bezedakos

bezedakos

5 Ιανουαρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ





* Φαίνεται παράξενο; Εδώ που την ίδια στιγμή ο άνθρωπος είναι ικανός να κάνει διαπλανητικά ταξίδια, γιατί δεν είναι άραγε ικανός να δώσει έναν ορισμό της τρομοκρατίας; Είναι δυνατόν τόσοι ολιγαρχικοί καθηγητάκοι πανεπιστημίων να μην μπορούν να συμφωνήσουν στο τι είναι τρομοκρατία; Στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε.
Γιατί;
Πρόκειται περί ηλιθίων (και αυτό παίζει κατά μία έννοια) ή δεν μπορούν να βγάλουν με τίποτα τον εαυτό τους έξω από την έννοια του τρομοκράτη;
Αν δεν ορίσεις (βάλεις όρια) σε μια έννοια τότε είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα πέφτεις διαρκώς σε λογικά λάθη. Η πρώτη πράξη για την ουσιαστική γνώση ενός αντικειμένου είναι ο ορισμός του. Χωρίς αυτόν κάποιος κοροϊδεύει τον εαυτό του μιλώντας για κάποιο αντικείμενο.
Δεν το κατανοούν; Απάντηση. Όχι. Το ξέρουν καλά.
Και όμως, θα «δικάσουν» πολλές φορές σε ισόβια ή και σε θάνατο ανθρώπους με την κατηγορία της τρομοκρατίας χωρίς να «ξέρουν» τι είναι τρομοκρατία.

* Οι 15 της ΕΕ-Ο (ευρωπαϊκής ένωσης των ολιγαρχικών) έχει υιοθετήσει από τις αρχές του 2000 τον εξής ορισμό:
«Τρομοκρατικές πράξεις θεωρούνται εκείνες οι πράξεις όταν ο δράστης προκαλεί ζημιά στις πολιτικές, οικονομικές ή κοινωνικές δομές μιας Χώρας».Δηλαδή ούτε βρέφος δεν θα έδινε ένα τέτοιο ορισμό. Βρε ολιγαρχικοί - για όνομα του γαϊδάρου – και αν κάποιος στοχεύει να προκαλέσει τέτοιες ζημιές σε ένα στρατιωτικό, φασιστικό ολιγαρχικό σύστημα θα είναι τρομοκράτης; (Πχ ο Αλέξανδρος Παναγούλης που έβαλε μια βόμβα στον φασίστα Παπαδόπουλο ήταν τρομοκράτης ή η βόμβα που έβαλαν, επί στρατιωτικής ολιγαρχικής δικτατορίας, στο άγαλμα του Τρούμαν ήταν τρομοκρατική πράξη;) Όχι θα σου απαντήσουν. Αυτός είναι αγωνιστής. Θα πουν επίσης ότι αυτός ο ορισμός ισχύει όταν το σύστημα είναι δημοκρατία.
Εντάξει. Όπως όμως βαπτίζετε εσείς τον κοινοβουλευτισμό δημοκρατία ενώ είναι ολιγαρχία, το ίδιο δημοκρατία μπορεί να βαπτίσει το καθεστώς της μια ολιγαρχική στρατιωτική χούντα (όπως έκανε και η χούντα της επταετίας). Δηλαδή κάνετε παραπομπή σε μια άλλη έννοια, σε αυτή της δημοκρατίας, χωρίς να την ορίζεται και αυτή. Έλεος.

* Τα αμερικανάκια (στεϊτ ντιπάρτμεντ) όμως δίνουν ένα άλλο ορισμό (και όμως όταν βρίσκονται μεταξύ τους οι μεν και οι δε και μιλούν για τρομοκρατία συνεννοούνται μια χαρά).

Ο ορισμός τους είναι: «Τρομοκρατία είναι η απειλή ή η άσκηση βίας εναντίον αμάχων, ανυπεράσπιστων πολιτών, για την επίτευξη ενός πολιτικού στόχου».
Φτου κακά. Πως τους ξέφυγε!! Τότε όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ είναι οι χειρότεροι τρομοκράτες. Τι γυναικόπαιδο, τι αμάχους έχουν σκοτώσει τελευταία σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ για να πετύχουν οικονομικοπολιτικά συμφέροντα;
Όντως και είναι τρομοκράτες. Οι χειρότεροι από όλους.

* Όμως ποιος είναι ο πραγματικός ορισμός της τρομοκρατίας ;

Τρομοκρατία είναι η δια μέσου συγκεκριμένων πράξεων βίας πρόκλησης ΤΡΟΜΟΥ (απειλή ή χρήση βίας) από άτομο ή ένα μειοψηφικό υποκείμενο, με σκοπό την καθυπόταξη μιας κοινότητας ανθρώπων σε κάποιες ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ επιδιώξεις μειοψηφικών ή ξένων συμφερόντων (φυσικά ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ από την πλειονότητα της κοινότητας στην οποία στοχεύουν να προκαλέσουν ΤΡΟΜΟ).

(Τρόμος είναι το συναίσθημα του φόβου στον υπερθετικό του βαθμό)

* Για δύο λόγους δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε έναν κοινό ορισμό όλες οι ολιγαρχίες του κόσμου.
α. Ο ένας είναι ότι αν βάλουν τον πραγματικό ορισμό τότε αυτός είναι σαν λάκκος και οι πρώτοι που θα πέσουν μέσα είναι οι ίδιοι.
β. Θέλουν την ασάφεια του όρου (όπως και πολλών άλλων όρων όπως δημοκρατίας, βίας, αντιπροσώπευσης, ελευθερίας κλπ) για να μπορούν να κατηγορούν και να «δικάζουν» κυρίως σαν τρομοκράτες τους πραγματικούς αγωνιστές οι οποίοι στην πάλη τους κάνουν χρήση ένοπλης ΑΝΤΙΒΙΑΣ.

* ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για το τι ΔΕΝ είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. α. Αν ας πούμε ότι ένα υποσύνολο ανθρώπων στόχευε όντως στην πραγμάτωση των συμφερόντων του λαού και αν επιτίθεντο εναντίον εκείνων που του επέβαλαν εξοντωτικά μνημόνια και ταυτόχρονα οι ενέργειές τους αυτές όχι μόνο δεν προκαλούσαν ΤΡΟΜΟ στην πλειονότητα του πληθυσμού αλλά θα είχαν την αποδοχή της, τότε αυτό δεν θα ήταν πράξη τρομοκρατίας αλλά επαναστατική πράξη (ανεξάρτητα από την τελική αποτελεσματικότητά της).
β. Δεν είναι τρομοκρατικές ενέργειες, όλες εκείνες οι ενέργειες που στοχεύουν στην ανεξαρτησία λαών (από ξένη κυριαρχία) και οι πράξεις αυτές έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της διεθνούς "κοινής γνώμης".

*ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ, ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ αφού μόνο αυτοί επιδιώκουν την υποταγή της πλειονότητας στα ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ συμφέροντα μιας μειοψηφίας δια μέσου της πρόκλησης τρόμου ή φόβου.
*ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ.

* Τα λαϊκά κινήματα θα πρέπει να στοχεύσουν σε ένα άλλο σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας όπου ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.