bezedakos

bezedakos

23 Δεκεμβρίου 2018

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ





Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ….’’  Μέσα από το βιβλίο του ‘’κράτος και επανάσταση’’

Λένιν:  Σελ 54 κεφ ΙΙΙ, υποκέφ 2, παράγραφος 12η.
« Πάντως η κατάπνιξη της αστικής τάξης και της αντίστασής της είναι ακόμα απαραίτητη. Για την κομμούνα  (ουσιαστικά δημοκρατία ή δημοκρατική ρεπούμπλικα)  αυτό ήταν ιδιαίτερα αναγκαίο και μια από τις αιτίες της ήττας της βρίσκεται στο ότι δεν το  έκανε όσο έπρεπε αποφασιστικά. Εδώ όμως (στην κομμούνα-δημοκρατική ρεπούμπλικα) όργανο καταπίεσης είναι η πλειονότητα  του πληθυσμού και όχι η μειονότητα, όπως γινόταν πάντα και στη δουλεία, και στη δουλοπαροικία και στη μισθωτή δουλεία.
Και ΕΦΟΣΟΝ Η ΙΔΙΑ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  (γενική δύναμη-δημοκρατία) ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ τους καταπιεστές της, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  πια «ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ» - ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΉ δύναμη καταστολής». (δηλαδή δεν χρειάζεται ιδιαίτερη – μειοψηφική δύναμη καταστολής – κράτος αλλά η γενική δύναμη - δημοκρατία.)

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ – ‘’ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ’’ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ‘’ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΚΗΣ’’ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.
Εδώ μας λέει ότι με τη νίκη της επανάστασης δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί η μειοψηφική δύναμη της αστικής τάξης από μια άλλη μειοψηφική – ‘’ιδιαίτερη δύναμη’’ που θα κατέχει την εξουσία ώστε να επιβληθεί οριστικά στην αστική τάξη, αλλά χρειάζεται η ‘’γενική δύναμη’’ – δύναμη της πλειονότητας – η δύναμη της δημοκρατίας – δημοκρατικής ρεπούμπλικα όπως έγινε στην κομμούνα.
ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ; ΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΗΝΑΜΗ. Ε!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ‘’ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΚΗ’’ ΤΟΥ ΦΑΣΗ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ.

Ιδού.
Λένιν κεφάλαιο Ι, υποκεφάλαιο 4ο, παράγραφος 7η γράφει:

«Δεύτερο. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ είναι μια «ιδιαίτερη»  (μειοψηφική) δύναμη καταπίεσης
. Αυτός ο θαυμάσιος και εξαιρετικά βαθύς ορισμός!!!!!  του Ένγκελς δίνεται εδώ με απόλυτη σαφήνεια. (όπως πάντα, εγκώμιο πριν τη «δολοφονία»). 
Και από τον ορισμό αυτό ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ!!!!!!!!!!!!!!! (Από πουθενά δεν προκύπτει!!! όποιος το διαβάσει) ότι  η «ιδιαίτερη δύναμη καταπίεσης» του προλεταριάτου από την αστική τάξη, των εκατομμυρίων εργαζομένων από μερικές χούφτες πλουσίων, ΠΡΕΠΕΙ (ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ  από ΜΙΑ «ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ (μειοψηφική) ΔΥΝΑΜΗ» καταπίεσης  της αστικής τάξης από το προλεταριάτο!!!!!!!!