bezedakos

bezedakos

16 Ιουνίου 2019

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ






ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΑΠΑΞΙΩΣΗ από τη μια κάθε μορφής ολιγαρχισμού (κοινοβουλευτικού, φασιστικού, λενινιστικού) και από την άλλη ΑΞΙΩΣΗ της εξουσίας των λαών, η οποία θα υπάρξει  ΜΟΝΟ όταν τελικά "ο κάθε νόμος που θα τίθεται σε ισχύ στην κοινωνία, θα είναι επιλογή της πλειοψηφίας των ισότιμων μελών της". Η ΑΠΟΧΗ  είναι μια μορφή μεγάλης απαξίωσης, όπως και άλλες και είναι ένα καλό βήμα. Όμως θα πρέπει να συνδεθεί με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ υλικό περιεχόμενο του προτάγματος (ΑΞΙΩΣΗ) για την εξουσία του κάθε λαού. Το συγκεκριμένο υλικό περιεχόμενο (Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ) αρνούνται ΑΚΟΜΑ να τον αναφέρουν (όχι μόνο οι ολιγαρχικοί - φυσικό), αρκετοί καλοπροαίρετοι αγωνιστές για να μη φανούν αιρετικοί στους "καθοδηγητές" τους σήμερα και επειδή οι γκουρού του παρελθόντος, στους οποίους πίνουν νερό στο όνομά τους, δεν το είχαν αναφέρει για διάφορους λόγους. Έτσι δεν μπορούν ακόμα να σπάσουν αυτά τα συναισθηματικά δεσίματα. Όμως αργά ή γρήγορα θα τεθεί "μαζικά". Θα τεθεί μαζικά, μαζί με τη συγκεκριμένη θεσμική στόχευση για ένοπλη, νομοθετική και δικαστική εξουσία στο λαό.

Κάποιοι αγωνιστές είναι κολλημένοι με την αναφορά γενικών εννοιών όπως "αυτοθέσμιση" και "αυτονομία". Το συγκεκριμένο και εφικτό περιεχόμενο όμως αυτών είναι το "ο κάθε νόμος τελικά να είναι επιλογή της πλειοψηφίας" συνοδευόμενο από της συγκεκριμένες προυποθέσεις για την πραγμάτωσή του που είναι ένοπλη, νομοθετική, δικαστική εξουσία στον κάθε λαό. Παραμένοντας όμως στη χρήση των γενικών εννοιών αφήνουν ανοιχτό το πεδίο να μπει η ολιγαρχική προπαγάνδα και να βάλει εντός αυτών των εννοιών ό,τι περιεχόμενο γουστάρει, όπως κάνει πάντα και όπως έκανε με τις έννοιες της δημοκρατίας, του πολίτη, της λαϊκής κυριαρχίας, του νόμου, της 'άμεσης" δημοκρατίας, του πολιτισμού, της ελευθερίας, της προόδου κλπ



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΟΣ "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ".



Όταν αυτά τα συναισθηματικά κολλήματα ξεπεραστούν τότε θα αρχίσει να απλώνεται ένα μεγάλο κίνημα.