bezedakos

bezedakos

14 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ




Και ο φετινός προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός όπως και κάθε χρόνο. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας, μια μηδαμινή μειοψηφία, κατέχει την εξουσία και κάνει ό,τι γουστάρει. Μια μικρή μειοψηφία, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ, θα πρέπει να έχει αυτή η ίδια την εξουσία ( ένοπλη, νομοθετική, δικαστική) και όχι ο λαός. Έτσι η πλειοψηφία θα είναι έρμαιο στα χέρια μιας μειοψηφίας.
Κάποιο, ίσως, καλοπροαίρετοι αγωνιστές μας παροτρύνουν να βροντοφωνάξουμε το σκέτο "ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ" και όχι 'ΚΑΤΩ "Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ". Με σκέτο το "κάτω ο προϋπολογισμός της ΝΔ" είναι σαν να λες "ΚΑΤΩ Η ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ" και όχι "ΚΑΤΩ Ο,ΤΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ" δηλαδή το ολιγαρχικό σύστημα όπου μια μειοψηφία καταναγκάζει το λαό. Έτσι λοιπόν φαίνεται να αποδέχεσαι ή να επιδιώκεις το να πάρει μια ΑΛΛΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ την εξουσία και όχι ο λαός. Μερικοί άρρωστοι εξουσιομανείς, επιδιώκουν να προκαλέσουν δυσαρέσκεια στο λαό από τις όντως αντιλαϊκές πράξεις της σημερινής κυβέρνηση ώστε να εμφανιστούν οι δυνατότητες να πάρει την εξουσία το δικό τους μειοψηφικό υποκείμενο. Η παγίδα τους βρίσκεται στο σλόγκαν "ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" και όχι το ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" όπου Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ".
Κάποιοι άλλοι όμως έχουν πειστεί στο να ελπίζουν ότι μπορεί να υπάρξει και φιλολαϊκό μειοψηφικό-ολιγαρχικό υποκείμενο. Παρότι όμως έχει αποδειχθεί ιστορικά και παρότι με λογικούς συλλογισμούς ένα τέτοιο υποκείμενο δεν μπορεί να υπάρξει, η υποβολιμαία ελπίδα τους επιμένει. Σαν κάποιος να κάνει διαρκώς και ακατάπαυστα το ίδιο εντελώς πράγμα αλλά κάθε φορά να περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα. ΈΝΑΣ ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. (Αν ο επιλεγμένος εστιάτορας ήθελε τελικά να έχει την εξουσία να επιβάλλει στους πελάτες του αυτά τα φαγητά που που γουστάρει ο ίδιος τότε ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ θα ήταν ψυχικά ανισόρροπος. Το ίδιο θα ήταν και αν ένας ταξιτζής θα ήθελε να επιβάλλει τον προορισμό και τα δρομολόγια στους πελάτες του κοκ. Δεν μπορεί λοιπόν να υπάρξει φιλολαϊκό μειοψηφικό υποκείμενο, όπως δεν μπορεί να υπάρξει και καλός παιδεραστής, γιατί εξ ορισμού είναι αντικοινωνικό υποκείμενο. Κάποιοι, ίσως πουν ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο το θέμα της κεντρικής εξουσίας με τα αναφερόμενα παραδείγματα. Ναι, δεν είναι ακριβώς το ίδιο γιατί σε κεντρικό επίπεδο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, αφού διακυβεύονται πολλά περισσότερα.
Ήτοι επί της ΟΥΣΙΑΣ, η αναγωγή στο κεντρικό επίπεδο εξουσίας αναδεικνύει το αφύσικο, το ανώμαλο της μειοψηφικής εξουσίας.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ, ΟΜΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ;
bezedakos.blogspot.com/2019/12/blog-post_12.html