bezedakos

bezedakos

13 Οκτωβρίου 2020

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ


 


*Είναι μία από τις εκδηλώσεις -εκφράσεις που αποδεικνύει το ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ της.

χει μεγάλο «λάκκο η φάβα». Δεν αποκαλούν τον κοινοβουλευτισμό δημοκρατία από κάποια βλακεία. Είναι ένα από τα "καδρόνια" για να στηρίζουν το δικό τους ολιγαρχικό πρόταγμα.

*Οι χειρότεροι "αριστεροί" είναι εκείνοι που αποκαλούν δημοκρατία τον κοινοβουλευτισμό και ταυτόχρονα αυτοαποκαλούνται μαρξιστές. Ο Μαρξ ΠΟΤΕ δεν αποκάλεσε τον κοινοβουλευτισμό δημοκρατία. Ψεύδονται και παραπλανούν τα μέλη τους με τις μεταφράσεις τους. Ο Μαρξ αποκαλεί τον κοινοβουλευτισμό αστική ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ και ρεπούμπλικα σημαίνει συνταγματικό πολίτευμα. Δεν σημαίνει δημοκρατία. Ο Μαρξ ονομάζει δημοκρατία (Demokratie) ή δημοκρατική ρεπούμπλικα (demokratischen Republik) το σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας που θα διαδεχθεί το όποιο αστικό και σε αυτό το νέο, η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία θα ανήκει στο λαό. (Αν ρεπούμπλικα σήμαινε δημοκρατία, τότε ο Μαρξικός όρος "δημοκρατική ρεπούμπλικα" θα σήμαινε "δημοκρατική δημοκρατία". Ασφαλώς ο Μαρξ δεν θα έκφραζε ΠΟΤΕ τέτοιες ανοησίες. Ο Μαρξ που δεν αποκαλούσε ΠΟΤΕ τον κοινοβουλευτισμό δημοκρατία, θα πρέπει να ήταν ο βλάκας και οι μετέπειτα "λαοσώστες" ή "κομμουνιστές" να είναι οι ξύπνιοι.)

*Αυτή είναι η ΟΥΣΙΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

*ΑΡΧΗ και ΣΚΟΠΟΣ της είναι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ. "Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ". Το αντίθετό της είναι η ολιγαρχία. Και όσα κόμματα έχουν για πρόταγμα "μια μειοψηφία να έχει πλήρεις εκτελεστικές, νομοθετικές και δικαστικές εξουσίες" είναι ολιγαρχικά. Ουσιαστικά η ΑΡΧΗ και ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΊΑΣ είναι "μια μειοψηφία, ένα μειοψηφικό όργανο να φτιάχνει και να επιβάλλει τον κάθε νόμο στην πλειοψηφία.

* Μιλάμε λοιπόν για καπηλευτές του μαρξισμού. Και για να γίνει καλύτερα η καπηλεία θα πρέπει να γίνουν διαστρεβλώσεις. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να φθάσουν στο αντικοινωνικό πρόταγμά τους.

* Τι θα πει αστική δημοκρατία δηλαδή αστική εξουσία του λαού; (από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα..,"

* Τι θα πει αντιπροσωπευτική δημοκρατία; Δηλαδή στην πραγματική δημοκρατία - πλειοψηφιαρχία ΔΕΝ θα υπάρχουν αντιπρόσωποι του λαού και έτσι ο λαός αν θέλει πχ να ανταλλάξει προϊόντα με την Ιταλία θα πρέπει 10.000.000 άνθρωποι να μετακινούνται στην Ιταλία; Τι βλακεία είναι η αντιπροσώπευση επί των καθοριστικών αποφάσεων; Δηλαδή οι πελάτες θα βάζουν αντιπρόσωπο τον ταξιτζή για να αποφασίζει τον τελικό προορισμό τους; Να αποφασίζει και να τους επιβάλλει που θα πάνε αυτοί; Αντιπρόσωπος για την ένοπλη και τη νομοθετική εξουσία δεν μπορεί να υπάρχει γιατί ο αντιπροσωπευόμενος πρέπει να έχει ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ αυτές τις εξουσίες για να μπορεί να εξουσιοδοτεί αντιπροσώπους στην υλοποίηση των αποφάσεών του.

*Οι βλακώδεις δικαιολογίες ξεπερνούν τα όρια του απόλυτου εξευτελισμού.

Τον απόλυτο εξευτελισμό το έχουν φθάσει οι "σοσιαλδημοκράτες αριστεροί" εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Η ταύτισή τους με όλες τις μορφές αστικής ολιγαρχίας έχει γίνει προ πολλού.

ΥΓ Η Ολιγαρχικοποιημένη «αριστερά» κρατά ακόμα ζωντανό τον ολιγαρχικό καπιταλισμό και τις ολιγαρχικές μορφές εξουσίας του. Είναι ο καλύτερος ιδεολογικός τους σύμμαχος. Χωρίς την ολιγαρχικοποιημένη αριστερά όλων των μορφών, ο καπιταλισμός, κατά μέγιστη πιθανότητα, θα είχε καταρρεύεσει από καιρό.

* Δεν έχει πια νόημα ο όρος αριστερός, κεντρώος, δεξιός.

*Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ στον 21ο αιώνα (που τελικά θα επιβληθεί) θα είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΣ ή ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΚΟΣΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και όχι αριστερός δεξιός.