bezedakos

bezedakos

6 Απριλίου 2020

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ





*Να μιλήσουμε ΒΑΣΙΚΑ για το πετρέλαιο (ή γενικά περί των υλών ενέργειας).
*Ακόμα και οι παρδαλές όρνιθες γνωρίζουν ότι το πετρέλαιο είναι σημαντικός ΔΕΙΚΤΗΣ για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Όταν οι προβλέψεις μιλούν για άνοδο της οικονομίας ΤΟΤΕ αυξάνεται η παραγωγή του πετρελαίου, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ανάπτυξης. Όταν όμως οι προβλέψεις είναι σχεδόν βέβαιες για μείωση της ανάπτυξης, τότε μειώνεται και η παραγωγή του πετρελαίου και αν οι προβλέψεις δείχνουν κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας ΤΟΤΕ καταρρέει και η παραγωγή του πετρελαίου.
(Παρατηρούμε επίσης ότι ο κανόνας που θέλει με τη μειωμένη προσφορά ενός προϊόντος να αυξάνεται την τιμή του, δεν ισχύει όταν δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση.)
Εδώ βλέπαμε τα δύο τελευταία χρόνια και κυρίως από το Φθινόπωρο ότι ΚΑΤΕΡΡΕΕ και η ΠΑΡΑΓΩΓΗ και η ΤΙΜΗ του πετρελαίου. Η τιμή έπεφτε γιατί ακόμα και στις όποιες μειώσεις της παραγωγής δεν υπήρχε ζήτηση (παραγγελίες). Εδώ ισχύει αυτό που γράφουν κάποια μαγαζιά "ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΛΟΓΩ ΔΙΑΛΥΣΗΣ". Δηλαδή μείωναν και μειώνουν την τιμή και παραγγελίες πετρελαίου δεν γίνονται και ούτε γίνονται. (Να φανταστούμε ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ και περιμένουν)

* Και αυτά, γλυφτοκαραγκιόζηδες ελάμβαναν χώρα, πολύ πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

* Θα πρέπει όμως να μας αναφέρουν και τις προβλέψεις που γίνονταν το φθινόπωρο για την παγκόσμια οικονομία. Πχ τι έλεγαν για τη Γερμανία και την ευρωζώνη; Μιλούσαν για ανάπτυξη ή για ύφεση;. Για τις ΗΠΑ τι έλεγαν; και βασικά για την Κίνα τι προέβλεπαν; Αύξηση του ΑΕΠ ή δραματική μείωσή του;

* Και να μην πάμε στα δεδομένα του τεράστιου (255 τρις) και κατακόκκινου παγκόσμιου χρέους και των τεράστιων τοξικών παράγωγων (600 τρις κλπ), Αυτά σε επόμενη ανάρτηση.

Οι γλύφτες λοιπόν (δημοσιογράφοι και «καθηγητές οικονομίας») πάνε να πείσουν το λαό ότι το σάπιο σπίτι του οποίου είχαν αρχίσει να καταρρέουν κάποιοι τοίχοι, δεν καταρρέει τελικά από τη σαπίλα του αλλά από το μισό ρίχτερ σεισμό που έγινε απρόβλεπτα.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΡΡΕΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΥΛΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.