bezedakos

bezedakos

26 Δεκεμβρίου 2019

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ




« Αφήστε το κόμμα να κυβερνάει. Αφήστε το κόμμα να κάνει ό,τι νομίζει και ας μην θέλει κανένα «νόμο» του η πλειονότητα της κοινωνίας. Αφήστε το να ολοκληρώνει αυτό που στοχεύει να κάνει και μην προσπαθείτε να το ρίξετε πριν την τετραετία. Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει και πράγματα που η πλειοψηφία του λαού να τα θεωρεί άδικα ή και πολύ καταστροφικά γι αυτήν. Εσείς όμως δεν πρέπει να προσπαθείτε να την ρίξετε. Να περιμένετε. Αν τελικά – στο τέλος της τετραετίας – κάνετε έναν απολογισμό και δείτε ότι σας κατέστρεψε τότε έχετε το «δημοκρατικό» - συνταγματικό δικαίωμα στις επόμενες εκλογές (μετά από 4 χρόνια) να μην το ξαναψηφίσετε και να βάλετε κάποιο άλλο στη θέση του (όπου και αυτό θα έχει την εξουσία, ως μειοψηφία, να κάνει ό,τι γουστάρει στην πλειοψηφία.)».
*Ωραίοι μάγκες είναι αυτοί οι ολιγαρχικοί!!! Αν δηλαδή ένας τους πει: "δώστε εσείς την περιουσία σας σε κάποιον να την διαχειριστεί αλλά αυτός ο διαχειριστής να έχει ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ την ΕΞΟΥΣΙΑ - ΔΥΝΑΜΗ να την κάνει ό,τι γουστάρει. Και αν σας τη φάει όλη, εσείς κατόπιν θα έχετε το πολύ δημοκρατικό δικαίωμα, μετά από 4 χρόνια, να μην τον ξαναβάλετε διαχειριστή σας."
Θα δεχθούν;
Η απάντησή τους θα είναι φυσικά όχι.
Συμπέρασμα; Ψάχνουν για ηλίθιους.
Δηλαδή ουσιαστικά θέλουν να μπορούν να κόβουν σε κάποιον τα χέρια και τα πόδια και αυτός να μην τους εμποδίζει αλλά να περιμένει μετά από τέσσερα χρόνια να μην τους ξαναψηφίσει.
Και το άκρως αυτό ολιγαρχικό σύστημα, με απύθμενη κυνικότητα το ονομάζουν δημοκρατία (για στάχτη στα μάτια των υπηκόων)
* Και γιατί να μην έχει ο λαός την εξουσία να επιλέγει και να επιβάλλει ΤΕΛΙΚΑ τον κάθε νόμο σε κάθε στιγμή, ώστε να μην περιμένει να καταστρέφεται για τόσα χρόνια; Γιατί θέλουν να έχουν αυτοί οι ελάχιστοι την εξουσία ώστε να επιβάλλονται στην πλειοψηφία;
* Και γιατί το ΣΥΣΤΗΜΑ τους θέλει και οι αντικαταστάτες των όποιων κυβερνώντων να έχουν και αυτοί την εξουσία ώστε τελικά μια νέα μειοψηφία να μπορεί να φτιάχνει και να επιβάλλει τους νόμους στην πλειοψηφία;