bezedakos

bezedakos

28 Ιουνίου 2019

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"








Αν ψήφιζε τον κάθε νόμο ο λαός, σιγά να μην ψήφιζε πχ όλους τους μνημονιακούς νόμους. Σιγά να μην ψήφιζε να κοπούν συνταξεις και μισθοί για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι οι τραπεζίτες, για να σωθούν οι ξένες και οι ντόπιες τράπεζες. Σιγά να μη ψήφιζε τον ΕΝΦΙΑ  ή τις κατασχέσεις για οφειλές προς εφορία και τράπεζες κοκ.

Ακούμε λοιπόν πχ τη ΝΔ να λέει, ψηφίστε μας για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαχνε αντιλαϊκούς νόμους, που έκανε αντιλαϊκή "πολιτική" (την οποία δεν ήθελε η πλειοψηφία). Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, ψηφίστε μας για να μην έρθει η ΝΔ και φτιάξει αντιλαϊκούς νόμους (που δεν θα θέλει η πλειοψηφία). Η δε ελάσσονα αντιπολίτευση λέει ψηφίστε μας για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στα αντιλαϊκή μέτρα που θα πάρει όποιος και αν εκλεγεί (και που δεν θα θέλει η πλειοψηφία). Όμως ο λαός μπορεί να προστατευτεί (ΣΧΕΔΟΝ πλήρως) από τα αντιλαϊκά μέτρα των άλλων και τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, ΜΟΝΟ αν ο ίδιος έχει την εξουσία να ψηφίζει τον ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ και έχει τη δύναμη να επιβάλλει το νόμο που επιλέγει η πλειοψηφία.  ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ. Αλλά κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν το θέλουν με ΤΙΠΟΤΑ αλλά επί πλέον το καταπολεμούν με λύσσα. Δεν θέλουν με τίποτα ο λαός να έχει την εξουσία να ψηφίζει τον κάθε νόμο. Άρα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ υποκριτικός ο ΠΟΝΟΣ τους για το λαό και το ενδιαφέρον τους να τον προστατέψουν από αντιλαϊκούς νόμους. Όλοι τους θέλουν να παίρνονται από τους άλλους αντιλαϊκοί νόμοι, να αγανακτεί ο λαός και να επιθυμεί αυτούς για σωτήρες του. Έτσι, αν βγουν αυτοί στην εξουσία, θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν και αυτοί (σαν μειοψηφία) πλήρεις νομοθετικές, εκτελεστικές και  δικαστικές εξουσίες και να επιβάλλουν στην πλειοψηφία τη δική τους θέληση. Θέλουν να κάνουν τη δικά τους δικτατορία επί του λαού (δικτατορία = κυριαρχία, υπαγόρευση, επιβολή) . Μόνο έτσι ικανοποιείται η διαστροφή τους. Αν λοιπόν συμφωνούσαν ο λαός να ψήφιζε τον κάθε νόμο και τελικά υλοποιούνταν, τότε η ύπαρξή τους, που είναι ταυτισμένη, από τους ίδιους, με το να έχουν τη δύναμη να καθορίζουν τη ζωή των άλλων, δεν θα είχε πια κανένα νόημα. Θα αυτοκτονούσαν αν δεν έχουν ακολούθους  υποτακτικούς.

*

Και αν είχαν θεσπιστεί κίνητρα και ΑΥΣΤΗΡΑ αντικίνητρα για εκείνους που θα έκαναν προτάσεις νόμων, μαζί με τη θέσπιση της ισηγορίας, ΤΟΤΕ θα είχαμε ΣΧΕΔΟΝ εξασφαλιστεί από τα ρεμάλια που θέλουν να περνάνε αντιλαϊκούς νόμους και δεν θα χρειαζόταν να ψάχνουμε να βρούμε τους "καλύτερους προστάτες μας" - νταβατζήδες.

Απλές σκέψεις. Ναι. Στον ιδεολογικό πόλεμο χρειάζονται ενίοτε και απλές και απλοϊκές αναφορές για να γίνει κάτι κατανοητό από μεγάλο τμήμα της κοινωνικής συνείδησης. Δια μέσου αυτών όμως μπορούμε να φθάσουμε στην ΟΥΣΙΑ των κοινωνικών θεμάτων.