bezedakos

bezedakos

30 Ιουνίου 2018

Ο ΕΝΓΚΕΛΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ - ΚΟΠΑΔΙ ΗΛΙΘΙΩΝ



Αυτό το σχόλιο είναι σαν συνέχεια των σχολίων των δύο προηγούμενων αναρτήσεων. (Η "πλάκα" είναι ότι κανένας λενινιστής δεν μπορεί να δει τον εαυτό του στους χαρακτηρισμούς του Μαρξ και του Ένγκελς. Πρόμπλεμ)
Έχουμε λοιπόν το γύρισμα της πλάτης στο κόμμα «των γαϊδουριών και του παραλογισμού» από τον Μαρξ και το ίδιο κάνει και ο Ένγκελς για το κόμμα – «κοπάδι ηλιθίων». 
Το μέσον όταν δεν κάνει για το σκοπό σου και αν έχεις σώας τας φρένας και είσαι πραγματικός επαναστάτης, το χέζεις και επί πλέον αν το μέσον όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό για το σκοπό σου αλλά είναι εμπόδιο και εχθρικό γι αυτόν, τότε το πολεμάς για να το εξουδετερώσεις.
Πολλοί καλοπροαίρετοι θυσιάστηκαν γιατί πίστευαν σε κάτι άλλο ενώ στην ουσία θυσιάζονταν για την εξουσία της ηγεσίας του κόμματος. Αγνοούσαν τη νομοτέλεια κατά την οποία: «όταν μια μειοψηφία κατακτά την εξουσία, μετατρέπεται αργά ή γρήγορα σε νέα καταπιεστική για το λαό τάξη». (Και η εξουσία της μειοψηφίας στην κοινωνία, ξεκινά νωρίτερα με την εξουσία της μειοψηφίας της ηγεσίας μέσα στο κόμμα. Η διαφορά εξουσίας μεταξύ των μελών φτιάχνει τους νέους αφέντες. Πχ,ενώ η ηγεσία έχει την εξουσία να διαγράψει οποιοδήποτε απλό μέλος, τα απλά μέλη δεν έχουν την εξουσία να διαγράψουν την ηγεσία κοκ.)
Τι σανό με λωτό και κρατική κόκα κόλα ταϊζουν οι ηγέτες λενινιστές τα απλά μέλη; Εδώ κατέρρευσε εντελώς ο διαφημισμένος επί δεκαετίες «παράδεισος» των ανατολικών (αντικομμουνιστικών) καθεστώτων και αυτοί είναι σε αφασία. Σαν αιτίες της κατάρρευσης (λωτό) παρουσιάζουν την αποσταλινοποιηση!! Δηλαδή η μικρή απομάκρυνση από το σύστημα του απόλυτου αντικομμουνισμού ήταν η αιτία της πτώσης του ανύπαρκτου κομμουνισμού!! Κάνουν έτσι φυγή προς τα εμπρός. Η μεγαλύτερη σταλινοποίηση της λειτουργίας του κόμματος φάνηκε σε μερικούς σαν η μοναδική λύση για τη διατήρηση στη ζωή της εταιρίας, του μηχανισμού σίτισης επαγγελματικών στελεχών.
Εντάξει. Μερικοί έχουν ανάγκη τους μύθους για να σταθούν στη ζωή… Έτσι τα αντικομμουνιστικα κόμματα τα βαπτίζουν κομμουνιστικά, αγωνίζονται για την εξουσία μιας μειοψηφίας και θέλουν να πιστεύουν ότι αγωνίζονται για τον κομμουνισμό α λα Ε. Λουκά..