bezedakos

bezedakos

28 Μαρτίου 2020

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ




Πιο κάτω παρουσιάζουμε ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ για την κατάρρευση αυτού του καπιταλισμού. ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (Τον κορονοϊό που μας τον παρουσιάζουν σαν αιτία ενώ είναι απλά  η αφορμή)


Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ,  ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΙΟΥΣ



Η ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ  28/10/2018


Έρχεται μεγάλη κρίση. Πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο παρατεταμένη από εκείνη του 2008. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του (νόμος πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους) και οι λαοί θε οδηγηθούν στην κόλαση επί της Γης.
Τα αρνητικά δεδομένα που οδήγησαν στην κρίση του 2008 έχουν ΄χειροτερέψει. Πχ το παγκόσμιο χρέος έχει διπλασιαστεί σε σχέση με εκείνο του 2008.

Δυστυχώς, πολλοί καλοπροαίρετοι αγωνιστές είναι ακόμα προσκολλημένοι στις ολιγαρχικές αντιλήψεις της αριστεράς του προηγούμενου αιώνα που οδήγησαν σε Βατερλό το παγκόσμιο εργατικό κίνημα. Οι σημερινοί ηγέτες αυτών, για να διατηρήσουν τις ηγεσίες τους στις συλλογικότητές τους, εκμεταλλεύονται τον συναισθηματισμό των απλών μελών και τη βαθύτερη ανάγκη τους να ανήκουν κάπου. Ο συναισθηματισμός και η ανάγκη του να ανήκουν κάπου, μπλοκάρει εντελώς κάθε δυνατότητα για λογική επεξεργασία των ιστορικών γεγονότων και φυσικά για την εξαγωγή των απαραίτητων συμπερασμάτων.

Αν το εργατικό κίνημα, αν γενικότερα το λαϊκό κίνημα δεν θέσει για πρόταγμά του το πρόταγμα της παρισινής κομμούνας (ένοπλη, νομοθετική, δικαστική εξουσία στο λαό) δεν πρόκειται να οδηγηθεί ΠΟΤΕ σε απελευθερωτική κατεύθυνση.
Ο απώτερος σκοπός είναι: "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ¨".

Και ετούτο το πρόταγμα είναι το μοναδικό απελευθερωτικό πρόταγμα.


Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  13/9/2018



ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΙΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟΥ. ΗΤΟΙ,
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ, Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ».
ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΡΞΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ (ένοπλη, νομοθετική, δικαστική εξουσία στο λαό και όχι σε μια κομματική μειοψηφία) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ – ΠΑΡΑΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΟΚ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

  
Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ  30/8/2018


Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ. Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΣΕ 2-3 (άντε 4) ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΑΥΤΗ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙφΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΝΟΠΛΗ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ -ΚΟΜΜΑΤΑ.