bezedakos

bezedakos

10 Οκτωβρίου 2020

ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ


 

*Βγαίνουν τελευταία κάποια στελέχη της ΝΔ, όπως ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ, και ωρύονται λέγοντας ότι ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.

*Το πιο δυσάρεστο όμως είναι το ότι η ολιγαρχικοποιημένη αριστερά δεν μπορεί να τους ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ή να τους αντιμετωπίσει με επάρκεια για τους προφανείς λόγους. Δηλαδή η ολιγαρχικοποίησή της, δεν της επιτρέπει να πει τι είναι στην πραγματικότητα ο νόμος, γιατί και αυτή θέλει να διατάζει και όχι να φτιάχνονται νόμοι...

* Για να πούμε ότι μια πράξη είναι παράνομη θα πρέπει πρώτα να πούμε τι είναι νόμος και αν υπάρχει νόμος, τότε να συγκρίνουμε αν μια πράξη αντιτίθεται σε αυτόν.

* ΟΜΩΣ στα ολιγαρχικά συστήματα ΔΕΝ υπάρχουν ΝΟΜΟΙ αλλά υπάρχουν μόνο ΔΙΑΤΑΓΕΣ. Σύμφωνα με τον ορισμό του Ρήγα Φεραίου, δεν έχουμε κοινωνικούς κανόνες οι οποίοι να είναι επιλογή ΟΛΩΝ (της πλειοψηφίας). Ο νόμος είναι ο κοινωνικός κανόνας τον οποίο ΘΕΛΕΙ ο λαός, θέλει η πλειοψηφία του λαού. Δηλαδή τα υποκείμενα τα οποία θα πρέπει να σεβαστούν τον κοινωνικό κανόνα θα πρέπει να τον θέλουν κιόλας.

* Όταν τα υποκείμενα που καλούνται να εφαρμόσουν ένα κανόνα ΔΕΝ θέλουν, αλλά καταναγκάζονται για να τον εφαρμόσουν, ο κανόνας αυτός ΔΕΝ είναι νόμος αλλά είναι ΔΙΑΤΑΓΗ. (πχ η στρατιωτική διαταγή)

ΥΓ1. Άρα, ΒΑΣΙΚΑ, οι πράξεις των υπηκόων που αντιβαίνουν στις διαταγές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παράνομες αλλά ως πράξεις ανυπακοής σε διαταγές. Αυτό κατά κανόνα. Τώρα μπορεί να υπάρχουν ελάχιστες διαταγές το περιεχόμενο των οποίων θα αποδεχόταν η πλειοψηφία σε περίπτωση που είχε την εξουσία να επιλέξει, θα τους επέλεγε. Πχ ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Αυτούς λοιπόν τους ελάχιστους κανόνες, που οι υπήκοοι πιθανολογούν ότι τους θέλει η πλειοψηφία του λαού, θα πρέπει σήμερα να τους σέβονται. Σε όλες τις άλλες διαταγές, θα πρέπει να εκδηλώνουν έμπρακτα την ΑΝΥΠΑΚΟΗ του, όταν το βλέπει εφικτό. Μέσα από την έμπρακτη ανυπακοή και ειδικά τη συλλογική ανυπακοή, ροκανίζονται τα θεμέλια αυτού του εγκληματικού συστήματος, συνοδευόμενη από το πρόταγμα "Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ".

2. Οι πράξη των καταλήψεων δεν είναι παράνομη γιατί αντιβαίνει σε διαταγές. Αν η πλειοψηφία αποφάσιζε τότε είναι σίγουρο ότι θα αποφάσιζε σύμφωνα με τα βασικά αιτήματα των παιδιών. Και αυτός θα ήταν ο νόμος.

3. ΣΗΜΕΡΑ ως επί τω πλείστον των περιπτώσεων, δεν υπάρχει παρανομία και ούτε αντινομία. Υπάρχει ΑΝΟΜΙΑ, δηλαδή έλλειψη νόμων και ύπαρξη διαταγών.

4. Βγαίνουν σήμερα επίσης κάποια ολιγαρχικοφασιστικά υποκείμενα και προπαγανδίζουν λέγοντας: "Νόμοι ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά δεν εφαρμόζονται" Δηλαδή θέλουν να εφαρμόζεται πλήρως το κόψιμο των συντάξεων, η μείωση του μισθού, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, η κατάσχεση για χρέη προς το κράτος κοκ

ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.