bezedakos

bezedakos

30 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ





*Η τεράστια κρίση του παγκόσμιου ολιγαρχικού οικονομικού συστήματος του καπιταλισμού είναι ΜΠΡΟΣΤΑ μας και πολύ ΚΟΝΤΑ. Όλοι οι ολιγαρχικοί, για να βρεθούν απροετοίμαστοι κινηματικά οι λαοί, χρησιμοποιούν διάφορους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς για αντιπερισπασμό. Πχ τα πολύ χαμηλά επιτόκια (και κάτω από το μηδέν) των πολυετών ομολόγων σημαίνει ότι το μεγάλο κεφάλαιο δεν επενδύει γιατί είναι ΣΙΓΟΥΡΟ για το αυριανό τεράστιο τσουνάμι, επειδή ξέρει ότι το σύστημα πάει να καταρρεύσει εσωτερικά προς τον πυρήνα του. Όμως οι εδώ και οι απανταχού ολιγαρχικοί καραγκιόζηδες λένε ότι αυτό είναι δείγμα για το ότι η οικονομία πάει καλά και ότι με τους "αναπτυξιακούς" τους "νόμους" οι λαοί θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Η κρίση του παγκόσμιου χρέους του 2008 - που έχει στο βάθος για αιτία της το νόμο της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους μέσα στην κεφαλαιοκρατική οικονομία- όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε μετά από 11 χρόνια, αλλά το χρέος έχει υπέρ διπλασιαστεί!!!! Για να είναι λοιπόν απροετοίμαστοι οι λαοί, τους προσανατολίζουν και τους φανατίζουν με καταστάσεις και πράγματα που γι αυτούς θα είναι ακίνδυνα. Πχ καλλιέργεια εθνικισμών, ρατσιστικά μίση κοκ.
* Το τι συγκεκριμένα θα ακολουθήσει με το σκάσιμο της μεγάλης κρίσης είναι αδύνατον να προβλεφθεί. Τα πιο πιθανά σενάρια είναι οι πόλεμοι που θα κάνουν τα πιο ισχυρά στρατιωτικά κράτη για να εκμεταλλευτούν πάλι τα πιο αδύνατα, η καταστροφή των λιγότερων παραγωγικών κεφαλαίων, η πείνα και η εξαθλίωση σε πολύ μεγάλα τμήματα των πληθυσμών, η αύξηση της εγκληματικότητας και των αυτοκτονιών, η αύξηση της προσφυγιάς εξ αιτίας του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου κοκ. (Πιθανότατα, οι Έλληνες πρόσφυγες να είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς των τελευταίων ετών και η μετεγκατάστασή τους να γίνεται με πολύ χειρότερους όρους, ίσως παρόμοιους με αυτούς που βιώνουν οι σημερινοί πρόσφυγες που έρχονται στη Χώρα μας από άλλες Χώρες.)
* Η εξέλιξη των πραγμάτων θα καθοριστεί και από το μέγεθος του παγκόσμιου κινηματικού αντίπαλου δέους προς το σύστημα. Κάθε λεπτό που περνά είναι χαμένο, αν δεν προβάλλεται και δεν διεκδικείται ο ΣΚΟΠΟΣ (αντίπαλο δέος) για ένα άλλο σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας όπου "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ" και σε θέματα παγκόσμιας σημασίας να επιλέγεται από τους ΛΑΟΥΣ.
Ένα σύστημα όπου οι λαοί θα αποφασίζουν και θα επιβάλλουν το τι θα παράγεται, το πως και πόσο θα παράγεται και το πως θα διαμοιράζεται.