bezedakos

bezedakos

18 Μαρτίου 2020

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ.




*Ο κορονοϊός επιβάρυνε την ήδη κωματώδη κατάσταση του ολιγαρχικού συστήματος και τους προσφέρει δικαιολογίες (παπαριές) για την κατάρρευση.
* Λίγες απλές αναφορές.
*Πέρσι η οικονομία της Γερμανίας ήταν σε ύφεση. Οι εξαγωγές της προς την Κίνα, της έδιναν τα προηγούμενα χρόνια κάποια ζωτικότητα. Η Κίνα απορροφούσε προϊόντα της όταν το ΑΕΠ της ήταν υψηλό. (Πιο παλιά αυξανόταν 10%, μετά 9%, ύστερα 7% κλπ). Όταν έπεσε ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας έπεσε σε ύφεση και η Γερμανία.
Από το φθινόπωρο του 2019 προβλεπόταν για το 2020, αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας μόλις 5,9%. Άρα ήταν δεδομένη η χειροτέρευση της ύφεσης στη Γερμανία, πολύ πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Επίσης το Γαλλικό τραπεζικό σύστημα είναι εκτεθειμένο στην ιταλική οικονομία η οποία έχει ένα κρατικό χρέος περισσότερο από 2 τρισεκατομμύρια, το οποίο αδυνατούσε και τώρα αδυνατεί περισσότερο να αποπληρώνει.
*Αυτά τα απλά για εισαγωγή.
* Το τεράστιο παγκόσμιο χρέος (255 τρισεκατομμύρια περίπου) το οποίο δεν μπορεί ΠΛΕΟΝ να γίνει διαχειρίσιμο, είναι η πιο εμφανής και αξεπέραστη αιτία για τη μεγάλη κρίση που θα ξεδιπλωθεί. Και πίσω από τη συσσώρευση αυτού του χρέους βρίσκεται η αιτία της αδιάκοπης πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους, που είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA του καπιταλισμού.
* «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον». Αυτό το σύστημα του καπιταλισμού καταρρέει και συντηρείται δια μέσου της εξαθλίωσης (απόλυτης και σχετικής) όλων των λαών.
*Η διέξοδος για τους λαούς υπάρχει. Περνά από τη συντριβεί του υπάρχοντος πολιτικοοικονομικού συστήματος και από την αντικατάστασή του με ένα άλλο κατά το οποίο οι λαοί θα αποφασίζουν "ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ"
*Και για να φθάσουμε σε αυτό το σκοπό θα πρέπει προηγουμένως οι λαοί να συντρίψουν το σημερινό πολιτικό σύστημα και να το αντικαταστήσουν με ένα άλλο κατά το οποίο "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ, ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΎ" και όχι από μια μειοψηφία όπως γίνεται σήμερα. Και η βάση για να στηριχθεί ετούτο είναι ΜΟΝΟ η κατάκτηση της ΕΝΟΠΛΗΣ εκτελεστικής, της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ και της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ εξουσίας από τους λαούς.
*Δηλαδή είναι απαραίτητη η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑΣ. Διαφορετικά η βαρβαρότητα, και η επέκταση της εξαθλίωσης των υπηκόων σε παγκόσμιο επίπεδο και σε κάθε σημείο του πλανήτη θα είναι η αβάσταχτη πραγματικότητα.
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ