bezedakos

bezedakos

27 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ


 

*Διαφορετικά, δημοκρατία έχουμε όταν μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ έχει την εξουσία να ΠΑΡΑΓΕΙ και επιβάλλει στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ όποιες ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ γουστάρει αυτή. "Φυσικά" χωρίς καμιά έγκριση από την πλειοψηφία.

*Κοινοβουλευτική ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ έχουμε λοιπόν. Θυμάμαι τη δεκαετία του 90 όταν κάποιοι τολμούσαμε να πούμε ότι ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δημοκρατία αλλά ολιγαρχία, στην καλύτερη περίπτωση λαμβάναμε ένα ειρωνικό μειδίαμα και στη χειρότερη τη χλεύη. Και αυτό όχι μόνο από τους παραδοσιακούς δεξιούς αλλά και από την κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική "αριστερά"

* Φυσικά όλοι αυτοί θα πρέπει οπωσδήποτε να ισχυρίζονται ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι δημοκρατία - εξουσία του λαού - εξουσία της πλειοψηφίας, αφού και το δικό τους πρόταγμα είναι ολιγαρχικό και θα θέλουν να το ονομάζουν δημοκρατία (χρησιμοποιώντας ακόμα και τρελά, εξωγήινα επιχειρήματα). Δεν υπάρχει άλλος λόγος για να αποκαλούν τον κοινοβουλευτισμό δημοκρατία. Μερικοί ισχυρίζονται ότι αφού αυτοαποκαλούνται έτσι, έτσι τους ονομάζουμε και εμείς. Ψεύδονται γιατί και διάφορα μέτρα που παίρνουν κατά του λαού τα ονομάζουν φιλολαϊκά αλλά δεν τους κάνουν το χατίρι και τους τα ονομάζουν αντιλαϊκά. Πχ το νόμο για την ασφάλιση οι κυβερνώντες τον ονόμαζαν "ασφαλιστικό νόμο" και οι άλλοι "αντιασφαλιστικό νόμο" κοκ. Και αν αυτή η "δημοκρατία είναι ψεύτικη" όπως ισχυρίζονται, σημαίνει ότι αν δεν είναι δημοκρατία αληθινή είναι αληθινή ολιγαρχία. Γιατί λοιπόν δεν την ονομάζουν ολιγαρχία; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ.

(ΟΛΟΙ τους για να μην την πουν κοινοβουλευτική ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ τη λένε ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δηλαδή ουσιαστικά τη λένε ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ήτοι ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ..)

* Το να αποκαλούμε τον κοινοβουλευτισμό με το όνομά του, δηλαδή ολιγαρχία είναι μια κάποια προσφορά στον αντιολιγαρχικό πόλεμο.

Λοιπόν, από το 1990 *ή και από το 1974) έχουν αλλάξει αρκετά στην κοινωνική συνείδηση. Τώρα ένα μεγάλο ποσοστό των υπηκόων ξέρει ότι αυτό το σύστημα δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία - πλειοψηφιαρχία.

* Όμως όλοι οι ολιγαρχικοί με λύσσα επαναλαμβάνουν τη λέξη δημοκρατία (το ουσιαστικό σταθερό) για να χαρακτηρίσουν το σημερινό σύστημα, κατά το οποίο, σε τελική ανάλυση μια μειοψηφία επιβάλλει τη θέλησή της στην πλειοψηφία>

ΥΓ 1* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ είναι εκείνο το σύστημα το οποίο έχει ΑΡΧΗ - ΣΚΟΠΟ την εφαρμογή της θέλησης της πλειοψηφίας σε κάθε κοινωνικό θέμα.

2 ΦΥΣΙΚΑ Όλα τα κόμματα που παίζουν στο κοινοβουλευτικό - ολιγαρχικό παιχνίδι δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τη δημοκρατία - πλειοψηφιαρχία.

Όλα τους ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ στο "ΕΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ - ΟΡΓΑΝΟ να έχει πλήρεις νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες".