bezedakos

bezedakos

23 Ιουνίου 2020

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΚΩΝ



1. Τα εκ των ων ουκ άνευ (τα «οπωσδήποτε») είναι ο στρατηγικός σκοπός με τα δομικά του στοιχεία. Ήτοι:

***ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ
* Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
* ΟΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
(Σε αυτά εμπεριέχονται, είναι αυτονόητη η ύπαρξη των στοιχείων όπως της ισηγορίας κλπ)

Μόνο αυτό απαιτείται για τη συμμαχία των υπηκόων με σκοπό τη διεκδίκηση και κατάκτηση της εξουσίας του λαού.

2. *Τα μη «οπωσδήποτε» για το ευρύτερο μέτωπο:
Για να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ συνεπείς με τον πιο πάνω στρατηγικό σκοπό σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το εξής:  «Με την κατάκτηση της εξουσίας από το λαό, η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των μελών της κοινωνίας να αποφασίζει για τις ΜΟΡΦΕΣ των θεσμών που θα πρέπει να ισχύουν ή και να αλλάζουν, ώστε να υλοποιείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το: "ΟΛΗ Η ΝΟΜΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ."
*Κανείς συνεπής στο στρατηγικό αυτό σκοπό, δεν μπορεί να απαιτεί από τώρα ότι θα πρέπει αύριο να πραγματοποιηθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η μια ή η άλλη συγκεκριμένη μορφή θεσμού, (δόγμα) ή συγκεκριμένου νόμου. Αυτές οι αποφάσεις θα αφορούν την πλειονότητα της αυριανής κοινωνίας της πλειοψηφιαρχίας - δημοκρατίας.
*Για παράδειγμα: Με ποια μορφή θεσμού θα διαπιστώνεται η θέληση της πλειοψηφία του λαού για την επιλογή του κάθε συγκεκριμένου νόμου; Υπάρχουν σήμερα διάφορες απόψεις όπως: α. Δια μέσου ΚΛΗΡΩΤΏΝ Λαϊκών, Νομοθετικών Σωμάτων (ΚΛΝΣ), β. δια μέσου τοπικών λαϊκών γενικών συνελεύσεων, γ. ηλεκτρονικά κοκ.(προσωπικά είμαι υπέρ των ΚΛΝΣ)
* Αυτές όμως δεν θα πρέπει να είναι εμπόδιο στη συμμετοχή των υποκειμένων - ατομικών ή συλλογικών στο ευρύτερο ΜΕΤΩΠΟ - αν θέλουν να είναι συνεπείς και πιστεύουν πράγματι στο στρατηγικό σκοπό-. Μετά τη νίκη της επανάστασης, μετά την κατάκτηδη της εξουσίας από το λαό, η πλειοψηφία της κοινωνίας θα κληθεί και θα καλείται συχνά να αποφασίζει, να αλλάζει ή να βελτιώνει θεσμούς και νόμους.
*Ετούτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται αναφορές στις διαφορετικές απόψεις. Αντίθετα μάλιστα. Θα πρέπει να προβάλλονται και σήμερα και αύριο για να προβληματίζεται και να σχηματίζει άποψη η κοινωνία. Όμως θα πρέπει να συνοδεύονται ότι "Τελικά, αν θα πρέπει να γίνει έτσι ή αλλιώς, θα πρέπει η πλειοψηφία να αποφασίσει". Οι διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να εκφράζονται και ατομικά και συλλογικά. Μπορούν να δημιουργούνται συλλογικότητες εντός του Μετώπου όπου η κάθε μια να μπορεί να εκφράζει και να προωθεί τη δική της άποψη είτε για τα αυριανά θεσμικά θέματα, είτε για σημερινά προβλήματα (πχ ενεργειακό) ή για θέματα τακτικής που θα αφορούν τη σύγκρουση και την επανάσταση εναντίον της ολιγαρχίας. Οι κοινές αντιλήψεις θα προωθούν μέσα στην κοινωνία τη δική τους άποψη ΑΛΛΑ όλες θα προωθούν τον ΙΔΙΟ στρατηγικό σκοπό.
*"ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ"
Ο εσωτερικός διάλογος θα δημιουργεί και συμμαχίες στα επί μέρους θέματα. Στην πορεία αυτή κάποιες από τις διαφορετικές απόψεις για θέματα θεσμικά, άμεσα προβλήματα και προβλήματα τακτικής για τη σύγκρουση θα κερδίζουν μεγαλύτερα ή μικρότερα μέρη της κοινωνικής συνείδησης.
ΥΓ.  Να κάνουμε καλοπροαίρετο διάλογο, με προτάσεις και αντιπροτάσεις, μέχρι να προχωρήσουμε στην ίδρυση της πρώτης "λέσχης" για την διεκδίκηση της δημοκρατίας - πλειοψηφιαρχίας. Λέσχη ως τόπο ιδεολογικής συνάντησης εκείνων που αντιτίθενται στον ολιγαρχισμό, με πρώτο στόχο την προώθηση της ιδεολογίας της δημοκρατίας – πλειοψηφιαρχίας και τη σταδιακή δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου.