος θα πρέπει να διαιρέσουμε τα ποσοστά όλων των ολιγαρχικών κομμάτων διά δύο, περίπου. (Η΄να πολλαπλασιάσουμε το εμφανιζόμενο ποσοστό του επί 0,55. Έτσι αν πχ τα εμφανιζόμενα ποσοστά επί των ψηφισάντων είναι 11% (όπως είναι τα ποσοστά των ναζιστών –απόγονων των γερμανοτσολιάδων,  σουμπεριτών και πουλικανών -  στην περιφέρεια της Αττικής) τα πραγματικά ποσοστά τους είναι 11 Χ 0,55= 6,05%!!! Δηλαδή περίπου λίγο πιο κάτω  από όσα είναι τα ποσοστά των πιο βαριά ψυχασθενών σε ανάλογο μέγεθος πληθυσμού.
Πολλαπλασιάστε τα ποσοστά του κάθε κόμματος  χ  0,55 ή διαιρέστε περίπου δια δύο, για να δείτε τι πραγματικό ποσοστό τους ακολουθεί (και οι περισσότεροι από αυτούς με μισή καρδιά).

* Η αμφισβήτηση του συστήματος δια μέσου
της ΑΠΟΧΗΣ – ΑΚΥΡΟΥ και ΛΕΥΚΟΥ ήταν πάρα πολύ μεγάλη  και παγιώνεται στα επίπεδα εκείνης των προηγούμενων περιφερειακών εκλογών  . Λίγο πιο πάνω από το μισό πληθυσμού, περίπου το 46% σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, αρνήθηκε τις προτροπές του συστήματος για να συμμετάσχει στις εκλογές των τοπικών ολιγαρχών. (αποχή 40% + 6% άκυρα και λευκά). Αρνήθηκε τον ολιγαρχισμό του ναζισμού, του κυνοβουλευτισμού και των «εργατικών συμβουλίων».  Πρώτη λοιπόν κινηματική πλειοψηφική δύναμη στη κοινωνία είναι η σωστή αντίληψη του  «ΟΛΟΙ τους είναι ίδιοι».  Και αυτό γιατί και από το 55% που πήγε να ψηφίσει κάποιον ολιγαρχικό, πήγαινε με κρύα καρδιά, πήγε χωρίς να πιστεύει πολύ σε κάτι θετικό. Αυτό είναι το ποιοτικό στοιχείο που σιγοτρώει τα σπλάχνα του συστήματος.  Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα στο πόλεμο για την ανατροπή της ολιγαρχίας.

*Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών
ανέδειξαν και επιβεβαίωσαν τη μεγάλη ιδεολογική κρίση του ολιγαρχισμού στη Χώρα μας (φασιστικού, κυνοβουλευτικού και «εργατοσυμβουλιακού»).   Οι μισοί περίπου υπήκοοι δεν πέφτουν στις προπαγανδιστικές παγίδες τους. Ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος  του λαού τους γύρισε τις πλάτες. Καμιά από τις ολιγαρχικές κομματικές παρατάξεις δεν μπορεί να πανηγυρίσει «με την καρδιά της». Δαγκωμένα πρόσωπα περνούσαν από τα κανάλια.

* Όλα τα ολιγαρχικά κόμματα σε πολύ μεγάλη κρίση
.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους δεν πιστεύει σε αυτά και υπάρχει μια διαρκής ρευστότητα από τον ένα ολιγαρχικό χώρο προς τον άλλο  λόγω της ελλιπούς αυτής πίστης. Και επί πλέον δεν μπορούν να βρουν λύση για να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση.

* Η σχετική άνοδος των ναζιστών
γίνεται από μετακίνηση κυνοβουλευτικών ψηφοφόρων ολιγαρχικών κομμάτων. Είναι ψήφος προς μία άλλη μορφή ολιγαρχισμού.
 Η αντιμετώπιση του ναζισμού στην κοινωνική συνείδηση δεν μπορεί να γίνει με επιχειρήματα ολιγαρχισμού όπως γίνεται από τα σημερινά ολιγαρχικά κυνοβουλευτικά κόμματα της δεξιάς, κέντρου και της «αριστεράς» γιατί παρότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτών των δυνάμεων και του ναζισμού όλοι τους έχουν ίδια κεντρική  ουσία. Σκοπεύουν όλοι τους να αποφασίζουν αυτοί οι λίγοι και να διατάζουν την πλειοψηφία του λαού. Έτσι δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στη βάση του ποιος θα είναι καλύτερος ολιγάρχης, ο καλύτερος νταβατζής όπου θα αποφασίζει αυτός ό,τι γουστάρει και μετά θα διατάζει το λαό. Αυτή η μορφή της επιχειρηματολογικής αντιπαράθεσης όχι μόνο δεν είναι επαρκής αλλά είναι βενζίνη στη φωτιά. Πχ αν πάει να επιχειρηματολογήσει κατά του ναζισμού η ηγεσία ΠΑΣΟΚ ή και  άλλων αντίστοιχων ρεμαλιών,  τόσο θα προκαλεί τάση ανόδου του ναζισμού.
Η αντιμετώπιση του ναζισμού μπορεί να γίνει μόνο με όρους αντιολιγαρχισμού, με όρους πραγματικής εξουσίας του λαού. Μόνο με την ανάδειξη της συντριπτικής υπεροχής του συστήματος της εξουσία του λαού και ΙΣΤΟΡΙΚΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΑ μπορεί να αντιμετωπιστεί ο προτεινόμενος από τους ναζιστές εγκληματικός τους ολιγαρχισμός.

* Χθες μια μεγάλη μάχη κερδήθηκε από το λαό
.
Συνεχίζουμε τον ίδιο αγώνα και για τις εκλογές των ευρωπαίων ολιγαρχών και ταυτόχρονα προσπαθούμε να εμβολιάσουμε αυτή την αμφισβήτηση του λαού προς το ολιγαρχικό σύστημα  με το πρόταγμα του «ΟΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ». Αμφισβήτηση του υπάρχοντος συστήματος και πρόταση για  άλλο. Καλλιεργούμε και σπέρνουμε το έδαφος για τη λαϊκή επανάσταση και την απελευθέρωση.
 «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».

ΡΔ