bezedakos

bezedakos

2 Ιουλίου 2019

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ









* Οι κακούργοι ολιγαρχικοί λοιπόν βαπτίζουν τον δεύτερο ταξιτζή άριστο. Άριστος γι αυτούς είναι ο διεστραμμένος, ο λωποδύτης, το αντικοινωνικό στοιχείο και αυτός, σύμφωνα με τη θέλησή τους, θα πρέπει να κάνει κουμάντο στους πολλούς. Υποκρύπτουν ότι κανένα αντικοινωνικό στοιχείο (άρα ανήθικο) δεν μπορεί να θεωρείται άριστο, όσο καλό και αν είναι στη δουλειά του.

*Άριστοι (πάρα πολύ καλοί) σε μια δουλειά μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι. Κάποιος μπορεί να είναι άριστος στην ιατρική στη φυσική κλπ και άλλος να είναι άριστος στο ριφιφί, στην απατεωνιά, στο τζόγο, στον εκβιασμό κοκ. Άλλοι δηλαδή να είναι άριστοι στην κοινωνική τους συμπεριφορά, να είναι πολύ καλοί ΥΠΗΡΕΤΕΣ του κοινωνικού συνόλου και άλλοι να είναι άριστοι ως προς τον προσωπικό σκοπό τους που επιτυγχάνεται μέσα από αντικοινωνικές συμπεριφορές.

* Όμως ΑΡΙΣΤΟΣ στην πραγματικότητα είναι κάποιος ο οποίος είναι αφενός πολύ ικανός είτε στη δουλειά του είτε στο γνωστικό του αντικείμενο και αφετέρου αυτή την ικανότητά του την υποτάσσει στη θέληση της κοινωνίας, γίνεται πολύ καλός ΥΠΗΡΕΤΗΣ, πολύ καλό εκτελεστικό όργανο της κοινωνίας και όχι δεσπότης της.

*Δεν μπορεί να είναι ένας μηχανικός άριστος, όσο καλά και να ξέρει τη δουλειά του, από τη στιγμή που θα θέλει να επιβάλλει στον πελάτη του που θα κτίσει το σπίτι του, πόσα να ξοδέψει, πόσα δωμάτια θα πρέπει να έχει κλπ. Αυτός θα είναι "άριστο" παράδειγμα ψυχασθενούς και εγκληματικού στοιχείου. Το να είναι κάποιος πολύ καλός στη δουλειά του δεν επαρκεί. Θα πρέπει να είναι και πολύ καλό εκτελεστικό όργανο της κοινωνίας, καλός ΥΠΗΡΕΤΗΣ στις εντολές της, στις απαιτήσεις της. Αν είναι αντικοινωνικό στοιχείο, αν θέλει δηλαδή να επιβληθεί στην κοινωνία τότε είναι άριστο καθίκι.

* Οι ολιγαρχικοί, αυτά τα ανήθικα, αυτά τα αντικοινωνικά στοιχεία, παίζουν πάντα με τις γενικές έννοιες για να αφαιρούν το πραγματικό τους περιεχόμενο και έτσι να καλύπτουν ή να δικαιολογούν τα κακουργήματά τους.