bezedakos

bezedakos

28 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΕΠΕΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ






Αν η ΓΕΝΙΚΗ άρνηση της συμφωνίας των Πρεσπών αιτιολογείται (σχεδόν) αποκλειστικά στη βάση του ότι είναι ένα σχέδιο των ιμπεριαλιστών (ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ,) έχει τεράστια κενά σε πολλές πλευρές της επιχειρηματολογίας. Πχ σχέδιο των καπιταλιστών, ιμπεριαλιστών είναι και οι ολιγαρχικές ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για την παγίδευση των λαών. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται άρνηση και αυτού του σχεδίου αλλά αντίθετα υπάρχει συμμετοχή και ταυτόχρονα η αριστερά κάνει έκκληση στον κάθε λαό να συμμετέχει σε τούτη την παγίδα;
Η άρνηση των λυκοσυμφωνιών των ολιγαρχικών μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ στη βάση του προτάγματος για πλήρη νομοθετική εκτελεστική και δικαστική εξουσία στους λαούς σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει η έγκριση- αποδοχή από την πλειοψηφίας του λαού του κάθε νόμου και διακοινωνικής συμφωνίας που θα τίθεται σε ισχύ.
Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ, ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ – ΕΥΧΩΝ (ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ), Η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ.
(Σήμερα οι ολιγαρχικές προτάσεις για δημοψηφίσματα του άσπρου – μαύρου είναι αστείες. Στο ίδιο θέμα μπορούν τα μέρη του να τεθούν σε διλήμματα διαφορετικά και τελικά τα αποτελέσματα να είναι αντιφατικά μεταξύ τους. Όμως στο πρόταγμα της εξουσίας των λαών, για τις διεθνείς συμφωνίες, θα μπορούν κάλλιστα να θεσμοθετούνται ειδικά ΚΛΗΡΩΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗΣ – ξεχωριστά για κάθε βήμα της συμφωνίας -. Αυτά θα μπορούν να συνεδριάζουν και ξεχωριστά σε κάθε Χώρα και μετά από κοινού και έτσι θα μπορούν να φθάνουν σε συμφωνίες οι οποίες θα έχουν την αποδοχή των πλειοψηφιών των λαών. Επί πλέον οι βασικοί κανόνες του διεθνούς δικαίου θα έχουν εγκριθεί από τους λαούς και όχι από τους ιμπερια ληστές.)