bezedakos

bezedakos

1 Απριλίου 2020

ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ




ΣΟΥΗΔΙΑ: Εμφάνιση του ιού στις 29 Γενάρη.
ΕΛΛΑΔΑ, Εμφάνιση του ιού στις 25 Φλεβάρη.
Δηλαδή ο ιός στην Σουηδία τρέχει για 2 ΜΗΝΕΣ και στην Ελλάδα για 1 ΜΗΝΑ περίπου.

ΣΟΥΗΔΙΑ. Δεν πάρθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. ( Προς στο τέλος του δεύτερου μήνα έκλεισαν μόνο τα λύκεια και τα πανεπιστήμια) Η κυβέρνηση δίνει μόνο συμβουλές για συστηματική χρήση ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ έξω από το σπίτι, για τήρηση των αποστάσεων κλπ. Έτσι καθημερινά, ο κόσμος εξακολουθεί να γεμίζει μπαρ εστιατόρια, πλατείες κλπ.
ΕΛΛΑΔΑ. Ο ελληνικός λαός είναι στο ΓΥΨΟ πριν να κλείσει μήνας. Στο γύψο όπου κανένα φασιστικό σύστημα δεν τον έβαλε μέχρι τώρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
ΣΟΥΗΔΙΑ. Σήμερα το πρωί είχε μόνο 180 συνολικά νεκρούς (με 2 μήνες εξάπλωση του ιού)
ΕΛΛΑΔΑ: 49 νεκροί ( με μόνο ένα μήνα εξάπλωσης του ιού.)

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Η Ελλάδα έχει περισσότερους νεκρούς. Ακόμα και εάν ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα θα διπλασιάζεται κάθε 10 μέρες, τότε στο δεύτερο μήνα θα ξεπεράσουμε τους 200, παρότι η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα των υψηλότερων θερμοκρασιών. (Λένε ότι κάθε ένας βαθμός υψηλότερης θερμοκρασίας μειώνει κατά κάποια ποσοστά τη μεταδοτικότητα του ιού)

ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ: Γιατί με την πάροδο του ΠΡΩΤΟΥ μήνα στη ΣΟΥΗΔΙΑ, η οποία δεν πήρε ΚΑΝΕΝΑ μέτρο, δεν είχε 150 νεκρούς κάθε μέρα; (Με την πάροδο του δεύτερου μήνα έχει ΣΥΝΟΛΙΚΑ 180 νεκρούς!!!! ΜΟΝΟ). Δηλαδή ο ιός κάνει διακρίσεις και λέει, "εσείς Έλληνες αν δεν πάρετε μέτρα - γύψου, τον πρώτο μήνα, θα έχετε 150 νεκρούς και εσείς Σουηδοί επειδή είμαστε φίλοι, θα σκοτώνω 7-10 κάθε μέρα, αμέσως όταν περάσει ο πρώτος μήνας;

Ο ΤΣΙΟΡΔΑΣ φαίνεται ότι είναι ΔΟΞΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. (Νύχτα το πήρε το πτυχίο ή στοχεύει σε υπουργείο; Ακόμα και στην Ιταλία, με την πάροδο ενός μήνα δεν είχαν 150 θανάτους την ημέρα, παρότι είναι 55 εκατομμύρια πληθυσμός.)

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΗΔΙΑΣ και των άλλων Χωρών όπως ΙΤΑΛΙΑΣ, ΕΛΛΑΔΑΣ κλπ, απ ότι λέγεται, βρίσκεται στο ΠΟΣΟΣΤΟ των ανθρώπων που κάνει συστηματική χρήση αντισηπτικών ΕΞΩ από το σπίτι. Οι περισσότεροι Σουηδοί βγαίνουν έξω με αντισηπτικά από τις πρώτες στιγμές. Αντίθετα οι Ιταλοί, ακόμα και τώρα κάνουν χρήση αντισηπτικών σε μικρότερο ποσοστό.

(Προσωπική άποψη: Κακώς η Σουηδία δεν ΕΠΕΒΑΛΕ τη χρήση αντισηπτικών σε όλους, κακώς δεν έκλεισε νήπια δημοτικά κλπ. Κάποια ακόμα μέτρα θα έπρεπε να είχε λάβει. Ίσως ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ θα έπρεπε να επιβάλλει τη μάσκα, μαζί με τα αντισηπτικά. Ίσως θα έπρεπε να κάνει τεστ σε όλους κοκ. Η Σουηδία όμως Έχει πάει εντελώς στο αντίθετο άκρο. Παρά ταύτα, ΜΕΧΡΙ στιγμή, συγκριτικά, πάει ΑΧΕΔΟΝ καλύτερα από ΟΛΟΥΣ.)

ΥΓ.1. Τσιόρδας. "Δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από μη ασθενείς." Που βασίζεται; Στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες μασκών. Χθες όμως η Τσεχία επέβαλε τη χρήση μάσκας σε ΟΛΟΥΣ όσους εξέρχονται των σπιτιών τους και το ίδιο μέτρο σκέπτονται να πάρουν οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί.
2. Ο Τσιόρδας μήπως είχε εισηγηθεί να μην κλείσουν οι εκκλησίες και έτσι έγινε η διασπορά του ιού σε μνημόσυνα στην Κοζάνη ή ο Μητσοτάκης έκανε του κεφαλιού του; Κάποιοι έχουν ευθύνες για τους θανάτους στην Κοζάνη.
3. Μα αν αυτά τα μέτρα - γύψος ήταν αναγκαία, γιατί δεν τα πήραν εξ αρχής αφού την πυρκαγιά πρέπει να την σβήνεις στην αρχή;

Στο δεύτερο με τρίτο μήνα περίπου γίνεται το πικ της εξάπλωσης ενός ιού. Καλύτερα θα είναι να αναμένουμε. Αν όμως η Σουηδία τα πάει καλά ΤΟΤΕ τα μέτρα –γύψος όλων των χωρών θα σημαίνει ότι στόχευαν αλλού.

ΚΆΠΟΙΕΣ από τις πιο πάνω απόψεις είναι φίλων ειδικών και κάποιες άλλες δικές μου.