bezedakos

bezedakos

4 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ




*Στη μακροχρόνια ύπαρξη ενός έθνους οι σημερινοί (ψυχολογικά) απόγονοι είναι απόγονοι είτε πολιτισμένων προγόνων είτε απόγονοι βάρβαρων προγόνων. (Λέμε "ψυχολογικά απόγονοι" γιατί υπήρξαν και υπάρχουν δίδυμοι - σχεδόν ίδιο αίμα, ίδια γονίδια, όπου ο ένας βγαίνει άνθρωπος και ο άλλος κτήνος). Άλλο θέμα είναι αν οι σημερινοί βάρβαροι θέλουν να παρουσιάζονται σαν απόγονοι πολιτισμένων προγόνων. Απατεωνιές κάνουν φυσικά όλοι οι απατεώνες.
*ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ.
Η λέξη μανιτάρι, από μόνη της, όχι μόνο δεν λέει τίποτα από χρηστικής πλευράς, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και θανατηφόρα, αφού υπάρχουν και θρεπτικά μανιτάρια αλλά και δηλητηριώδη.
Έλληνας λοιπόν είναι και ο καλοκάγαθος Έλληνας είναι και ο παιδεραστής. Έλληνας είναι και ο φονιάς, Έλληνας είναι και εκείνος που αυτοθυσιάζεται για τους άλλους, Έλληνας είναι και ο φιλάνθρωπος, Έλληνας είναι και ο κλέφτης. Έλληνες ήταν και οι κλέφτες του 1821, Έλληνες ήταν και οι αρματωλοί συνεργάτες των Τούρκων, Έλληνες ήταν οι αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, Έλληνες ήταν και οι Πουλικοί με τους Σουμπερίτες δοσίλογους της κατοχής. Έλληνας είναι και ο ανθρωπιστής, Έλληνας είναι και ο μισάνθρωπος. ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ 462 -322Πχ, Έλληνες ήταν και οι άλλοι των άλλων καθυστερημένων πολιτισμικά πόλεων της ίδιας εποχής, Για τον προσδιορισμό κάποιου δεν αρκεί ο χαρακτηρισμός Έλληνας. Χρειάζεται οποσδήποτε και κάποιο συνοδευτικό επίθετο ανάλογα με την περίπτωση. Πχ Έλληνας πολιτισμένος, Έλληνας βάρβαρος, Έλληνας ανθρωπιστής, Έλληνας μισάνθρωπος, Έλληνας δημοκράτης- πλειοψηφιαρχικός, Έλληνας ολιγαρχικός, έλληνας φασίστας - βάρβαρος κοκ

* Για εθνική ενότητα, δηλαδή για ενότητα μεταξύ θυτών και θυμάτων, πολιτισμένων και βαρβάρων, παιδεραστών και παιδιών κοκ μιλούν οι βάρβαροι ολιγαρχικοί για να παγιδέψουν υπηκόους και να τους βάλουν στο σβέρκο κάποιο ολιγαρχικό καθίκι. Φυσικά, τέτοια ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει και δεν πρέπει να υπάρξει.

* Εσύ ολιγαρχικέ φασίστα τι έλληνας είσαι;

*Αν μια δύναμη, εσωτερική ή εξωτερική, θα μπορούσε να αφανίσει τα αντικοινωνικά στοιχεία μιας κοινωνίας δηλαδή τους βάρβαρους - απολίτιστους, θα ήταν κάτι το θαυμάσιο.

*ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Πολιτισμός είναι το σύνολο των ανθρωπιστικών αξιών, των γνώσεων και των υλικών επιτευγμάτων που αναπτύσσει η ανθρώπινη κοινωνία (ή η κάθε ιδιαίτερη κοινωνία) και αποσκοπούν στη διαιώνιση και καλύτερη διαβίωση του ανθρώπινου είδους.
*Ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής από την οπτική της προστασίας του είδους, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια κλπ είναι οι κεντρικές αξίες των ανθρωπιστικών αξιών.
Χωρίς το πρώτο στοιχείο, δηλαδή την ανάπτυξη των αξιών του σεβασμού και της προστασίας του ανθρώπινου είδους (άρα χωρίς γλωσσικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς, οικονομικούς ή άλλους διαχωρισμούς και αντιπαλότητες μεταξύ των ανθρώπων) δεν υπάρχει πολιτισμός. Η ύπαρξη μόνο των δύο άλλων στοιχείων οδηγεί στη βαρβαρότητα ή είναι ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ή δηλώνει πολύ χαμηλό επίπεδο πολιτισμού. Πχ η σκέτη γνώση μπορεί να οδηγήσει στην υλική κατασκευή όπλων και να εξολοθρεύσει ή να κάνει μεγάλη καταστροφή στην ανθρωπότητα κλπ.
Επομένως δεν υπάρχει πολιτισμός βαρβάρων. Οι βάρβαροι απλά είναι απολίτιστοι γιατί δεν έχουν ανθρωπιστικές αξίες. Βάρβαροι μπορούν να υπάρχουν σε οποιαδήποτε κοινων