bezedakos

bezedakos

23 Φεβρουαρίου 2020

(Κάπα Λάμδα Νι Σίγμα) ΚΛΗΡΩΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.




*Αν το δείγμα του Κληρωτού Λαϊκού Νομοθετικού Σώματος (ΚΛΝΣ) εξάγεται με επιστημονικές προδιαγραφές, (με τις σύγχρονες προδιαγραφές επιστημονικής δημοσκόπησης) τότε θα μπορούμε να έχουμε με ΣΧΕΔΟΝ απόλυτη ακρίβεια τη θέληση της πλειοψηφίας. Με μεγαλύτερη ακρίβεια ακόμα και από αυτήν με κάλπη στο ΟΛΟΝ - σύνολο του λαού. Αφού είτε μια μεγάλη αποχή από τις κάλπες ή η βέβαιη λειψή ενημέρωση για τον όγκο των θεμάτων θα διαστρεβλώνει την πραγματική θέληση του λαού. (Απαραίτητη η ισηγορία)

**Όταν κάνουμε εξέταση αίματος, δεν μας παίρνουν όλο το αίμα. Παίρνουν μια πάρα πολύ μικρή ποσότητα και βγάζουν το συμπέρασμα για το όλον. Το ίδιο κάνουν και όταν θέλουν να δουν αν το νερό μιας πηγής είναι πόσιμο κλπ. Η επιστήμη λοιπόν μπορεί σήμερα να φθάνει σε κρίσεις για το ΟΛΟΝ δια μέσου ενός κατάλληλου δείγματος που είναι μικρό μέρος του όλου. Το ίδιο μπορεί να κάνει και για να διαπιστώσει τη θέληση του λαού σε ΚΑΘΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΘΕΜΑ.

ΠΟΙΟΙ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ;

*Αυτό λοιπόν είναι βέβαιο. Αλλά οι κακούργοι ολιγαρχικοί, αμυνόμενοι, θα προσπαθήσουν με παράλογα και εγκληματικά επιχειρήματα, να μεταθέσουν το θέμα στο αν είναι καλό ή όχι για το λαό να ψηφίζει πλειοψηφικά τον κάθε νόμο. Υποστηρίζοντας τη θέση ότι δεν είναι σωστό.

* ΌΜΩΣ. Προσωρινά και περιληπτικά να πούμε ότι, το ιστορικό πείραμα (140 χρόνων) της αρχαίας Αθηναϊκής δημοκρατίας (462 - 322πΧ), ΄το έχει ήδη αποδείξει συντριπτικά και αμετάκλητα. Τους δίνει την απόλυτη απάντηση. Εκεί όπου ο λαός ψήφιζε τον κάθε νόμο (και αν ψήφιζαν οι γυναίκες θα ψήφιζαν περίπου το ίδιο με τους άντρες όπως γίνεται παντού και σήμερα) η κοινωνία τους μεγαλούργησε. Ο πολιτισμός και η ευμάρεια έφτασε στα ύψη. Έβγαλε χιλιάδες γνωστούς και άγνωστους επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος, έφτιαξε Παρθενώνες και θέατρα. Αντίθετα (συγκριτικά) οι ολιγαρχικές πόλεις της Σπάρτης και της Μακεδονίας δεν έβγαλαν σχεδόν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ επιστήμονα. (Η δε Σπάρτη έφτιαξε το θέατρό της 400 χρόνια περίπου μετά την Αθήνα. Τέτοια καθυστέρηση.). Οι όποιες ιστορικές πεποιθήσεις ή προβλέψεις για την τελική ανωτερότητα των άλλων ολιγαρχικών συστημάτων, εστέφθησαν τελικά από απόλυτη αποτυχία *και τούτο πονάει αφάνταστα τους ολιγαρχικούς του σήμερα). Η σύγκριση μεταξύ πολιτισμού Αθήνας και των άλλων ολιγαρχικών πόλεων είναι σύγκριση ελέφαντα με κουνούπι.

* ΑΝ κάποιος σήμερα υποστηρίζει ότι οι λίγοι θα πρέπει να αποφασίζουν και να επιβάλλουν στην πλειοψηφία του λαού τον κάθε νόμο, σημαίνει ότι έχει "τεράστια" λογική και ουσιαστικά θα ήθελε ο ειδικός στην οδήγηση ταξιτζής να αποφασίζει και να επιβάλλει στους πελάτες του όποιο τελικό προορισμό γουστάρει αυτός και όχι εκείνον που θέλουν οι πελάτες. Επίσης θα ήθελε ο επιλεγμένος ή ο "πραξικοπηματίας" μηχανικός (ειδικός) να έχει την εξουσία να αποφασίζει και να επιβάλλει στους πελάτες του σε ποια Χώρα θα χτίσουν το σπίτι τους, πόσα δωμάτια θα φτιάξουν και πόσα θα τον πληρώσουν!!!! ΤΕΛΙΚΑ ό,τι και να πουν αυτή είναι η "λογική" τους (ανύπαρκτη).
Τα πιο πάνω παραδείγματα όχι μόνο ισχύουν για το επίπεδο του κεντρικού συστήματος οργάνωσης της κοινωνίας, αλλά ισχύουν σε πολύ χειρότερο βαθμό, γιατί σε αυτό το επίπεδο διακυβεύονται πολλά περισσότερα αγαθά για τους ανθρώπους του λαού.

*Αλλά για να φθάσουμε μέχρι την ΠΛΗΡΗ λαϊκή νομοθέτηση, υπάρχουν προϋποθέσεις. Απαιτείται ο λαός να κατακτήσει την εξουσία (νομοθετική, εκτελεστική δικαστική) συντρίβοντας προηγουμένως ΚΑΘΕ μορφή ολιγαρχισμού.

* Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα κάποιοι εντελώς απολίτιστοι ολιγαρχικοί (κοινοβουλευτικοί ή φασίστες) που το παίζουν «Έλιναις μπατριότες» αλλά μισούν θανάσιμα το σύστημα όπου τον ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ τον ψηφίζει η πλειοψηφία του λαού, δηλαδή την ουσία του συστήματος της αρχαίας Αθήνας. Αυτοί οι απόγονοι των βάρβαρων Πουλικανών, Σουμπεριτών, ταγματαλητών κλπ, μισούν τον τεράστιο πολιτισμό εκείνων των Ελλήνων δημοκρατών, τον τεράστιο πολιτισμό που δημιουργεί η πλειοψηφιαρχία. Προτιμούν τη βαρβαρότητα.
Κάνουν ακατάσχετη χρήση της έννοιας του πατριωτισμού για να κρύψουν τη βαρβαρότητά τους. Και όπως λέει ο λαός: «ο διάολος για να παραπλανήσει λέει πολλά Κύριε Ελέησον».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ στο πιο κάτω λίνγκ.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3671649899541958&set=a.164211156952534&type=3&eid=ARCjpDfc2BPLS8wxlkGZWZq1CetJqselCyGRMyJ9nEG_ZugfLlzCau9tq349p9Zi1wLq3C5piFi2pvfw

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΗΡΩΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ (ΚΛΝΣ) στο λίνγκ:
bezedakos.blogspot.com/2012/02/blog-post.html