bezedakos

bezedakos

28 Ιουνίου 2020

ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ


* Η κάθε μια από τις δύο μορφές εκλογών αντιστοιχεί σε εντελώς διαφορετικά συστήματα οργάνωσης της κοινωνίας. Η δεύτερη αντιστοιχεί στο ολιγαρχικό σύστημα και η πρώτη στο πλειοψηφιαρχικό - δημοκρατικό.
*ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ από τα ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ που λένε αυτές τις μ...κίες δεν θα ήθελε στη ζωή του, όποιο πρόσωπο επιλέγει για να του κάνει μια κάποια εργασία, το επιλεγμένο πρόσωπο να έχει την εξουσία να κάνει ό,τι γουστάρει στο ανθρωποειδές. Δηλαδή δεν θα ήθελε οποιοδήποτε ταξιτζή επέλεγε,ο ταξιτζής να είχε την εξουσία να τον πήγαινε σε όποιο μέρος γούσταρε.
Αν το σύστημα ΑΠΑΙΤΕΙ ο κάθε μηχανικός να επιβάλλει στον πελάτη του τα πάντα για το χτίσιμο του σπιτιού του δεύτερου (έξοδα, μέγεθος κοκ) και αν ο πελάτης δυσαρεστηθεί μπορεί να του πει κανείς "ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ όμως έχεις την εξουσία της ψήφου να τον αλλάξεις την επόμενη φορά;".


* Αν ένας πωλητής δώσει σε κάποιον δηλητηριώδη μανιτάρια, μπορεί να ισχυριστεί μετά ότι "εσύ επέλεξες να φας μανιτάρια;" Ναι ο άνθρωπος ήθελε να φάει μανιτάρια αλλά θρεπτικά και όχι δηλητηριώδη. (Υπάρχουν δύο ειδών εκλογές όπως τα μανιτάρια. Είτε ο εκλεγμένος θα έχει την εξουσία να "πηδά" τον εκλογέα είτε ο εκλογέας θα έχει την εξουσία να υπαγορεύει τη θέλησή του στον εκλεγμένο και ο εκλεγμένος να την εκτελεί)

*ΒΑΣΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΥΝΑΜΗ. ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΕΑ Ή ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ;
Η δεύτερη περίπτωση εκλογών μπορεί να συνιστά όχι μόνο κοροϊδία αλλά και έγκλημα χείριστου βαθμού. Είναι ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ εκλογή του νταβατζή, του τύραννου, του βιαστή της ζωής των υπηκόων. Είναι καταναγκαστική, γιατί αποκλείει εξ ορισμού την πρώτη περίπτωση εκλογών. Και άμα οι λαοί εξεγερθούν για να την υλοποιήσουν, τότε οι διεστραμμένοι ολιγαρχικοί θα προσπαθήσουν να τους εξοντώσουν για να παραμείνει το ολιγαρχικό σύστημα.
* Έτσι τα πλαίσια, οι προδιαγραφές και οι προοπτικές των ολιγαρχικών εκλογών, ΑΠΑΙΤΟΥΝ η ΕΞΟΥΣΙΑ να ανήκει ΤΕΛΙΚΑ σε μια μικρή μειοψηφία.
ΣΤΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
*Εξουσία σημαίνει δύναμη. Η εξουσία είναι η δύναμη - ΜΕΣΟΝ δια του οποίου ένα υποκείμενο μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του.
* Σε παγκοινωνικό επίπεδο, η εξουσία - μέσον είναι η κυρίαρχη ένοπλη εκτελεστική.
* Στα ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ συστήματα την ένοπλη εκτελεστική την κατέχει μια μικρή μειοψηφία και όχι ο λαός. Η ένοπλη εκτελεστική υπακούει σε εντολές κάποιων λίγων διεστραμμένων και όχι του λαού. Αυτή είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ.
* Και αφού εξουσία κατέχει ΜΟΝΟ εκείνος που έχει υπό τον έλεγχό του τη μέγιστη ένοπλη εκτελεστική, Η ΨΗΦΟΣ, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, όχι μόνο δεν είναι κάποια δύναμη αλλά αντίθετα είναι ΔΗΛΩΣΗ αδυναμίας, ανυπαρξίας και της παραμικρής δύναμης.
* Το να αλλάξουμε το νταβατζή δια της ψήφου δεν θα έχουμε δύναμη αλλά πάλι αδυναμία, αφού ο νέος νταβατζής θα ελέγχει την ένοπλη εκτελεστική επομένως αυτός θα έχει την εξουσία και όχι εμείς..
Άρα αν το ζητούμενο είναι η αλλαγή των όρων της ζωής των υπηκόων, τότε για να συντριβεί η εξουσία – δύναμη των ολιγαρχικών, θα πρέπει να συγκρουστεί με μια δύναμη των υπηκόων που θα έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ισχύ. (η ψήφος στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει την ισχή πορδής για τη μετακίνηση αντικειμένου με δύναμη – βάρος χιλιάδων κιλών)
Η αλλαγή λοιπόν μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με μια ισχυρότερη ένοπλη δύναμη των υπηκόων. (Φυσικά αυτή θα πρέπει να ενδυναμώνεται εξελικτικά, με σχεδιασμό και άλλες μορφές αγώνα, με μικρότερες μορφές συγκρούσεων οι οποίες θα απελευθερώνουν συνειδησιακά και θα οργανώνουν όλο και περισσότερους υπηκόους κλπ μέχρι να φθάσει στο απαιτούμενο μέγεθος λαϊκής ισχύος. Όχι στις πρώιμες, ανώριμες και ανεγκέφαλες συμπεριφορές)
* ΚΑΙ οι πρωτεργάτες θα πρέπει να λένε τα σύκα – σύκα χωρίς να κρύβουν τίποτα από την πραγματικότητα. Θα πρέπει να «διαπαιδαγωγούν» σε όλο και σωστότερες βάσεις το λαό.
* Αυτό λοιπόν "Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ. ΑΡΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ" το λένε για να διατηρούν εγκλωβισμένους για ΠΑΝΤΑ μέσα στα ολιγαρχικά πλαίσια τους λαούς, ΑΦΟΥ με την ψήφο του δεν μπορεί να αλλάξει κάποιος ούτε σώβρακο.
ΥΓ Τα ολιγαρχικά ρεμάλια κατά κανόνα δεν τα ψηφίζει ο λαός, αλλά ένα μειοψηφικό υποσύνολο του λαού (πχ 30%). Αλλά ακόμα και να τους ψήφιζε το 100% πάλι θα ήταν εκλογές εγκληματικού τύπου αφού τελικά οι εκλεγμένοι θα είχαν την απόλυτη εξουσία επί των εκλογέων – υπηκόων. ( Και αν οι 4 πελάτες -100%- επιλέγουν τον ίδιο ταξιτζή, δεν σημαίνει ότι ο ταξιτζής θα πρέπει να έχει την εξουσία να τους μεταφέρει όπου γουστάρει αυτός.
ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥΣ
*ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ
* Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ
* ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Συντρίψτε κάθε μορφή ολιγαρχικού συστήματος