bezedakos

bezedakos

25 Ιανουαρίου 2021

ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟ ΚΛΟΥΒΙ;


 



*Κάποιος γείτονας, πολλά χρόνια πριν, είχε για χόμπυ να πιάνει πουλιά και να τα βάζει σε κλουβιά. Οι λεκτικοί διαξιφισμοί μας κατέληγαν ενίοτε σε τσακωμούς. Μια φορά είχε ένα κοτσύφι (αρσενικό). Τον επέπληττα λέγοντάς του ότι το βασανίζει και ότι "μόνος του δεν μπορεί να ζήσει κανείς ούτε στον παράδεισο". Μετά από καιρό έφερε και ένα άλλο θηλυκό. Έπειτα από αυτό, μου "έβγαινε" με την εξής θεωρία. "Είμαι ο προστάτης τους, ο φύλακας άγγελός τους. Δεν κουράζονται για να βρουν τροφή, έχουν σεξ και επί πλέον είναι απόλυτα προστατευμένα από τον κίνδυνο των αρπακτικών, από το ψύχος, από τη ζέστη κλπ. Γίνονται σεβαστά τα ζωικά δικαιώματά τους. Τους δίνω αυτά και μου δίνουν το κελάϊδισμά τους.»

*Φυσικά κανένας δεν του ζήτησε προστασία. Ήταν αυτόκλητος "προστάτης" τους, αυτόκλητος νταβατζής τους. Η φύση θέλει τα πτηνά να πετάνε στον αέρα, να πετάνε πάνω από όποια βουνά θέλουν, από όποια λαγκάδια θέλουν, από δάση, να φτιάχνουν τις φωλιές τους και να κουρνιάζουν μέσα σε δένδρα ή θάμνους. Η φύση τα θέλει να ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, να διδάσκονται για να αποφεύγουν τις "κακοτοπιές" και να κάνουν ελιγμούς μέσα στους φυσικούς κινδύνους. Η φύση τα θέλει να πετούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ να εκμεταλλεύονται τα ρεύματα του αέρα, να κάνουν τρελά παιχνίδια, όμορφες πτήσεις, να κινδυνεύουν για να γεμίζει η ψυχή τους ομορφιά ζωής

*Όμως άμα μείνουν πολύ χρόνο στο κλουβί, συνηθίζουν στη σκλαβιά και με δυσκολία θέλουν να φύγουν. Και ειδικά, αν εκπαιδευτούν στη σκλαβιά από μικρά, ακόμα και αν τους ανοίξεις το κλουβί, δεν θέλουν να φύγουν. Μέσα τους γίνεται μια τεράστια πάλη. Από τη μια, το ένστικτο τα σπρώχνει έξω στην ελευθερία και η εκπαίδευση στο φόβο τους λέει ότι έξω δεν θα τα καταφέρουν και έτσι τα τραβάει μέσα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ τους.

* Ακούγεται συχνά από την ολιγαρχική προπαγάνδα (και από υπηκόους με δουλοποιημένη συνείδηση) ότι στο τάδε ή το δείνα καθεστώς ή κυβέρνηση (ολιγαρχικά) οι υπήκοοι είχαν εξασφαλιστεί τα άλφα ή τα βήτα βασικά δικαιώματα ή ο τάδε (ολιγαρχικός) ηγέτης προσέφερε μεγαλύτερη "προστασία" στους υπηκόους του (αν υπάκουαν πλήρως ή "αν κοίταζαν τη δουλειά τους". Δηλαδή σαν τα κοτσύφια στο κλουβί.

* Στη φύση του ανθρώπου είναι ο ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ. Ο ίδιος θα πρέπει να αυτοκαθορίζει (ή να συναυτοκαθορίζει) τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του.

*Δηλαδή "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

* Σήμερα όλοι οι λαοί ζουν μέσα στο κατάμαυρο τούνελ των ολιγαρχικών νταβατζήδων. Οι ολιγαρχικοί έχουν εκπαιδεύσει τον κάθε υπήκοο, από μικρό, να ζει και να δέχεται το κλουβί διάφορων μειοψηφιών. Του έχουν υποβάλει ότι αλλάζοντας δεσμώτη (ψηφίζοντας άλλον) ίσως να είναι καλύτερη η ζωή στο κλουβί του. Τον έχουν κάνει να πιστέψει ότι αυτό είναι το φυσικό και ότι ο αυτοκαθορισμός τους είναι επικίνδυνο ή ανέφικτο.

* Και το χειρότερο, αρκετοί από αυτούς θα ήθελαν να βγουν από το κλουβί ώστε να μπορούν να βάλλουν άλλους και να είναι αυτοί "προστάτες" - δεσμοφύλακες - νταβατζήδες τους ή να κατασκευάσουν μικρές, μειοψηφικές συλλογικότητες ή μικρά γκρουπ ώστε εντός αυτών να έχουν κάποια μικρή εξουσία, να γίνουν κάτιτις