bezedakos

bezedakos

29 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ




1) Αν κάποια γυναίκα κάνει κατά 99,9% αυτά που πρέπει για να μείνει έγκυος αλλά όμως δεν τα καταφέρνει, μπορούμε σε τούτη την περίπτωση να πούμε ότι η γυναίκα ΤΕΛΙΚΑ είναι έγκυος ή ολίγον έγκυος;
2) Αν ο χειρουργός κάνει κατά 99,9% τις προβλεπόμενες επιστημονικά διαδικασίες εγχείρησης αλλά ο ασθενής πεθαίνει, μπορούμε να πούμε ότι ΤΕΛΙΚΑ η εγχείρηση πέτυχε πλήρως ή μερικώς;
3) Αν έχουμε τα δημοκρατικά στοιχεία όπως τη σχετική ελευθερία γνώμης κλπ αλλά στο τέλος, το τι θα γίνεται στην κοινωνία, τι νόμοι θα τίθενται σε εφαρμογή αν το αποφασίζει μια μικρή μειοψηφία αντί της πλειοψηφίας του λαού, ΤΕΛΙΚΑ θα έχουμε δημοκρατία δηλαδή εξουσία του λαού; Σκορδαλιά χωρίς σκόρδο υπάρχει;

4) Ο άνθρωπος έχει κεφάλι και στόμα. Η οχιά έχει κεφάλι και στόμα. Άρα η οχιά είναι άνθρωπος; ( παρόμοια γενικά στοιχεί αλλά εντελώς διαφορετικές ουσίες.

5) Ας πάρουμε δύο χημικές ενώσεις: Η2Ο(νερό) και Η2SO4 (θειικό οξύ ή βιτριόλι) που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικές.
Το νερό (Η2Ο) είναι χημική ένωση που δίνει ζωή. Το βιτριόλι ή θειικό οξύ (Η2SΟ4) είναι ένωση που μπορεί να καταστρέφει τη ζωή.
Όπως όμως βλέπουμε, το Η και το Ο2 είναι στοιχεία και του νερού και του θειικού οξέος (και από το σε ποιο ΠΛΑΙΣΙΟ βρίσκονται εξαρτάται αν βοηθούν ή αν μπορούν να καταστρέφουν τη ζωή).
Έτσι και με τα δημοκρατικά στοιχεία . Αν καταστρέφουν, αν παγιδεύουν ή αν βοηθούν τη ζωή εξαρτάται από το σε ποιο σύστημα βρίσκονται.
Όπως λοιπόν δύο εντελώς διαφορετικές χημικές ενώσεις μπορεί να έχουν κάποια κοινά στοιχεία αλλά να είναι εντελώς διαφορετικές ουσίες, έτσι και δύο εντελώς διαφορετικά πολιτικοοικονομικά συστήματα μπορεί να έχουν κάποια κοινά στοιχεία. Μπορεί δηλαδή και στη δημοκρατία και στην ολιγαρχία να υπάρχουν κοινά στοιχεία όπως η σχετική ελευθερία στην έκφραση της γνώμης, να υπάρχουν οι ίδιες επιστήμες, τα ίδια περίπου φαγητά κλπ. Αλλά η ΟΥΣΙΑ τους είναι διαφορετική και βρίσκεται αλλού.

Οι ολιγαρχικοί λέγοντας ότι αφού έχουμε σχετική ελευθερία γνώμης, εκλογές κλπ στοχεύουν να εξαπατήσουν τους λαούς σαν να προσπαθούσε κάποιος να πείσει – ΕΞΑΠΑΤΉΣΕΙ άλλους λέγοντας «Ο άνθρωπος έχει κεφάλι και στόμα. Η οχιά έχει κεφάλι και στόμα. Άρα η οχιά είναι άνθρωπος»

*ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ μόνο όταν ΤΕΛΙΚΑ πραγματώνεται ο κεντρικός σκοπός της δημοκρατίας. Δηλαδή όταν «Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ». Και για να υλοιποιηθεί αυτός απαιτείται «ΠΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

ΥΓ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ έχουμε σήμερα και όχι δημοκρατία. Η έννοια της δικτατορίας βγαίνει από το ρήμα dictar που σημαίνει υπαγορεύω, επιβάλω, κυριαρχώ. Δεν είναι ένα ξεχωριστό πολιτικό σύστημα. Η υπαγόρευση-επιβολή μπορεί να γίνει από διάφορα υποκείμενα. Στην προκειμένη περίπτωση, στο πολιτικό σύστημα του κοινοβουλευτισμού, η επιβολή γίνεται από το κοινοβούλιο και σε άλλες περιπτώσεις- όταν οι οικονομικά κυρίαρχοι εξυπηρετούνται καλύτερα από στρατιωτικούς- κάνουν τη στρατιωτική ολιγαρχική δικτατορία.

Όμως οι ολιγαρχικοί με τις πιο πάνω ταχυδακτυλουργίες έχουν κατορθώσει να μπερδέψουν τη σκέψη όχι μόνο απλών εργαζομένων αλλά και ανθρώπων που συνειδησιακά θέλουν να κάνουν πράγματι αντισυστημικό αγώνα και τους σπρώχνουν να ψάχνουν τη δημοκρατία είτε σε τρόπους εκλογής των ηγεμόνων ή αλλού ή ακόμα να αποδέχονται το σημερινό ολιγαρχικό σύστημα σαν δημοκρατία και να το ονομάζουν είτε δημοκρατία είτε αστική δημοκρατία (αστική εξουσία του λαού!!!!) είτε αντιπροσωπευτική δημοκρατία κλπ.

Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Εμείς θα τους αποκαλούμε αυτό που είναι. Δηλαδή ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.