bezedakos

bezedakos

18 Οκτωβρίου 2019

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ





ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1, ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ  ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΟ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΕΝΩ 4 ΔΙΣ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!!

(ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟ Ο ΜΠΙΖΝΕΣΜΑΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ)


Να μην πάμε ιστορικά πιο πίσω. Ξεκινάμε από τις αποικίες των ευρωπαϊκών κρατών. Ξέσκισαν κυριολεκτικά την ανθρωπότητα. Ήπιαν σχεδόν όλο το αίμα των άλλων λαών, τους ρούφηξαν το μεδούλι,
κατέκλεψαν τα μνημεία του πολιτισμού τους κλπ. Μετά η νεοαποικιοκτατία. Όχι τόσο με εδαφικές κατακτήσεις αλλά κυρίως με κατακτήσεις δια μέσου των τραπεζών και του εμπορίου. Οι νεοαποικιοκράτες (Αμερικανοί και ευρωπαίοι κλπ) βάζουν στις κυβερνήσεις των κατεχόμενων (ουσιαστικά) χωρών ανθρώπους του χεριού τους (μαριονέτες) και γενικά με την απειλή χρήσης βίας καθηλώνουν τους πάντες στο δικό τους χρηματοπιστωτικό, εμπορικό και βιομηχανικό κεφάλαιο. Ελέγχουν και καθορίζουν απόλυτα την οικονομία τους. Έτσι έχουν εξαθλιώσει το μέγιστο μέρος της ανθρωπότητας. Η προσφυγιά είναι σύμπτωμα και έχει τις αιτίες της στο παγκόσμιο ολιγαρχικό σύστημα, στον (παγκοσμιοποιημένο) καπιταλισμό. Πρέπει λοιπόν να χτυπάμε τις αιτίες και όχι το σύμπτωμα. Το σύμπτωμα θα πρέπει να διαχειρίζεται κατά τρόπο ανθρωπιστικό, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για τους πρόσφυγες και για τους γηγενείς. Η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών είναι απόλυτα απαραίτητη στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία για την κοινωνία της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΚΩΝ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ) ΧΩΡΩΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

*Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.
Σε μία Χώρα δεν μπορεί να σταθεί για πολύ καιρό ένα σύστημα πλειοψηφιαρχικό. Η παγκόσμια ολιγαρχία θα προσπαθήσει να το συντρίψει. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα είναι ένα οργανωμένο παγκόσμιο (ή μεγάλο περιφερειακό) κίνημα όπου με σχέδιο θα απελευθερώνει την κάθε χώρα και την κάθε χώρα θα την πραγματεύεται σαν επαρχία. Εδώ αφενός η αλληλεγγύη των υπηκόων των άλλων Χωρών θα είναι απόλυτα απαραίτητη και αφετέρου θα είναι απόλυτα απαραίτητα η προσπάθειά τους, η επανάστασή τους εντός της Χώρας τους για να ανατρέψουν το δικό τους ολιγαρχικό σύστημα και να εγκαθιδρύσουν τη δημοκρατία.

Αντίθετα το μίσος και οι πόλεμοι μεταξύ των λαών καταστρέφει και την παραμικρή δυνατότητα για την απελευθέρωση όλων.
Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι ολιγαρχικοί και γι αυτό καλλιεργούν τον εθνικισμό και το ρατσισμό. Έτσι αρκετοί υπήκοοι βλέπουν ένα δένδρο και χάνουν το δάσος. Πέφτουν στην παγίδα των ρατσιστών εθνικιστών και ουσιαστικά έτσι πολεμάνε και την δική τους απελευθέρωση.


ΥΓ. Ένα πολύ μικρό δείγμα του τι σημαίνει επιβολή από τις κεντρικές ισχυρές ολιγαρχικές Χώρες προς τις πιο αδύνατες, το νιώσαμε και στη Χώρα μας με τα μνημόνια που μας επιβλήθηκαν για να σωθούν οι τραπεζίτες τους.
"..κι απ το θάνατο ακόμα πιο πικρή είσαι προσφυγιά" .. λέει ένα τραγούδι.