bezedakos

bezedakos

23 Αυγούστου 2020

ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

 


*Έτσι θα διαιωνίζεται το ολιγαρχικό σύστημα δια της "ελπίδας" και της ανανέωσης των ολιγαρχικών υποκειμένων στην πυραμίδα του συστημικού μηχανισμού.

* Ο αγώνας των δημοκρατών θα ηττάται διαρκώς. Η παρέμβαση των πλειοψηφιαρχικών στο συγκεκριμένο θέμα, "κολλάει" μόνο στο συγκεκριμένο θέμα και δεν το συνδυάζει στην κοινωνική συνείδηση με την αναγκαιότητα του προτάγματος για τη συντριβή του ολιγαρχικού συστήματος και την εγκαθίδρυση ενός άλλου κατά το οποίο "η πλειοψηφία του λαού θα επιλέγει και θα επιβάλλει τον ΚΑΘΕ νόμο".

* Στο όνομα δήθεν της συσπείρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων γύρω από συγκεκριμένο πρόβλημα για τη λύση του, ΤΕΛΙΚΑ, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα (εμποδίζει τη δυνατότητα δημιουργίας αντίπαλου δέους) αλλά δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να ανανεώνεται, προβάλλοντας σαν σωτήρες νέους ή παλιούς ολιγαρχικούς.

* Η σύνδεση όμως του κάθε ξεχωριστού προβλήματος με το απελευθερωτικό πρόταγμα, αφενός θα διέδιδε αυτό μέσα στην κοινωνική συνείδηση και αφετέρου θα γινόταν μεγάλο εμπόδιο σε νέα ή παλιά ολιγαρχικά υποκείμενα να το εκμεταλλευτούν, ξεσκεπάζοντας τις πραγματικές προθέσεις τους.

** Οι καλοπροαίρετοι αγωνιστές βρίσκονται διαρκώς σε ετερογονία σκοπών. Αλλού στοχεύουν και άλλα "επιτυγχάνουν" Βοηθούν άθελά τους το σύστημα να διαιωνίζεται. Η μοίρα ή όχι του Σίσυφου εξαρτάται από τους ίδιους.

ΥΓ Κατά τα άλλα, μερικοί από αυτούς τους συναγωνιστές, ενίοτε, υποβιβάζουν τη νοημοσύνη του λαού λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει, ότι δεν ξυπνάει, ότι είναι βόδια κλπ.

* Ίσως θα πρέπει να κοιτάμε και τις δικές μας ευθύνες ΠΡΩΤΑ από όλα.

*Τι θα πει "δεν μου πάει στο χέρι να το συνδυάσω";

* Να κάνουμε εντελώς τα ίδια πράγματα και να περιμένουμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα;.....

* Εδώ θα είμαστε. Να θυμάστε. Κάποιος μπροστάρης του "αγώνα" θα βρίσκεται αύριο στην βουλή των ολιγαρχικών και πολύς κόσμος θα ελπίζει σε αυτόν, και θα περάσουν κάποια χρονάκια μέχρι να ξεσκεπαστεί η εγκληματική του φύση. Έτσι παίρνει διαρκώς παρατάσεις ζωής το σύστημα.

* Οι παρεμβάσεις με κριτική σε στίλ κουτσομπολιού θρέφουν το σύστημα