bezedakos

bezedakos

25 Ιουνίου 2019

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ






Να μη δεχθούμε μια δράκα "συμβούλων" να αποφασίζουν για την πλειοψηφία των δημοτών. Να μην τους αφήσουμε να συνδιαλέγονται με ρουφιάνους εργολάβους και τα άλλα κοινωνικά κατακάθια. Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΡΑΚΑΣ. (ΠΡΑΚΤΙΚΑ, προσωρινά και μεταβατικά;) Διεκδίκηση θεσμοθέτησης ΚΛΗΡΩΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΑΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ.
α. Για κάθε ξεχωριστό δημοτικό θέμα (πρόβλημα) καθορισμού των βασικών καθοριστικών προδιαγραφών, να θεσμοθετείται και ένα ξεχωριστό ΚΣΔΑ, (δες κείμενο 'ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ" ) Οι επιστήμονες θα μας ποιο θα πρέπει να είναι το μέγεθος του δείγματος. Ίσως να αρκούν γύρω στα 600 άτομα.
β. Το κάθε ξεχωριστό σώμα, όταν θα θεσμοθετείται, θα συνέρχεται σε σώμα και θα εξετάζει τις προτάσεις των σημερινών (ολιγαρχικών) παρατάξεων καθώς και προτάσεις (επί του συγκεκριμένου θέματος) απλών πολιτών που συντάσσονται κάτω από την ίδια πρόταση, συνυπογράφουν και το μέγεθός τους καλύπτει ένα ποσοστό. Το ΚΣΔΑ (Κληρωτό Σώμα Δημοτικών Αποφάσεων) θα ακούει, θα κάνει ερωτήσεις και τελικά θα αποφασίζει πλειοψηφικά. Αν το δείγμα είναι επιστημονικά σωστό, τότε οι αποφάσεις του θα είναι ίδιες με τις αποφάσεις που θα λαμβάνονταν από όλους τους δημότες, που θα είχαν τις ίδιες συνθήκες ενημέρωσης.
γ. Κατά τον ίδιο τρόπο και σε μικρότερο μέγεθος θα μπορεί να θεσμοθετείται (κληρωτό) σώμα δημοτών ελεγκτών, οι οποίοι θα ελέγχουν και την πορεία των αποφάσεων και τα οικονομικά (πλαισιωμένοι από κληρωτούς λογιστές)
δ. Κίνητρα και αντικίνητρα για τη συμμετοχή των δημοτών σε όλα αυτά τα θεσμοθετημένα όργανα.

Πρόταση προσωρινή, μεταβατική, μέχρι να μπορέσουν οι λαϊκοί θεσμοί βάσης (γειτονιάς, τομέα κλπ) να λειτουργήσουν στην ολότητά τους, πράγμα που θα επιτυγχάνεται σταδιακά και θα φθάσει στην κορυφή μόνο με την πλήρη συντριβή του ολιγαρχισμού σε παγκοινωνικό επίπεδο.
Με αυτή θα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο στη λαϊκή συνείδηση το εφικτό ενός άλλου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και ταυτόχρονα θα απαξιώνει όλο και πιο πολύ τον υπάρχοντα. Όλα αυτά θα δημιουργούν ρυάκια, κινήματα μέχρι την τελική αναμέτρηση.

* Κάποιοι ίσως έχουν απορίες πραγματικές ή δήθεν για διάφορα θέματα όπως πχ για το αδιάβλητο των θεσμοθετήσεων του κάθε ξεχωριστού ΚΣΔΑ κλπ. Εδώ είμαστε για να απαντούμε. Φυσικά οι ολιγαρχικοί δεν θα δεχθούν ποτέ κάτι τέτοιο και αν δεχθούν κάτι προσωρινά θα το κάνουν για να κερδίζουν χρόνο και αργότερα να το εκτρέψουν πάλι σε ολιγαρχική κατεύθυνση. ¨Όμως όσο το κίνημα θα δυναμώνει τόσο πιο ανίκανοι θα είναι για κάτι τέτοιο και τόσο πιο πολύ θα επιβάλλεται η βούληση της πλειονότητας του λαού.

Ο Μπακογιάννης δεν έχει καμιά λαϊκή συνειδησιακή νομιμοποίηση. ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. Και αυτό θα είναι τροχιοδείκτης για την ανατροπή των ολιγαρχικών κυβερνήσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Αν κάποιος θέλει να μάθει αν το νερό μιας πηγής είναι πόσιμο, παίρνει ένα δείγμα σε μπουκαλάκι και κάνει εξέταση. (και για να βεβαιωθεί ίσως να κάνει και μια επαναληπτική). Το να θέλει όμως να εξετάσει όλο τον όγκο του νερού, αυτό όχι μόνο είναι εντελώς ανέφικτο αλλά είναι πολύ καλή σκέψη για σουρεαλιστική ποίηση.
Το ίδιο θα κάνει για μια εξέταση αίματος κλπ