bezedakos

bezedakos

19 Μαρτίου 2020

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ





*Οι πανικόβλητοι νομίζουν ότι με τις πορδές θα βάψουν αυγά ή ότι επειδή η μορφίνη σταματά τους πόνους προσωρινά, μπορεί και να αναστήσει μισοπεθαμένους.
* Εν αρχή ήν και εστί η πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους. Για να γίνουν κατανοητά τα πιο κάτω δες για το πως προκαλείται η πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους στο καπιταλιστικό σύστημα.
https://www.blogger.com/blogger.g…
ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ:
* Όταν το ποσοστό κερδοφορίας των περισσότερων κεφαλαίων είναι χαμηλό, τότε επενδύσεις δεν γίνονται από τους καπιταλιστές γιατί είναι λογικό κανείς δεν θα θέλει να διακινδυνεύσει μεγάλα κεφάλαια γα μικρό ποσοστό κέρδους. Πχ αν το ποσοστό κέρδους είναι 1%, τότε κάποιος θα είναι πολύ βλάκας να επενδύσει 1. 000.000 για να κερδίσει 1000 ευρώ το χρόνο.. Επομένως τα κεφάλαια μένουν ανενεργά, δεν μπαίνουν στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οικονομία. Έτσι τα κεφάλαια συσσωρεύονται (κρίση υπερ συσσώρευσης). Ένα μέρος από ετούτα τα κεφάλαια "παίζονται" σε παράγωγα, χρηματιστήρια κοκ. Δηλαδή δεν μπαίνουν άμεσα στην πραγματική οικονομία. Ένα άλλο μέρος παραμένει στην πραγματική οικονομία είτε με πολύ μικρό ποσοστό κέρδους ή με ζημίες. Εδώ οι καπιταλιστές ελπίζουν ότι στο μέλλον θα πάνε καλά και επιμένουν. Συντηρούνται δε με μεγάλους δανεισμούς (που ποτέ οι περισσότεροι δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν. Πχ αεροπορικές εταιρίες κλπ). Έτσι έχουμε τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Και όσο αυξάνεται το χρέος τόσο αυτό συμβάλλει στην πτώση του μέσου ποσοστού κερδοφορίας του συνολικού επενδυόμενου κεφαλαίου. (συνολικό επενδυόμενο κεφάλαιο είναι το κεφάλαιο που επενδύεται από όλους τους καπιταλιστές). Ήτοι η κότα κάνει το αυγό και το αυγό την κότα. Η πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους διογκώνει το χρέος και το χρέος αυξάνει την πτωτική τάση του μέσου ποσοστού κέρδους. (Μέσο ποσοστό κέρδους είναι το ποσοστό από όλα τα επενδυόμενα κεφάλαια.)
- Και οι βλάκες της κυβέρνησης, παρακαλούν ξένους επενδυτές να έρθουν μαζικά στην Ελλάδα να επενδύσουν, λες και αυτοί δεν ξέρουν το συμφέρον τους. -
* Η προσωρινή λύση για το καπιταλιστικό σύστημα είναι να καταστρέψει τον τεράστιο όγκο των κεφαλαίων που αποδίδουν κερδοφορία χαμηλότερη από εκείνη του μέσου ποσοστού κέρδους. (Αυτό μπορεί να γίνει είτε με πράξεις της πολιτικής εξουσίας είτε με πολέμους). Κατόπιν τα λίγα εναπομείναντα κεφάλαια, μετά από λίγα χρόνια θα κάνουν και αυτά τον κύκλο τους μέχρι να χρειάζεται νέα καταστροφή κεφαλαίων, από εκείνα που μέχρι σήμερα ήταν με υψηλό ποσοστό κερδοφορίας αλλά αύριο θα πάψουν να είναι)
* Όμως η καταστροφή των κεφαλαίων με χαμηλό ή καθόλου ποσοστό κερδοφορίας, θα επιφέρει την καταστροφή δισεκατομμυρίων ή και τρισεκατομμυρίων ωρών εργασίας, δηλαδή καταστροφή μέσων συντήρησης εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η βαρβαρότητα, η εξαθλίωση. η εφιαλτική πραγματικότητα είναι μπροστά.
* Ως κεφάλαια δεν εννοούνται μόνο τα χρηματικά αλλά και οι εξοπλισμοί, μηχανές κλπ.

ΥΓ *Η διέξοδος για τους λαούς υπάρχει. Περνά από τη συντριβή του υπάρχοντος πολιτικοοικονομικού συστήματος και από την αντικατάστασή του με ένα άλλο κατά το οποίο οι λαοί θα αποφασίζουν "ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ"
*Και για να φθάσουμε σε αυτό το σκοπό θα πρέπει προηγουμένως οι λαοί να το αντικαταστήσουν το υπάρχον σύστημα με ένα άλλο κατά το οποίο "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ, ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΎ" και όχι από μια μειοψηφία όπως γίνεται σήμερα. Και η βάση για να στηριχθεί ετούτο είναι ΜΟΝΟ η κατάκτηση της ΕΝΟΠΛΗΣ εκτελεστικής, της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ και της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ εξουσίας από τους λαούς.