bezedakos

bezedakos

28 Αυγούστου 2019

ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ





* ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ (δια των "νόμων¨) ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΛΑΓΝΕΙΑΣ (και είναι εξ ορισμού αντικοινωνικό στοιχείο).



*Πως θα κρίναμε κάποιον ταξιτζή που θα ήθελε να έχει την εξουσία να αποφασίζει και να επιβάλλει στους πελάτες του τον προορισμό του και τα δρομολόγια; Θα κρίναμε ότι είναι ψυχικά υγιής ή ότι είναι ψυχικά άρρωστος; Πως θα κρίναμε ένα μηχανικό που θα ήθελε να αποφασίζει και να επιβάλλει στους πελάτες του το που θα χτίσουν το σπίτι τους, πόσα θα ξοδέψουν, πόσα δωμάτια θα έχουν κλπ; Θα κρίναμε ότι είναι ψυχικά υγιής ή ότι είναι ψυχικά άρρωστος; Το ίδιο και πολύ χειρότερα συμβαίνει και με τους ολιγαρχικούς. Επιδιώκουν να επιβάλλουν δια της βίας τη θέλησή τους πάνω στους πολλούς (δια των "νόμων" τους, μέσω της ένοπλης εκτελεστικής). Δεν θέλουν με τίποτα ο λαός να επιλέγει τον κάθε νόμο, να επιλέγει κάτι που αφορά άμεσα και σημαντικά τη ζωή του.

* Κοροϊδεύουν φυσικά το λαό λέγοντας του ότι το κάνουν για το καλό του. Λένε ότι θέλουν να τον προστατέψουν, γιατί ο λαός είναι αδαής και δεν πρέπει να ψηφίζει τον κάθε νόμο.



* Δηλαδή θέλουν να τον προστατέψουν για να μην πέσει στην "κατάντια" της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας, εκεί δηλαδή που τον κάθε νόμο τον ψήφιζε ο λαός και που έπεσε στην "κατάντια" να φτιάχνει Παρθενώνες, να δημιουργεί τεράστιο πολιτισμό και να βγάζει χιλιάδες επιστήμονες (ενώ σε ολιγαρχική Σπάρτη και Μακεδονία δεν έβγαλαν σχεδόν τίποτα);


* Φυσικά κοροϊδεύουν ότι οι διάφοροι (ανερμάτιστοι) Μπογδάνοι πρέπει να αντικαταστήσουν το λαό στην επιλογή των κοινωνικών κανόνων.



* Ο ΜΟΝΟΣ δαήμων - ειδήμων να επιλέγει τους νόμους είναι ο ίδιος ο λαός. Ο κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος από τη φύση να είναι ο μοναδικός ειδικός στην επιλογή μέσων για την ικανοποίηση των αναγκών του. (δες κείμενο: "ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΙΚΑΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ"



ΥΠΗΚΟΕ. Μη ψάχνεις καρφίτσα στα άχυρα. Την έχουν πετάξει αλλού. Τζάμπα οι ελπίδες σου ότι θα βρεις καλό νταβατζή.


ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ : "ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"