bezedakos

bezedakos

23 Οκτωβρίου 2019

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΚΟΙ





ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΚΟΥΣ.
Οι ολιγαρχικοί εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι 1. ιστορικά, σαν αντίθετο της έννοιας της ολιγαρχίας δεν είναι καθαρά η αντίθετη έννοια του ολίγος δηλαδή ο πολύς, αλλά η έννοια Δήμος και 2. η λέξη αρχή - εξουσία δεν παραπέμπει απευθείας στην ουσία της. Δηλαδή ότι αρχή-εξουσία είναι η ΔΥΝΑΜΗ ενός υποκειμένου δια μέσου της οποίας δύναται να επιβάλλει τη θέλησή του πάνω σε άλλα υποκείμενα και ότι αυτή η θέληση εκφράζεται ΠΑΝΤΟΤΕ με κανόνες. Εκμεταλλεύονται λοιπόν αυτά οι ολιγαρχικοί κάθε είδους και βαπτίζουν δημοκρατίες ακόμα και τα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα. - Έτσι αν κάποτε, για να προκαλέσουν σύγχυση στο λαό, τους είναι απαραίτητο να βαπτίσουν δημοκρατία ακόμα και τον κώλο της μαϊμούς , θα το κάνουν (σκωπτικά).-
Εκείνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς σήμερα, για να αποδίδουμε το πραγματικό περιεχόμενο στην έννοια της δημοκρατίας, ίσως είναι να κάνουμε κάποιες μικρές κινήσεις. Να αποκαλούμε, ΔΙΑΡΚΩΣ, την εξουσία του λαού ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ταυτόχρονα να την συνοδεύουμε από την επεξήγηση "ο κάθε νόμος, ο κοινωνικός κανόνας να είναι επιλογή του λαού". Γιατί για μας αυτό είναι η δημοκρατία:  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
*Ενώ τα δικά τους ολιγαρχικά συστήματα να τα αποκαλούμε ΠΑΝΤΑ ολιγαρχίες και ποτέ δημοκρατίες, ούτε με κάποιο επίθετο μπροστά όπως πχ αστική δημοκρατία. ( ο κοινοβουλευτισμός είναι κοινοβουλευτική ολιγαρχία)
Σε τούτη την περίπτωση τους κόβεται η δυνατότητα, όχι τόσο το να αποκαλούν και τα οπίσθια της μαϊμούς δημοκρατία, αλλά το να μπορούν να αποδίδουν σαφές περιεχόμενο στην έννοια της δημοκρατίας. Έτσι η δικής τους ασάφεια θα ηττάται από τη σαφήνεια των δικών μας εννοιών.
(Σε περίπτωση που ονομάζουν δημοκρατία ένα ολιγαρχικό σύστημα, εμείς τους κάνουμε την εξής ερώτηση. "Σε αυτό το σύστημα που αναφέρεστε, ο κάθε νόμος ήταν ή είναι επιλογή της πλειοψηφίας του λαού;" Αν όχι, τότε είναι ολιγαρχία.)
ΥΓ ΟΛΟΙ οι ολιγαρχικοί αποκαλούν το σύστημά τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!