bezedakos

bezedakos

2 Ιουνίου 2019

Η ΣΧΕΣΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ



α. Ένα ενδεικτικό στοιχείο.
ΑΘΗΝΑ.Το Θέατρο του Διονύσου οφείλει τη παρούσα μορφή του ως επί το πλείστον στον Λυκούργο (περ. 390-324 π.Χ δηλαδή επί δημοκρατίας. Προηγουμένως είχαν γίνει έργα επί αυτού και επί Περικλή πάνω στο παλαιότερο το οποίο κατασκευαστικά ήταν ατελές), Εκεί λοιπόν ανθούσε ο πολιτισμός.
ΣΠΑΡΤΗ. Το πρώτο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης θεμελιώθηκε μεταξύ 30 και 20 πΧ. Δηλαδή με περίπου 400 χρόνια καθυστέρηση!!!
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ;

β. Αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι ΔΕΝ είναι σωστό για το λαό να ψηφίζει τον κάθε νόμο, γιατί θεωρεί το λαό αμόρφωτο, κάτι δεν πάει καλά με τη νοημοσύνη του και την ψυχολογία του.
Αποδείχθηκε στην πράξη, για 140 χρόνια, ότι με το να ψηφίζει ο (αγράμματος) λαός τον κάθε νόμο μπορεί και φτιάχνει Παρθενώνες, να βγάζει δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες, φιλοσόφους, καλλιτέχνες κοκ (γνωστούς και άγνωστους) και να εκτινάσσει την ευμάρεια σε δυσθεώρητα ύψη. Ενώ τα συστήματα, όπου οι ελάχιστοι έφτιαχναν τον κάθε νόμο, όπως πχ σε Σπάρτη και Μακεδονία, δεν έβγαλαν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΟΚ!!! (Σχέση πολιτισμού και ευμάρειας μεταξύ Αθήνας και άλλων ολιγαρχικών συστημάτων είναι σχέση ΕΛΕΦΑΝΤΑ με ΚΟΥΝΟΥΠΙ. Κάποιο πολιτισμό είχαν και τα ολιγαρχικά συστήματα αλλά στο μέγεθος του κουνουπιού. ) Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε άλλη κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο όπου μέσα σε τόσο μικρό γεωγραφικό χώρο, με 150.000 – 200.00 πληθυσμό και μέσα σε 140 χρόνια να ανέπτυξε τόσο μεγάλο πολιτισμό (χιλιάδες επιστήμονες και ανθρώπους των γραμμάτων) και τόση ευμάρεια!!)

(Όμως η νοημοσύνη των ολιγαρχικών θεωρεί σωστό οι ταξιτζήδες (λίγοι) να αποφασίζουν που θα πάνε οι πελάτες (πολλοί). Τέτοια καθυστέρηση!!!

γ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ.
Είναι νομοτέλεια. Οποιοδήποτε ανθρώπινο δημιούργημα του παρελθόντος μπορεί να υλοποιηθεί στο παρόν και το μέλλον, το ίδιο ή και καλύτερο, με τα ίδια ή άλλα μέσα. Επομένως αφού πραγματώθηκε στο παρελθόν είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μη μπορεί να πραγματωθεί σήμερα ή αύριο.