bezedakos

bezedakos

3 Οκτωβρίου 2020

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


 


*Το βασικό ζητούμενο δεν είναι τα κάποια επί μέρους δικαιώματα κλπ αλλά το ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Δηλαδή το ποιος θα έχει την ΕΞΟΥΣΙΑ. Θα εξακολουθεί μια μειοψηφία να κατέχει την εξουσία και δι αυτής να δύναται να επιβάλλει αντίδωρα δικαιωμάτων και καρβέλια υποχρεώσεων στους υπηκόους ή οι λαοί θα διαλύσουν την εξουσία τους και θα γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί όλων ετούτων; (Αν η επικέντρωση είναι μόνο σε συγκεκριμένα δικαιώματα κλπ τότε ακόμα και αν σήμερα κατακτηθούν κάποια, αύριο οι ολιγαρχικοί, κατέχοντας την εξουσία, μπορούν να τα πάρουν ΟΛΑ πίσω). Οι υπήκοοι δεν θα πρέπει να γίνονται "ζήτουλες" στα πόδια των ολιγαρχικών, ούτε να ελπίζουν στην καλοσύνη κάποιων από αυτούς αλλά να γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί ΟΛΩΝ των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους.

* Δεν υπάρχει ολιγαρχικό σύστημα, ακόμα και το πιο τυραννικό, που να μην παρείχε κάποια δικαιώματα στους υπηκόους του. Ακόμα και στους απόλυτα φυλακισμένους τους παρέχουν το δικαίωμα στη σίτιση, στο νερό, στον προαυλισμό κλπ.

* Και οι κτηνοτρόφοι παρέχουν αυτά τα δικαιώματα στα ζώα τους με σκοπό να είναι ευτραφή και υγιή όταν θα τα σφάξουν.

ΥΓ. Τα επιμέρους αιτήματα για κατάκτηση δικαιωμάτων, για προάσπιση κάποιων άλλων, για αποφυγή τυραννικών υποχρεώσεων κλπ, χρειάζονται όχι ως αυτοσκοπός αλλά ως κρίκος που θα συνδέονται με το κεντρικό πρόταγμα ""Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ