bezedakos

bezedakos

10 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ



*Δεν μπορεί ο αντιπρόσωπος να έχει για εκτελεστικό όργανο του τον φερόμενο ως αντιπροσωπευόμενο. Κάτι τέτοιο μόνο αντιπροσώπευση δεν είναι. Αντίθετα αυτή η σχέση είναι σχέση μαστροπείας, νταβατζηλικιού. Για να υπάρχει σχέση αντιπροσώπευσης θα πρέπει να ισχύουν τα αντίθετα, δηλαδή την (μέγιστη) εξουσία να την έχει ο αντιπροσωπευόμενος για να μπορεί να εξουσιοδοτεί τον αντιπρόσωπο να πράττει για λογαριασμό του κλπ.
*Σε οποιοδήποτε ολιγαρχικό σύστημα, οι εκλεγμένοι ή όχι από το λαό δεν είναι αντιπρόσωποί του. Η πλειοψηφία του λαού («αντιπροσωπευόμενος» λαός) δεν θέλει ΣΧΕΔΟΝ ούτε έναν ΚΑΝΟΝΑ – ΝΟΜΟ που του ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ δια της ΒΙΑΣ οι ολιγαρχικοί νταβατζήδες του.
*ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ.
* Αν κάποιος αρχίσει τη συζήτηση με έναν ολιγαρχικό για τον ορισμό του αντιπροσώπου, τότε ο τελευταίος θα αρχίσει να παίζει με τις λέξεις, να κάνει λεκτικούς ακροβατισμούς ώστε να μπορέσει τελικά να ταυτίσει τον ορισμό του νταβατζή με αυτόν του αντιπροσώπου, για να κατορθώσει έτσι να ονομάσει αντιπροσώπους του λαού τους νταβατζήδες βολευτές .
* Γι αυτό είναι καλύτερα να τους θέτεις το ερώτημα «ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ. Εδώ τα λογικά στοιχεία, μπλοκάρουν εντελώς τη σκέψη τους.
* Δυστυχώς, διάφοροι καλοπροαίρετοι αγωνιστές της αριστεράς και του ελευθεριακού χώρου έχουν τσιμπήσει το δόλωμα και έχουν υιοθετήσει την αντίληψη ότι οι βολευτές ή οι όποιοι εκλεγμένοι νταβατζήδες είναι αντιπρόσωπου του λαού. (Το ίδιο έχουν πάθει και με τις περισσότερες αστικές – ολιγαρχικές έννοιες)
* Αποτέλεσμα αυτού είναι κάποιοι (εξωκοινοβουλευτικοί και ελευθεριακοί) να θέτουν το σύνθημα πρόταγμα «για μια κοινωνία χωρίς αντιπροσώπους»!!!. Με αποτέλεσμα να προκαλούν νοητικό μπάχαλο στην κοινωνική συνείδηση. Δηλαδή να φτιάξουν μια κοινωνία όπου, πχ πρακτικά, όταν θα θέλουν να ανταλλάξουν αγροτικά προϊόντα με τη Ρωσία είτε να πάνε ΟΛΟΙ οι πολίτες στη Ρωσία είτε ΟΛΟΙ οι Ρώσοι να έρχονται εδώ.
* Πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ο λαός να επιλέγει ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ όργανά του για διάφορες κοινωνικές λειτουργίες.