bezedakos

bezedakos

10 Ιουλίου 2014

10/7/14 ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ






ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ Δ΄ ΡΑΪΧ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΩΝ ΤΟΥΣ


* Η είδηση ακούστηκε χθες από τα πολυφωνικά ΜΜΕΣ (..Ελέγχου Σκέψης).
 
Οι μυστικές υπηρεσίες της ολιγαρχικής εξουσίας της Γερμανίας παρακολουθούν το ιντερνετ, τα μέϊλς κοκ,  όλων των υπηκόων της Ευρώπης (για λογαριασμό δικό τους και όλων των ευρωπαϊκών ολιγαρχικών συστημάτων).

* Στόχος της είδησης,  η επίδειξη δύναμης και
η πρόκληση του συναισθήματος της αδυναμίας και της υποταγής σε όλους τους υπηκόους της Ευρώπης.

* Όμως μια απλή κίνηση από τους λαϊκούς αγωνιστές αρκεί για να εξουδετερώσει όλα τα υπερσύγχρονα συστήματά τους και να πάνε τζάμπα όλα τα έξοδά τους και οι κόποι τους.
 Οι λαϊκοί αγωνιστές θα πρέπει απλά  να κάνουν τον κόπο και να πάνε ΓΡΗΓΟΡΑ σε ένα πανηγύρι. Ας πούμε στο πανηγύρι του αγίου Πολύδωρου και να αγοράσουν μια οικολογική ξύλινη ξύστρα. (πάντα οικολογικά σκεπτόμενοι). Και με αυτή λοιπόν την ξύστρα, κάθε φορά που θα ακούν τέτοιου είδους μαλακοειδήσεις, να ξύνουν τα αρχίδια  τους.

* Αν ζούσε σήμερα ο Γ. Καραϊσκάκης θα έβρισκε το κατάλληλο λεξιλόγιο για την περίπτωση.


* Όταν οι πλειοψηφία των λαών συνταχθεί πίσω από τον σκοπό του «όλη η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στο λαό» και κινητοποιηθεί για να τον υλοποιήσει
τότε όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγουν, όχι μόνο θα τα βάλουν στον κώλο τους (για να αποκρύψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία) αλλά θα ψάχνουν εναγωνίως τρύπες για να κρυφτούν. Σίγουρα θα παρακαλούν να ανοίξει η Γη για να τους καταπιεί….

* Φωνή λαού οργή θεού.  Ό,τι και να κάνουν δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εξασφαλιστούν από τον αφανισμό τους.

* Όσο πιο πολύπλοκα συστήματα και να φτιάχνουν για να εγκλωβίσουν, φυλακίσουν τους λαούς, τόσο πιο αδύνατοι θα γίνονται αν όλο και  μεγαλύτερο μέρος του κάθε λαού συντάσσεται πίσω από τον συγκεκριμένο απελευθερωτικό σκοπό.

* Μπορεί κάποιος να εργάζεται πάρα πολύ σκληρά για να φτιάξει μια μηχανή με μεγάλη υποδύναμη. Μπορεί να φάει πάρα πολύ χρόνο από τη ζωή του και να καταβάλει τεράστιο κόπο για να την ενεργοποιήσει. Όμως κάποιος άλλος δύναται  να του την απενεργοποιήσει με μηδαμινό κόπο και μέσα σε ελάχιστα  δευτερόλεπτα. Μπορεί να βάλει ένα μικρό (ούτε ένα τετραγωνικό πόντο)   κομματάκι χαρτιού πάνω στο μπουζί και του τινάζει όλο τον κόπο του στον αέρα. Μπορεί δηλαδή να την απενεργοποιήσει πανεύκολα.

* Το κάθε νέο κλειδί κουβαλάει ταυτόχρονα και το αντικλείδι του.

* Η πλειοψηφία των λαών, την κατάλληλη στιγμή μπορεί να απενεργοποιήσει και τα πιο σοφιστικέ συστήματα. Και τούτο το ξέρουν πολύ καλά οι ολιγαρχικοί. Και γι αυτό πασχίζουν διαρκώς να βρουν νέους τρόπους για να αποτρέψουν τους λαούς από την εξέγερση που θα οδηγήσει στην επανάσταση και την απελευθέρωσή τους.
 
* Τώρα όλες αυτές οι ειδήσεις και οι ανακοινώσεις  τους εντάσσονται  στο σχέδιο του ψυχολογικού πολέμου που εξαπολύουν ασταμάτητα εναντίον των λαών.
Το ίδιο παραμύθι μετέδιδαν όλα τα φονικά ΜΜΕΣ ανά την κόσμο τις παραμονές του πολέμου που εξαπέλυσε η ολιγαρχία των ΗΠΑ εναντίον του ΙΡΑΚ.  Μας παρουσίαζαν τότε τα φοβερά και «ανίκητα»  όπλα των ΗΠΑ. Μας έδειχναν τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους τους, τα φοβερά αεροπλάνα, τους φοβερούς και τρομερούς δορυφόρους τους που μπορούν να δουν ακόμα και μπαλάκι του τένις κοκ.
Αποτέλεσμα τελικό; Κατέβηκαν στο έδαφος και γεύτηκαν το τι εστί βερίκοκο. Έχασαν τον πόλεμο, έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και σαν δαρμένα σκυλιά υποχώρησαν. (Επίσης έχουν χάσει τον πόλεμο και στο Αφγανιστάν αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα για να το παραδεχτούν. Και οι Αφγανοί τους βρήκαν το αντικλείδι και τους αχρήστευσαν όλη την υπερσύγχρονη τεχνολογία)
Αφού λοιπόν έχουν τόσο τρομερά και ανίκητα όπλα γιατί δεν πάνε σήμερα να πολεμήσουν τους Ισλαμοφασίστες (στο έδαφος)  που σαρώνουν τα ανδρείκελά τους στο Ιράκ;
Δυστυχώς πολύ αίμα συνανθρώπων μας χύνουν οι ολιγαρχικοί ανά τον κόσμο. (Και μέσα στην «ανίκητη» ολιγαρχική Αμερική υπάρχουν 50.000.000 υπήκοοί τους που ζουν με συσσίτιο).

*Το παγκόσμιο ολιγαρχικό σύστημα είναι ένας χάρτινος τίγρης, που θα πάρει αμέσως φωτιά και θα γίνει στάχτη μόλις οι λαοί θέσουν για σκοπό τους (θεωρητικά και πρακτικά-κινηματικά) την κατάκτηση όλης της εξουσίας (ΕΚ.ΝΟ.ΔΙ) από τους ίδιους.

* Λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια. Αυτή την ιστορική στιγμή οι ολιγαρχικοί ανά τον κόσμο έχουν ένα περιθώριο και χορεύουν. Είμαστε σε ιστορική καμπή όπου λείπει το οργανωμένο αντίπαλο ιδεολογικό δέος, το αντίπαλο σχέδιο πρτοτάγματος, το αντίπαλο ιδεολογικό και πρακτικό κίνημα. Είμαστε ακόμα στη φάση της ΓΕΝΝΗΣΗΣ του.

* Το αντίπαλο δέος στο ολιγαρχικό κεφαλαιοκρατικό σύστημα που είχε προταθεί τον προηγούμενο αιώνα, οδηγήθηκε νομοτελειακά στην απόλυτη αποτυχία.
Από τη μια
,
μπορεί η επιθυμία και  η πρόθεση να ήταν αγνή, καλοπροαίρετη για τους περισσότερους λαϊκούς αγωνιστές. Όμως τα μέσα με τα οποία ήθελαν να τα πραγματοποιήσουν («εργατικά συμβούλια»)  καθιστούσαν ανέφικτη την υλοποίηση της κοινωνικής αυτοθέσμισης. Οδηγούσαν, σαν πορεία επί κύκλου, πάλι στο ίδιο σημείο εκκίνησης. Οδηγούσαν τελικά πάλι στο ολιγαρχικό σύστημα του ιδιωτικού καπιταλισμού δια μέσου της πραγμάτωσης του ολιγαρχικού κρατικού, κομματικού, μονοπωλιακού καπιταλισμού.
Και τούτο γιατί έλλειπε το πρακτικά εφικτό σχέδιο με το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει εύρυθμα, όλη η εκτελεστική, η νομοθετική εξουσία από το λαό.

Από την άλλη, στον αντιεξουσιαστικό χώρο και παρά το καλοπροαίρετο του μεγάλου αγώνα του και παρά το πιο κοντινό σχέδιό τους στην αυτοθέσμιση,  μερικές δογματικές αγκυλώσεις από «συνιστώσες» του, μερικές εξωπραγματικές θέσεις τους οδηγούσαν στο πρακτικά ανέφικτο της λειτουργίας της κοινωνίας με όρους αυτοθέσμισης. (Όπως πχ η άσκηση της νομοθετικής αποκλειστικά από τοπικές λαϊκές συνελεύσεις οι οποίες στην πράξη θα αδυνατούσαν να ασχοληθούν και να θεσμοθετούν για τα χιλιάδες προβλήματα της κοινωνίας, οι σχέσεις μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας, η αδυναμία να διακρίνει την διττή φύση κάποιων εννοιών όπως είναι πχ οι ολιγαρχικές και οι δημοκρατικές εκλογές, η αντιπαλότητα στην έννοια της δημοκρατίας (εξουσίας του λαού) επειδή ταύτιζαν την έννοια της δημοκρατίας με την  αστική έννοια της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, η αντιπαλότητα στην έννοια της αντιπροσώπευσης - διαμεσολάβησης  επειδή ταύτιζαν την έννοια αυτή με το ασύδοτο νταβατζηλίκι των ολιγαρχικών που δεν έχει καμιά σχέση με την αντιπροσώπευση –ο εντολοδόχος είναι  αποκλειστικά εκτελεστικό όργανο του εντολέα και όχι το αντίθετο- με αποτέλεσμα να διακηρύττει ότι είναι ενάντια στην αντιπροσώπευση και επομένως να καθιστά ανέφικτη την αυτοθέσμιση-, κενό στο πως θα λειτουργεί στην αυριανή κοινωνία η ένοπλη εκτελεστική εξουσία στα χέρια του λαού  κλπ.).
Όμως τα τελευταία χρόνια αυτός ο χώρος έχει κάνει αρκετά θετικά βήματα στη θεωρητικά αναδόμηση του προτάγματός του, πολλά περισσότερα από ότι έχουν κάνει οι Λενινιστές εργατοσυμβουλιακοί.

* Είμαστε στη ιστορική φάση της γέννας.
Και ως εκ τούτου ζούμε τους πόνους της. Είναι θέμα χρόνου να διαμορφωθεί το πρόταγμα του «όλη η ΕΚ.ΝΟ.ΔΙ. Ε» στους λαούς μαζί με το λειτουργικό πρακτικό σχέδιό του και να προωθηθεί, να απλωθεί μέσα στις κοινωνίες και να γίνει σημαία των λαϊκών επαναστάσεων του 21ου αιώνα.

.Και οι αγωνιστές να μην ξεχάσουν να πάρουν την (οικολογική) ξύστρα.


ΡΔ