bezedakos

bezedakos

10 Ιουνίου 2019

ΛΕΝΙΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ.







Ο Λένιν μας λέει εδώ ότι υπάρχει και δημοκρατία δηλαδή εξουσία του λαού των ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ, εξουσία του λαού μιας ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ, εξουσία του λαού των ΠΛΟΥΣΙΩΝ. Ήτοι, από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα. Γι αυτό οι λενινιστές μπαίνουν όλο και πιο πολύ στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, γι αυτό οι λαοί τους φτύνουν και αυτοί εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι βρέχει. Για τούτο το λόγο χρησιμοποιούν στον προφορικό και γραπτό λόγο τους, ακατάπαυστα και με "λύσσα", τους όρους αστική δημοκρατία, κοινοβουλευτική δημοκρατία, αντιπροσωπευτική δημοκρατία, για να ονομάσουν τον κοινοβουλευτισμό (και τη λέξη δημοκρατία, δεν την βάζουν ούτε σε εισαγωγικά). Θέλουν να είναι εντάξει και να μιμούνται τις ανοησίες του γκουρού τους ή του θεού τους, του Λένιν, τις εσκεμμένες μάλλον ανοησίες του οποίου ονομάζουν επιστημονικό σοσιαλισμό.
Δημοκρατία φυσικά είναι εκείνο το θεσμικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας όπου η πλειοψηφία (οι πολλοί) έχουν την εξουσία να επιλέγουν και να θέτουν τον ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ στην κοινωνία. Αντίθετα, όταν τους νόμους στην κοινωνία τους θέτει μια μειονότητα (οι πλούσιοι ή οι λίγοι καταπιεστές), τότε πρόκειται περί ολιγαρχίας και όχι περί δημοκρατίας - εξουσίας των πολλών.
Όμως ο Λένιν ξέρει τι είναι στην πραγματικότητα δημοκρατία αλλά επίτηδες διαστρεβλώνει την ουσία της. Παρά τις κάποιες ανακρίβειές του μας λέει πάρα κάτω:

Λένιν κεφάλαιο ΙV, υποκεφάλαιο 6ο, παράγραφος 6η.
«Από πρώτη άποψη, ο ισχυρισμός αυτός φαίνεται εξαιρετικά παράξενος και ακατανόητος. Ίσως μάλιστα να γεννηθεί σε κάποιον ο φόβος, μήπως περιμένουμε να έρθει ένα τέτοιο κοινωνικό σύστημα, όπου δεν θα ΤΗΡΕΙΤΑΙ η αρχή της ΥΠΟΤΑΓΗΣ της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, εφόσον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αναγνώριση αυτής της ΑΡΧΗΣ (δηλαδή της υποταγής -υπακοής της μειοψηφίας στην πλειοψηφία).»!!!!!

Τα κάνει όμως όλα αυτά γιατί θέλει να ονομάσει εργατική δημοκρατία το δικό του αντιδημοκρατικό - ολιγαρχικό - αντικομμουνιστικό πρόταγμα. Θέλει να κρυφτεί πίσω από ωραίες λέξεις.

*ΟΛένιν σε ομιλία του στο πρώτο Πανρωσικό συνέδριο 31 Ιουλίου 1918 τα τα λέει καθαρά και "σταράτα" για το τι θέλει.

" Όταν κατηγορούμαστε για την εγκαθίδρυση μιας δικτατορίας ενός κόμματος και ,όπως έχετε ακούσει, προτείνεται ένα ενωμένο σοσιαλιστικό μέτωπο, εμείς λέμε, «Ναι, αυτό είναι η δικτατορία ενός κόμματος! Αυτό είναι που εμείς υποστηρίζουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουμε αυτή μας τη θέση γιατί το κόμμα έχει κερδίσει, με τη διαδρομή δεκαετιών, τη θέση της πρωτοπορίας σε όλο το εργοστασιακό και βιομηχανικό προλεταριάτο...."

Ο Λένιν (Άπαντα τόμος 36) Μάη του 1918 λέει στις «Έξι θέσεις για τα άμεσα καθήκοντα της σοβιετικής εξουσίας».

«.. Η ΥΠΟΤΑΓΗ (των εργατών) και μάλιστα η ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ την ώρα της εργασίας στις ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ των σοβιετικών ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ που έχουν ΕΚΛΕΓΕΙ ή έχουν ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ από τα ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ και έχουν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (όπως απαιτεί λχ το διάταγμα για τους σιδηροδρόμους) απέχει πολύ, πάρα πολύ ακόμα από το να έχει εξασφαλιστεί όσο χρειάζεται.»

Ο Τρότσκι (το Μάρτη του 1921) στο 10ο συνέδριο του κόμματος, παρουσία του Λένιν και του Στάλιν λέει τα αντικομμουνιστικά του, χωρίς φυσικά να πάρει απάντηση από κανέναν.

Τρότσκι: «Η εργατική αντιπολίτευση, παρουσίασε επικίνδυνα σλόγκαν φετιχοποιώντας τις δημοκρατικές αρχές. Βεβαιώνουν το δικαίωμα των εργαζομένων να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους πέρα από το κόμμα, λες και το κόμμα δεν είναι εξουσιοδοτημένο να επιβεβαιώνει τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ακόμη και όταν αυτή η δικτατορία έρχεται παροδικά σε σύγκρουση με τις εφήμερες διαθέσεις της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!! Είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε ανάμεσα μας τη συνείδηση ότι το ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ένα επαναστατικό δικαίωμα!!!!».
* Στο 10ο συνέδριο ο Λένιν εισηγείται στο κόμμα το εξής:
«Λόγω της σημερινής κατάστασης πρέπει να συγκεντρωθεί η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ .. κάθε ανάμειξη ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ των επιχειρήσεων θα πρέπει να αναγνωριστεί στις παρούσες συνθήκες σαν απόλυτα απαράδεκτη και ολέθρια!!!!!» Το εισηγείται αυτό ο Λένιν (σε μια μηδαμινή μειοψηφία συνέδρων) και το ΚΟΜΜΑ το ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και μετά ΔΙΑΤΑΖΕΙ (απειλή χρήσης βίας) ΟΛΗ την εργατική τάξη και το λαό!!!
(Να τι σημαίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ καθοδήγηση για τον Λένιν. Επιβολή - δικτατορία του κόμματος - εργατική δημοκρατία.)

Αυτό είναι στην πράξη η δικτατορία του κόμματος επί της εργατικής τάξης και του λαού και φυσικά αυτή η αντικομμουνιστική πρακτική δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το πολιτικό πρόταγμα του Μαρξ της δημοκρατικής ρεπούμπλικα (όλη η ΕΝΟΠΛΗ, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία στο λαό) και την πραγματική έννοια της δικτατορίας του προλεταριάτου.

ΥΓ Κρίμα. Τα καλοπροαίρετα μέλη των λενινιστικών – αντικομμουνιστικών κομμάτων βρίσκονται σε απόλυτη ΕΤΕΡΟΓΟΝΙΑ ΣΚΟΠΩΝ. Ενώ πιστεύουν ότι αγωνίζονται για μια αταξική κοινωνία στην ουσία αγωνίζονται για την ολιγαρχική εξουσία των ηγετών τους, αγωνίζονται για τον κομματικό καπιταλισμό.