bezedakos

bezedakos

14 Οκτωβρίου 2020

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥΣ


 







 


*Οι ηγεσίες όλων των ολιγαρχικών κομμάτων (πχ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κοκ) λένε ότι θέλουν να ΠΑΤΑΞΟΥΝ τη διαφθορά. Μεγάλη υποκρισία. Αν ήθελαν να χτυπήσουν τη διαφθορά θα ΕΠΡΕΠΕ πριν από όλα να βάλλουν το ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΤΟΥΣ και να πυροβολήσουν, γιατί οι ΙΔΙΟΙ ανήκουν στην κατηγορία και στο επίπεδο της ΜΕΓΙΣΤΗΣ διαφθοράς.

* Η διαφθορά δεν αφορά πάντα και αποκλειστικά τον οικονομικό τομέα. Πολλές φορές, η διαφθορά της συνείδησης έχει να κάνει με την αρρωστημένη τάση κάποιων ανθρώπων να ΟΡΙΖΟΥΝ αυτοί τη ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, με την κατοχή δύναμης - εξουσίας ώστε να εξαρτάται από αυτούς η ζωή των άλλων. Πχ παίρνουν όσο θέλουν από το χρήμα του λαού (φορολογία) και μετά το διαχειρίζονται ξοδεύοντάς το όπως γουστάρουν. Άλλοτε για να ανακεφαλαιοποιήσουν τους τραπεζίτες, άλλοτε να ανακεφαλαιοποιήσουν εφοπλιστές κοκ. Και όλα ετούτα ενάντια στη θέληση εκείνων στους οποίους ανήκει το χρήμα.

*(Στην ιστορία, υπήρξαν πολλοί ολιγαρχικοί διεστραμμένοι, άνθρωποι που έκαναν τεράστια εγκλήματα αλλά πέθαναν φτωχοί. Το μέγιστο κίνητρό τους δεν ήταν ο οικονομικός πλουτισμός αλλά η αίσθηση καθορισμού της ζωής των άλλων.)

* Η τάση για κατοχή εξουσίας λοιπόν, δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για να γίνει κάποιος μεγιστάνας. Η ηδονή, η ευχαρίστηση για πολλούς μπορεί να είναι μεγαλύτερη με το να διατάζουν τους άλλους, να επιβάλλουν στους άλλους εκείνο που θέλουν αυτοί. Η ηδονή μπορεί να είναι μεγαλύτερη όταν νιώθουν ότι έχουν υποταγμένους άλλους ανθρώπους, (ή οπαδούς) και ότι μπορούν να τους κάνουν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν.

ΥΓ1. Για να μπορέσουν να φθάσουν στο σημείο να ορίζουν τη ζωή των άλλων, θα χρησιμοποιήσουν πολλά μέσα. Κάποια από αυτά είναι το ψέμα, οι ψεύτικες υποσχέσεις, η παραποιήσεις και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ άλλων απόψεων, διάφορες μορφές ψυχολογικής βίας κλπ, ΜΕΧΡΙ να αποκτήσουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση και της ένοπλης βίας.

*Ας βγάλουμε ΜΕΓΑΛΑ συμπεράσματα από αυτό το μικρό. "Ένα υποκείμενο που διαστρεβλώνει συνειδητά την πραγματικότητα, που διαστρεβλώνει απόψεις άλλων κλπ, δεν έχει φυσικά κάποιο φιλοκοινωνικό στόχο, αλλά έχει κάποιους ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ". Ετούτο δείχνει ότι οι διαστρεβλωτές όχι μόνο δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ηθικό στοιχείο αλλά ότι είναι γεμάτοι από ανηθικότητα.

2. Και η προώθηση του απελευθερωτικού προτάγματος θα γίνεται θέλουν δε θέλουν είτε με αργούς είτε με γρήγορους ρυθμούς.

«Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ» και η προϋπόθεση αυτού «η κατάκτηση ΟΛΗΣ της ΕΝΟΠΛΗΣ και της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ από τους λαούς.