bezedakos

bezedakos

1 Μαΐου 2021

Η ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ


 

*1η Μάη. Επέτειος μνήμης, τιμής, αναστοχασμού και ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ.

* Το 1886 αρκούσαν σχετικά λίγοι κινητοποιημένοι (600.000), με σχετικά λίγους νεκρούς για να αναγκαστεί η ολιγαρχία να κάνει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ για το 8ωρο κλπ.

* Σήμερα ακόμα και αν κινητοποιηθούν εκατομμύρια για ένα αίτημα, ακόμα και αν υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί, το σύστημα ΔΕΝ θα ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.

* Τότε οι υποχωρήσεις γινόντουσαν γιατί ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ στο σύστημα. Υπήρχε πριν η Παρισινή κομμούνα και γενικά οι σοσιαλιστικές ιδέες που άρχιζαν να αναπτύσσονται.

* Αυτό προκαλούσε ΔΕΟΣ - ΦΟΒΟ στο σύστημα. Φοβόταν ότι πιθανόν θα τέλειωνε η ύπαρξή του, ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ, θα εξαφανιζόταν, αν δεν έκανε υποχωρήσεις. ΦΟΒΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΩΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

*ΣΗΜΕΡΑ αντίπαλο δέος δεν υπάρχει. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ αντίπαλο δέος δεν υφίσταται στο βαθμό που χρειάζεται. Το σύστημα δεν φοβάται και προχωρά ακάθεκτο στην απόλυτη δουλοποίηση των υπηκόων του, στην εγκαθίδρυση του νεοναζισμού.

* Η "σοσιαλδημοκρατία" από τα τέλη του 1800 τάχθηκε με το υπάρχον σύστημα.

* Το δε πρόταγμα της κομμούνας για δημοκρατία και σοσιαλισμό, διαστρεβλώθηκε πλήρως από κάποιες μειοψηφίες "επαναστατών" - εξουσιοφρενών – εξουσιολάγνων (Λένιν, λενινιστών, Στάλιν κλπ).

* Στη θέση της εξουσίας του λαού έβαλαν την απόλυτη εξουσία του κόμματος, δηλαδή την εξουσία μιας μειοψηφίας (νέας ολιγαρχίας)

* Έτσι εκεί όπου ετούτες οι μειοψηφίες κατάκτησαν την εξουσία, δεν μπορούσαν αντικειμενικά να χτίσουν σοσιαλισμό παρά ΜΟΝΟ κομματικό καπιταλισμό. Το πείραμά τους εστέφθη από ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Και αυτά τα συστήματα του κομματικού καπιταλισμού, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ θα κάνουν τον κύκλο τους και θα επιστρέφουν στον ιδιωτικό καπιταλισμό κοκ

* ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ λοιπόν δεν φοβάται, το επί της ουσίας, αντιδημοκρατικό, αντιμαρξικό, αντικομμουνιστικό πρόταγμα του Λένιν γιατί έχει την ιστορική απόδειξη ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου συστήματος. (Δες πχ Κίνα κοκ)

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΣ ΛΕΝΙΝ.

* ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΞΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟ ΛΕΝΙΝ.

*ΟΛένιν σε ομιλία του στο πρώτο Πανρωσικό συνέδριο 31 Ιουλίου 1918 τα τα λέει καθαρά και "σταράτα".

" Όταν κατηγορούμαστε για την εγκαθίδρυση μιας δικτατορίας ενός κόμματος και ,όπως έχετε ακούσει, προτείνεται ένα ενωμένο σοσιαλιστικό μέτωπο, εμείς λέμε, «Ναι, αυτό είναι η δικτατορία ενός κόμματος! Αυτό είναι που εμείς υποστηρίζουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουμε αυτή μας τη θέση γιατί το κόμμα έχει κερδίσει, με τη διαδρομή δεκαετιών, τη θέση της πρωτοπορίας σε όλο το εργοστασιακό και βιομηχανικό προλεταριάτο...."

Ο Λένιν (Άπαντα τόμος 36) Μάη του 1918 λέει στις «Έξι θέσεις για τα άμεσα καθήκοντα της σοβιετικής εξουσίας».

«.. Η ΥΠΟΤΑΓΗ (των εργατών) και μάλιστα η ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ την ώρα της εργασίας στις ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ των σοβιετικών ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ που έχουν ΕΚΛΕΓΕΙ ή έχουν ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ από τα ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ και έχουν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (όπως απαιτεί λχ το διάταγμα για τους σιδηροδρόμους) απέχει πολύ, πάρα πολύ ακόμα από το να έχει εξασφαλιστεί όσο χρειάζεται.»

* Ετούτο το πρόταγμα έχει υποστεί τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ιστορικά, αλλά κάποιοι εξουσιολάγνοι επαγγελματίες επιμένουν και εγκλωβίζουν κάποιους καλοπροαίρετους αγωνιστές.

* Που πας ΣΗΜΕΡΑ ρε Καραμήτρο εξουσιοφρενή της χι ηγεσίας με τέτοιο πρόταγμα;

( Σήμερα οι λενινιστικοί κομματικοί φορείς στηρίζουν το σύστημα, είτε συνειδητά είτε με το να εγκλωβίζουν σε αδιέξοδα ένα σύνολο αγωνιστών - μέλη και οπαδούς- και οι οποίοι βρίσκονται στην απόλυτη ετερογονία σκοπών. Οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων είναι στην απέναντι όχθη από το λαό; Είναι εχθροί του λαού. Δες στηρίγματα στα λοκντάουν κλπ. Και για "ξεκάρωμα χρησιμοποιούν ένα υπερεπαναστατικό, φιλεργατικό, Φιλοδημοκρατικό, φιλοκομμουνιστικό κλπ λεξιλόγιο. Η ύπαρξή τους, καθυστερεί τη δόμηση του σύγχρονου και πραγματικού αντίπαλου δέους, προς όφελος φυσικά του συστήματος του καπιταλισμού..)

* Έτσι τα κινήματα θα πρέπει από την αρχή να δομήσουν το αντίπαλο δέος στο σύστημα.

* ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

https://bezedakos.blogspot.com/2020/08/blog-post_15.html...

* ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΔΕΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

http://bezedakos.blogspot.com/2016/04/blog-post.html