bezedakos

bezedakos

13 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το εξής:
Γιατί αυτά τα ίδια θέματα (10, 20 ή και 30) δεν πηγαίνουν απευθείας στις τοπικές οργανώσεις των ολιγαρχικών κομμάτων για να τα ψηφίσει το σύνολο των μελών και όχι η μειοψηφία των συνέδρων;
Πρακτικά κάτι τέτοιο είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να γίνει. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται;
Η βέβαιη απάντηση είναι οι εξής: Οι από κάτω θα πρέπει να διαπαιδαγωγηθούν στο να εκτελούν αποφάσεις κάποιων άλλων «ανώτερων», οι «μεσαίοι» σύνεδροι να νιώθουν ότι είναι κάτι πάνω από άλλους και ταυτόχρονα κάτω από τους ανώτερους και γενικά θα πρέπει να διατηρείται πάση θυσία η ολιγαρχική εξουσιαστική πυραμίδα όπου στην κορυφή θα είναι η ηγεσία του κόμματος. Στη σκέψη των ηγεσιών όλων των ολιγαρχικών κομμάτων βρίσκεται το εξής: «Να ψηφίζουν όλα τα μέλη; Απαπαπα!!! Να συνηθίσουν οι από κάτω και να ζητούν περισσότερα; Δεν παίζουμε με τη φωτιά.» Τα απλά μέλη τους λοιπόν τα θεωρούν παντελώς ηλίθιους νεροκουβαλητές που τους χρειάζονται όμως για ανέλθουν αυτοί στην εξουσία και έτσι να ικανοποιούν τις επιταγές της εγκληματικής τους συνείδησης. Βλάκες νεροκουβαλητές που τους κάνουν όμως να ελπίζουν μάταια σε κάτι.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η ολιγαρχική δομή τους και λειτουργία ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ τη δυνατότητα στην πλειοψηφία των τακτικών μελών να ελέγχουν, να ανακαλούν ή να διαγράφουν μέλη της ηγεσίας. Αν όμως ίσχυε το αντίθετο ΤΟΤΕ πολλά επαγγελματικά στελέχη θα είχαν χάει τη δουλειά τους, πολλοί επαγγελματίες ΛΑΟΣΩΤΗΡΕΣ ίσως να πήγαιναν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.
*ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ Ή ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ