bezedakos

bezedakos

13 Αυγούστου 2020

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 


*Οι απόψεις των ακροδεξιών - ψεκασμένων, περί μη ύπαρξης κορονοϊού είναι βούτυρο στο ψωμί της υπάρχουσας ολιγαρχικής τάξης πραγμάτων.

* Το σύστημα μπορεί έτσι , την κριτική που ασκείται εναντίον του για τον εγκληματικό χειρισμό του προβλήματος του κορονοίού, να την κατατάσσει με ευκολία στην κατηγορία των "συνομωσιολόγων", των "παρανοϊκών" και ξεμπερδεύει σε κάποιο βαθμό με την κριτική για τις εγκληματικές πρακτικές του.

*ΑΛΛΟ πράγμα η κριτική για το πως είναι δυνατόν ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΔΑΩΝ υπουργών στον τομέα των ιώσεων, να μπορεί να κρίνει ποιοι από τους ειδικούς δεν έχουν ΣΩΣΤΕΣ απόψεις (και να τους κόβει ως φέϊκ νιούς) και ταυτόχρονα να κρίνει ότι κάποιοι άλλοι ειδικοί είναι οι σωστοί. Δηλαδή οι "τενεκέδες ξεγάνωτοι" ως προς ένα τομέα γνώσης, κρίνουν τους ειδικούς αυτού του τομέα και άλλους τους κόβουν "και τους αφήνουν στην ίδια τάξη" και άλλους "τους βάζουν άριστα" ή τους προβιβάζουν;

(Οι ολιγαρχικοί υπουργοί είναι αδαείς σε αυτό τον τομέα γνώσης όπως είμαστε ΟΛΟΙ εμείς, είτε είμαστε αρχιτέκτονες, εργάτες, δικηγόροι, φυσικοί, μαθηματικοί, αγρότες, ερευνητές στην πληροφορική κλπ. Τώρα, πως είναι δυνατόν αυτοί οι αδαείς της κυβέρνησης να κρίνουν τις διάφορες απόψεις των ειδικών, να βγάζουν τις ¨σωστές¨ και τις «λαθεμένες» και μετά να αποφασίζουν και να επιβάλλουν δια της βίας εκείνο που έκριναν και γουστάρουν αυτοί. - Και ύστερα να βάζουν κάποιον κομπλεξικό χαβδαλιά, να ανακοινώνει τα μέτρα με ακάλυπτη την ηδονή από την αίσθηση της εξουσίας που κατέχει και μπορεί να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να υποτάσσονται στην καύλα του» Γιατί να μην έχει την εξουσία να κρίνει ο λαός τις απόψεις των ειδικών και να την έχουν αυτοί - ώστε να μην μπορούν να παραγγέλνουν και 16. 000.000 εμβόλια άμα λάχει να ουμε όταν θέλουν να βγάζουν και κάτι...;-

Μια κριτική από τέτοιες πλευρές θα χτύπαγε το ολιγαρχικό σύστημα στην καρδιά του)

*Φυσικά άλλο πράγμα είναι είτε η κριτική ή η πολεμική για την τεχνική διόγκωση του προβλήματος που στοχεύει στην κατατρομοκράτηση του κόσμου (τρομολαγνεία) ώστε να μπορεί να κάνει τις διαρθρώσεις της καπιταλιστικής μηχανής η οποία άρχισε να "καίγεται" πολύ πριν την εμφάνιση του κορονοϊού, είτε η ανάδειξη των αδυναμιών των συστημάτων υγείας στον τομέα της περίθαλψης είτε για τα απόλυτα ακατάλληλα προληπτικά μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού (πχ για την χρήση της μάσκας φίμωτρο κατά την οποία μπορείς να προστατεύσεις τις δύο από τις τέσσερις δυνατές εισόδου του ιού στον οργανισμό και που αφήνει τις δύο άλλες, - των ματιών- ορθάνοιχτες, είτε για όλα αυτά τα μέτρα - καραντίνα και μάσκα- που πήρε εγκαίρως το Βέλγιο και τελικά "κατόρθωσε" να έχει τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό κλπ. Δηλαδή για μέτρα που παίρνουν απλά για να δείχνουν ότι κάτι κάνουν ενώ στην πράξη όλα αυτά έχουν αποδειχθεί εντελώς αναποτελεσματικά στον τομέα της πρόληψης, στον μεγάλο περιορισμό της εξάπλωσης κλπ.

* ΟΜΩΣ Άλλο πράγμα η κριτική για εκείνα που θα μπορούσαν να γίνουν αλλά δεν γίνονται και διαμετρικά αντίθετη η άποψη ότι δεν υπάρχει ιός.