bezedakos

bezedakos

31 Ιανουαρίου 2020

ΤΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ




*Η συντριπτική πλειονότητα των μελών και των οπαδών των ολιγαρχικών κομμάτων βρίσκεται σε ΕΤΕΡΟΓΟΝΙΑ ΣΚΟΠΩΝ. Δηλαδή νομίζουν ότι αγωνίζονται για την πραγματοποίηση κάποιου συγκεκριμένου σκοπού όμως τα μέσα που χρησιμοποιούν οδηγούν στην πραγμάτωση κάποιου αντίθετου ή άλλου αποτελέσματος. Αν ρωτούσαμε όλα τα μέλη και τους οπαδούς αυτών των ολιγαρχικών κομμάτων: "Θα θέλατε
1. τον κάθε νόμο να τον επιλέγει η πλειοψηφία της κοινωνίας
 ή 2. τον κάθε νόμο να τον επιβάλλει μια μειοψ
ηφία πάνω στην πλειοψηφία" ΤΟΤΕ η συντριπτική πλειονότητα
(πάνω από 90%) θα απαντούσε το πρώτο. 'Όμως λόγω ετερογονίας σκοπών και για διάφορους άλλους λόγους (πχ έλλειψη ορατής συλλογικής δύναμης που θα το καταστήσει εφικτό κλπ), ακολουθούν τα ολιγαρχικά κόμματα.
* Οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων έχουν τόση σχέση με τη δημοκρατία ('η το σοσιαλισμό κάποια) όση σχέση έχει πχ η Παπική εκκλησία με το χριστιανισμό της κοινοκτημοσύνης. Και όμως. Δια μέσου της υιοθέτησης ενός δημοκρατικού (ή σοσιαλιστικού) λεξιλογίου, παγιδεύουν πάρα πολλά από τα πιο καλοπροαίρετα άτομα.
*Όταν ένα κόμμα δεν εκφράζει ρητά το σκοπό "ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" καθώς και προγραμματικά τους τρόπους για την επίτευξη αυτού, ΤΟΤΕ είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ("με πατέντα")