bezedakos

bezedakos

15 Ιουνίου 2019

ΕΙΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.







Όλα λοιπόν τα ολιγαρχικά κόμματα είναι θανάσιμοι εχθροί της εξουσίας του λαού. Και εξουσία του λαού, σε πιο συγκεκριμένο επίπεδο, σημαίνει ένα θεσμικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας όπου τελικά "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ".
Όλοι τους λοιπόν είναι κουτιά με το ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ αλλά με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ. Το ίδιο περιεχόμενο είναι αυτό του να θέλουν μία μειοψηφία να επιβάλλεται στην πλειοψηφία δια των "νόμων" που η ίδια μειοψηφία θ
α φτιάχνει. Η όποια διαφορά τους βρίσκεται στο περιτύλιγμα και όχι στην ουσία. Δυστυχώς πολλοί καλοπροαίρετοι έχουν πέσει στην παγίδα και νομίζουν ότι οι διαφορές τους αφορούν την ουσία. (Κανένα ολιγαρχικό κόμμα δεν δήλωσε ΠΟΤΕ (φυσικά) ότι σκοπεύει "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ", ΠΟΤΕ δεν παρουσίασε ένα δυνατό θεσμικό σχέδιο για το πως θα μπορούσε να λειτουργεί αυτό, ΠΟΤΕ δεν έκανε κριτική στον κοινοβουλευτισμό ως σύστημα όπου τελικά τον κάθε νόμο τον φτιάχνει και τον επιβάλλει στην πλειοψηφία μια μηδαμινή μειοψηφία, ΠΟΤΕ τους δεν είπαν ότι το θεσμικό σύστημα του κοινοβουλευτισμού είναι ολιγαρχικό και ΄ότι δεν θα πρέπει να τον ονομάζουμε δημοκρατία αλλά ολιγαρχία κοκ).
Μεταξύ "κατεργαραίων" υπάρχει ειλικρινής σιωπηρά συμφωνία πάνω σε αυτά τα θέματα, γιατί κοινός εχθρός τους είναι η εξουσία των λαών.)