bezedakos

bezedakos

19 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ




*ΟΛΑ τα "απελευθερωτικά" προτάγματα του περασμένου 1,5 αιώνα περίπου, ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, δεν ήταν απελευθερωτικά (ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις των απλών ακολούθων τους).
*Στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν προτάσεις για μια άλλη μορφή ολιγαρχίας η οποία όμως θα ήταν "καλή" - απελευθερωτική για τους υπηκόους ή ήταν και σουρεαλιστικά.
*Τα ολιγαρχικά αυτά προτάγματα, τα πρόβαλαν επενδύοντάς τα με δημοκρατικούς ή άλλους ΘΕΤΙΚΟΥΣ βερμπαλισμούς για να καλύψουν είτε την ολιγαρχική ουσία τους είτε το σουρεαλισμό και την ανοησία τους. Σε ΟΛΑ αυτά θα υπήρχαν είτε φανεροί είτε κρυφοί καπεταναίοι (γενικά μειοψηφίες) που ΤΕΛΙΚΑ θα καθόριζαν τους κανόνες του κοινωνικού γίγνεσθαι.
* Το Μαρξικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ πρόταγμα της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΊΑΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ μέσον για την αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων (μετά από μακροχρόνιους αγώνες εντός αυτού), ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΕ και "βιάστηκε" με Δούρειο Ίππο την ονομασία των αντιμαρξικών απόψεων σε μαρξιστικές.. "Χτυπήθηκε ιδεολογικά εκ των έσω".
* ΟΛΑ ετούτα τα δήθεν απελευθερωτικά προτάγματα, ΠΟΥ ΕΣΤΕΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ εξακολουθούν να συντηρούνται από κάποιους και από το σύστημα μέχρι σήμερα, αλλά χωρίς την αίγλη του παρελθόντος. Όμως στην πραγματικότητα είναι οργανισμοί "φυτά" που συντηρούνται διασωληνωμένα λίγο πριν τον ιστορικό θάνατό τους και την οριστική εξαφάνισή τους. Είναι είδη στα μπάζα της ιστορίας.Οι μη χουλιγκανοποιημένοι ακόλουθοί τους θα τα εγκαταλείψουν σύντομα.
* Σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται στο πιο πυκνό σκοτάδι (χωρίς μπούσουλα). Αυτό υπάρχει πάντα και είναι λίγο πριν το ξημέρωμα;